incompatibilitate

Discutii privind procedura civila
Post Reply
silvia

incompatibilitate

Post by silvia » 26 Jun 2003, 09:40

- aceleasi parti, alta cauza , acelasi judecator si aceeasi exceptie - lipsa calitatii de reprezentant al unei persoane juridice. Se poate pronunta un judecator de doua ori pe aceeasi exceptie sau este incompatibil?

romcos

Post by romcos » 26 Jun 2003, 21:05

Nu, nu cred ca ne aflam in cazul unei incompatibilitati. Nefiind vorba de aceeasi cauza, indiferent care sunt problemele asupra carora se pronunta judecatorul nu este incompatibil.
Faptul ca anterior judecatorul s-a pronuntat fata de aceleasi parti si fata de o chestiune prealabila (calitatea de reprezentant) nu reprezinta decat un indiciu ce trebuie avut in vedere :twisted: . Oricum problema calitatii de reprezentant, reprezinta o chestiune peremtorie pe care judecatorul este dator sa o verifice din oficiu si cu precadere.
Parerea mea. :roll:

Scorpion

Post by Scorpion » 26 Jun 2003, 22:55

Nici nu poate fi vorba de incompatibilitate! intre aceleasi persoane(fizice sau juridice) pot aparea divergente si care la rezolvarea lor pe calea justitiei pot sa fie distribuite aceluias judecator! daca se intampla sa fie necesara ridicarea unei exceptii asemanatoare cu cea dintr-o cauza anterioara(si care nu se confunda cu cea prezenta) aceasta poate prefigura doar solutia ce o va da judecatorul cu privire la exceptie desi solutia poate fi alta decat cea anterioara in functie de toate elementele cazului! In C.pr.civ sunt prevazute clar incompatibilitatile!

ainsof

Re: incompatibilitate

Post by ainsof » 20 Aug 2005, 10:26

silvia wrote:- aceleasi parti, alta cauza , acelasi judecator si aceeasi exceptie - lipsa calitatii de reprezentant al unei persoane juridice. Se poate pronunta un judecator de doua ori pe aceeasi exceptie sau este incompatibil?
Incompatibilitatea presupune aceeasi cauza si solutia sa priveasca fondul.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests