Page 1 of 1

creante salariale

Posted: 30 Mar 2011, 18:27
by mihaela32
va rog sa ma informati daca o persoana care a lucrat la 5 societati in aceeasi perioada, 3 dintre ele sunt in insolventa si au facut cerere pentru plata creantelor salariale, poate beneficia de creante salariale de 3 ori. va multumesc

Re: creante salariale

Posted: 30 Mar 2011, 20:48
by razman
Poate. Mai mult creantele din raporturi de munca se inscriu in tabel pe baza evidentelor contabile, chiar daca salariatul nu a depus cerere de admitere a creantei.

Re: creante salariale

Posted: 21 Sep 2011, 19:35
by demonica
Am si eu un caz, in care salariatii nu au fost inscrisi in tabelul de creante, parte din ele sunt inainte si in timpul procedurii nascute, iar cazul particular al unui singur anagajat caruia i s-a perfectat cim in timpul procedurii de administratorul social, cu acceptul verbal al adm judiciar - creanta acestuia este nascuta in procedura.
Nici unul din creditorii salariati nu a fost inscris in tabelul preliminar de creante, chiar daca ITM este creditor si are si un raport de control in care se specifica faptul ca sunt salariati pe societate.
S-a facut cerere la jud sindic pentru ca sa fie trecuti in tabel, intre timp s-a deschis si falimentul, dar intabelul definitiv de creante consolidat nu apare nici un creditor salariat.
Cererile existente la dosarul instantei, sindicul le-a calificat dupa mai bine de un an ca sunt constestatii la tabelul preliminar si le-a respins.
Acum salariatii au declarat recurs insa din ceea ce s-a discutat cu avocatul angajat sperante de a fi trecuti in tabel sunt zero si de a incasa bani din conturile societatii falite sau macar salariile garantate tot la fel.

Care e modalitatea de inscriere a salariatilor daca lichidatorul nu vrea si judecatorul respinge cererile ca fiind introduse tardiv.