Minor in grija altei persoane

Familiei
Post Reply
Oana Mihaela

Minor in grija altei persoane

Post by Oana Mihaela » 07 Jan 2011, 11:18

Situatie:
Parintii - divortati, minorul in varsta de 6 ani incredintat mamei; mama, pleaca sa lucreze in Italia (pentru mai multi ani); tatal -betiv, fara loc de munca; conditii ale locuintei - 0 (din cauza datoriilor au fost chiar debransati de la furnizarea apei).
Mama -iar tatal este de acord- vrea sa lase copilul in grija unei prietene (aceasta poate oferi copilului toate conditiile necesare cresterii si educarii acestuia).
Ce demersuri se pot face prin judecatorie astfel incat copilul sa poata fi ingrijit de aceasta prietena, fara ca, mai tarziu, in cazul in care se razgandeste, tatal sa nu-l poata lua de la aceasta?
Va multumesc

angel

Re: Minor in grija altei persoane

Post by angel » 07 Jan 2011, 13:25

sa inteleg ca doriti o adoptie?
altminteri,oricand, oricare dintre parinti pot cere copilul.intrucat ei doar il lasa in ingrijire respectivei prietene,dar nu sunt decazuti din drepturile parintesti, nu l-a dat spre adoptie...etc..etc...

Oana Mihaela

Re: Minor in grija altei persoane

Post by Oana Mihaela » 07 Jan 2011, 14:36

Va multumesc pentru raspuns
Inteleg ca doar decaderea din drepturile parintesti este singura cale prin care tatal ar fi impiedicat sa-l ia pe copil (daca ar dori acest lucru)...
Bun, atunci, imi puteti spune, va rog, ce trebuie facut pentru ca, atat timp cat mama este in strainatate iar tatal este de acord, copilul sa poata sta la prietena mamei in conditii legale iar aceasta sa-l poata inscrie la scoala?

angel

Re: Minor in grija altei persoane

Post by angel » 07 Jan 2011, 14:42

da.
ati inteles bine.

daca nu este tatal de acord cu adoptia,.atunci atiune in decaderea din drepturile parintesti...aceasta actiune trebuie probata...ca nu mai prezinta nici un interes fata de copil,caci nu-i plateste pensia de intretinere cu rea credinta de "x" luni...si multe altele...

cea mai simpla varianta ar fi o procura in forma autentica(la notarul public)din partea mamei si una din partea tatalui.

Oana Mihaela

Re: Minor in grija altei persoane

Post by Oana Mihaela » 07 Jan 2011, 15:54

Va multumesc!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests