Lipsa comunicarii ordonantei prin scrisoare rec.

Discutii privind procedura civila
Post Reply
DanyT

Lipsa comunicarii ordonantei prin scrisoare rec.

Post by DanyT » 30 Nov 2008, 19:41

In situatia in care ordonanta care va contine somatia de plata nu a fost comunicata debitorului cu respectarea prev.art.6 al.4 din OG 5/01, aceasta situatie se poate invoca in cererea in anulare ? Si daca da, ce trebuie sa cer exact?
Conform RIL, aceste ordonante necomunicate debitorului conf.art.6 al.4. din OG 5/01 nu pot fi investite cu formula executorie.
Cum ar fi mai bine pentru un debitor care a primit ordonanta prin comunicarea instituita de prev. cpc sa foloseasca acest RIL: atacand ordonanta cu cererea in anulare sau, sa astepte primul act de executare si sa foloseasca doar contestatia la executare, invocand acest aspect, al neregularitatii comunicarii potrivit art.6 al.4 din OG 5/2001 ???

ursu

Post by ursu » 01 Dec 2008, 22:23

Nu merge sa invoci asa ceva prin cererea in anulare!
Si cu siguranta, daca ai atacat cu cererea in anulare chiar daca ordonanta nu a fost comunicata procedural, instanta de executare o va investi cu formula executorie.
Iar in cazul in care, ti se respinge cererea in anulare iar ordonanta devine irev., si vei dori cumva sa mergi si in contestatia la executare invocand acest aspect, al lipsei comunicarii cf.art.6 al.4 din Ord.5 - invocand si acel RIL -, iar nu ai nicio sansa, adica nu rezolvi nimic, fiindca ai folosit cererea in anulare, chiar daca nu ti-a fost comunicata procedural.
Parerea mea: du-te pe cererea in anulare si vezi ce mai poti face!

DanyT

Post by DanyT » 02 Dec 2008, 18:37

Multumesc pentru raspuns! :floare:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests