Chiar asa, de ce descurajati oamenii? Nu au nimic de pierdut facand memoriul asta. Cu siguranta n-au sa le taie mai mult din medii. Asa ca dati-i bataie! In plus situatia de anul asta e total diferita de cea de anul trecut. Atunci existau 29 de persoane - destul de multe treaca vorba - cu note sub pragul de 80. Situatia lor nu putea fi rezolvata decat fie printr-o modificare de Regulament care sa coboare pragul - ceea e era de neconceput, nu se schimba regulile in timpul jocului, mai ales atunci cand ceilalti sub cei 29 se puteau simti frustrati ca au fost privati de un regim derogatoriu -, fie printr-o anulare a inca uneia dintre intrebari, ceea ce din nou insemna o decizie arbitrara, CSM-ul neputand sa intre in atributiile comisiilor de anulare care sunt indepedente pe solutiile date.
Iar noi, ceilalti ce suntem admisi, ar trebui sa ne bucuram daca la finalul INM-ului vom avea inca 10-14 locuri pentru care sa putem opta.

Indirect demersul lor ne avantajeaza si pe noi!

Asa ca mai putina critica si mesaje de sustinere va rog. Eu mi-am batut capu si am incropit cateva idei pe care le puteti lipi in memoriul vostru. Sper sa va fie de folos.
- Astazi voi cereti ca numarul admisilor sa fie egal cu cel al promovatilor de anul trecut, tot 174. Sa se pastreze constanta politica a INM-ului in sensul propunerii scoaterii la concurs a cel putin 180 de locuri.
- Pana si INM-ul a propus organizarea concursului pentru ocuparea unui numar de 200 de posturi de auditori de justitie. Cu toate acestea, desi INM-ul este organul responsabil cu propunerea modului si a conditiilor de organizare si desfasurare a concursului, voi nu cereti 40 de locuri in plus, ci doar 14, si daca 14 e un numar de locuri care sa perturbe politica de resurse umane a CSM-ului, atunci cereti doar 9 pana la 169, restul de 5 pana la 174, fiind rezervate personalui de specialitate a CSM-ului.
- Serviciul resurse umane pentru instante a apreciat ca e necesar un numar de pana la 70 de judecatori pentru promotia 2008-2010. Asa fiind doar cu 10 locuri daca s-ar suplimenta cele 160 s-ar reveni partial la propunerea INM-ului si intrutotul la propunerea Serviciului iar problema celor 14 solicitanti s-ar rezolva. Link cu Hot CSM in care sunt luate in discutie propunerile respective,
http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/30_06 ... 895_ro.pdf
- Retinerea CSM-ului in a da curs propunerii Serviciului resurse umane de pe langa instante nu-si mai gaseste ratiunea, dat fiind faptul ca exista un necesar de locuri vacante pe langa judecatorii si parchetele de pe langa judecatorii, mai exact 35 de posturi de judecator, respectiv 54 de posturi de procuror, realitate statuata prin Hot CSM 806/2008 prin care au fost scoase la concurs in conditiile art.33(1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modalitate exceptionala de admitere in magistratura in raport de modalitatea de drept comun de admitere prin INM
- Nu se intelege nevoia organizarii unui nou concurs pentru ocuparea a 35 de locuri de judecator, respectiv 54 de procuror, din moment ce exista cel putin 14 candidati, verificati prin cel mai riguros examen de testare a cunostintelor de drept organizat de CSM, prin sustinerea testului de verificare a capacitatii de rationament analitic si logic, respectiv prin intervievarea pentru identificarea aptitudinilor de magistrat in fata unei comisii formate din profesionisti independenti, probe ale caror calitate si numar nu se regasesc si in modalitatea exceptionala de admitere in magistratura intemeiata pe art.33(1) din Legea de sus.
- In Documentul suport tehnic al RAPORTULUI COMISIEI EUROPENE
CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ŞI CONSILIU privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare, pagina 4, antepenultimul paragraf, se precizeaza in privinta modalitatii de admitere intemeiate pe art.33(1): "130 candidates with 5 years experience were recruited in a single exam session held in May 2008. This number represents a sharp increase in the amount of candidates admitted in this way. The exam held in June 2007 enabled only 2 candidates to be admitted.
Concerns regarding lowering of standards have been raised in this context.". Asadar pana si Comisia accepta ca standardele stabilite pentru admiterea direct in magistratura au fost coborate in raport de standardele staibilite pentru admiterea prin INM. Din moment ce exista un numar de 14 candidati care au demonstrat ca intrunesc standardele admiterii prin INM, standarde mai ridicate decat ale examenului ce urmeaza a se organiza in noimenbrie 2008, nu se intelege de ce accesul acestora la INM trebuie refuzat. Link:
http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_gen ... 349_en.pdf
-Nu e necesara vreo modificare a Regulamentului privind admiterea si absolvirea INM-ului. Nu se cere Plenului CSM schimbarea regulilor "in timpul jocului/examinarii". Examinarea s-a desfasurat pe baza regulilor stabilite in Regulamentul sus-citat, exista un numar de 174 de persoane care s-au incadrat in sau peste pragul mediei 7, deci ale caror pregatire profesionala si aptitudini au fost verificate in temeiul legii.
-Nu se cere Plenului CSM sa intervina in actul de decizie al vreuneia dintre comisiile de intervievare ori de solutionare a contestatiilor
-Revenirea Plenului CSM asupra deciziei din Hot nr.589/2008 nu poate fi calificata ca recunoastere a unei greseli in gestiunea politicii de resurse umane, ci ca o ajustare a acestei politici la noiile realitati aparute ulterior si consfintite prin Raportul Comisiei Europene, respectiv prin necesitatea organizarii unui examen de admitere direct pe post in noiembrie 2008. Asadar se cere Plenului CSM sa emita o noua Hotarare prin care sa suplimenteze numarului de locuri scoase la concurs de la 160 la cel putin 169, respectiv 174.
-Revenirea asupra numarului de locuri scoase la concurs pentru admiterea in magistratura prin suplimentarea lor cunoaste un precedent in Hot CSM nr.405/2008 prin care au fost transferate posturile scoase la concurs prin procedura admiterii pe calea interviului, 15 de judecator, 30 de procuror, in procedura admiterii direct pe post intemeiata pe art.33(1) din Lege. E adevarat ca ratiunile transferului sunt altele decat cele invocate in petitie, dar releva in esenta posibilitatea/puterea Plenului CSM de a suplimenta la nevoie numarul de locuri scoase la concurs.