fisa postului

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
any_avo81

fisa postului

Post by any_avo81 » 30 May 2008, 22:33

Voiam sa ma asigur, inainte de a semna, daca fisa postului poate include sanctiuni pecuniare, de genul "reducerea cu 10% din salariu, in caz de indeplinire defectuoasa a raporturilor de munca".
Multumesc anticipat.

serafim

Post by serafim » 31 May 2008, 10:47

fisa postiului cuprinde doar obligatiile angajatului mai bine zis ce i se cere sa faca respectiv ordinea ierarhica de ascultare...adica cati pot sa-ti comande !!
sanctiunile sunt conform Codului Muncii si nu se cuprind in fisa postului

any_avo81

Post by any_avo81 » 31 May 2008, 16:40

serafim wrote:fisa postiului cuprinde doar obligatiile angajatului mai bine zis ce i se cere sa faca respectiv ordinea ierarhica de ascultare...adica cati pot sa-ti comande !!
sanctiunile sunt conform Codului Muncii si nu se cuprind in fisa postului
Multumesc.
Exista reglementari privind elementele pe care trebuie sa le contina fisa postului, pt a le invoca?

Concret, fisa postului cuprinde: persoana careia i se subordoneaza direct, scopul postului, principalele activitati, responsabilitati de conduita si pregatire profesionala, iar ultima propozitie are urmatorul continut :
"Nerespectarea acestor responsabilitati se sanctioneaza cu minim 10% retineri din salariul brut, mergand pana la desfacerea contractului de munca si solicitarea de daune interese."

Am citit articolul 264 alin.1 din Codul Muncii si precizeaza ca reducerea salariul pt abateri disciplinare se poate situa intre 5 si 10%; deci NU "minim 10%"; in ce priveste daunele interese ma gandesc ca se refera la raspunderea patrimoniala art.264-275 din Codul Muncii.

Ma gandesc ca nu sunt ilegale sanctiunile prevazute de fisa postului (mai putin in cazul "minim 10%"), ca acelasi lucru este prevazut si in Codul Muncii. Deci chiar dc nu ar fi prevazute in fisa postului, oricum sunt aplicabile conform codului.

Sau gresesc?
Multumesc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests