obtinerea titlului de proprietate

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
deliar

obtinerea titlului de proprietate

Post by deliar » 23 Sep 2007, 11:03

In 1996 o persoana cumpara un teren . Vanzatorii dobandisera terenul in baza unui contract de vanzare cumparare incheiat cu fostul C.A.P. ( in baza legii nr.42/1990 )

Ulterior, afla ca terenul respectiv fusese revendicat de catre alte persoane, carora le-a si fost atribuit in temeiul legii 18/1991 printr-un titlu de proprietate, eliberat in anul 1994.

In urma acestei situatii, comisia pentru aplicarea fondului funciar, hotaraste atribuirea prin schimbare de amplasament, a unui alt teren pentru care elibereaza tot in 1996 ,in temeiul legii 18/1991, un proces verbal de punere in posesie, fara insa sa elibereze pana in prezent si titlul de proprietate.

Pentru ca pe noul amplasament nu detine titlu de proprietate, a solicitat comisiei in nenumarate randuri, eliberarea titlului de proprietate , dar fara succes.

Intrebarea este urmatoarea: Ce actiune ar trebui formulata pentru a obtine eliberarea titlului de proprietate si care ar fi temeiul juridic al actiunii ?

mazgalici

Post by mazgalici » 26 Sep 2007, 16:36

Actiunea ta se cheama actiune in constatare a dreptului de proprietate si ceri deasemenea si emiterea unei hotarari care sa constituie act doveditor al proprietatii.

deliar

Post by deliar » 29 Sep 2007, 07:20

Actiune in realizarea dreptului sau in constatare cu obligarea la emiterea titlului de proprietate ?! Oare este posibila o actiune in contecios pentru refuzul intocmirii documentatiei necesare eliberarii titlului ?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests