refuz semnare si plata concediu prenatal si postnatal
refuz semnare si plata concediu prenatal si postnatal
Buna ziua....in data de 2 iunie 2014 am intrat in concediu prenatal.......mi sa eliberat concediul medical de catre dr familie si am mers la patron mi l-a semnat si l-am depus la contabilitate...p data de 30iunie am mers la medic si mi sa eliberat in continuare cm...am mers la firma si l am lasat ca sa-l semneze sefu.....si m a sunat si mi a zis ca nu mi semneaza nimic pana nu ne incheiem socotelile....Socotelile neincheiate se refera la o greseala in sistemul de lucru....ptr care ei vor sa le dau 1200 lei...asta este suma....am facut ce am facut si am dus suma...doar doar sa mi semneze medicalul si sa stau linistita ....dar el tot refuza sa semneze si zice ca mai am de dat 1000 lei ca a amai facut el niste calcule ...mentionez ca nu am semnat lista de inventar cand am intrat in prenatal...doar am facut inventar si am predat noii colege....zice ca va semna cand voi duce si cei 1000lei si daca nu voi duce nu mi va semna nici actele ptr indemnizatia de crestere copil...cum sa procedez...ce sa i zic ca sa l fac sa semneze si medical si celelalte acte ca eu la sf lunii acesteia nasc....multumesc....aaaaa uitaseem....nu mi a dat nici un ban ptr prenatal din data de 2 iunie( acelas motiv invoca)si nici nu am semnat vreun stat de plata.....cum sa l amenint.....cum sa l fac sa semneze...mi e frica sa nu pierd indemnizatia de crestere copil daca el nu mi depunde medicalul la timp...si nici u vrea sa mi dea actele necesare...cand o sa nasc
Re: refuz semnare si plata concediu prenatal si postnatal
Orice femeie însărcinată are dreptul la concediul medical de maternitate. El se acordă începînd cu săptămîna a 30-a de sarcină, pe o perioadă de 126 zile calendaristice (ceva mai multe de 4 luni) sau 70 de zile – prenatal și 56 zile – postnatal; iar în cazul naşterilor complicate ori al naşterii a doi sau mai mulţi copii - de 140 zile calendaristice (conform art. 16 (2) LG. 289 din 22.07.2004).
Pentru acest refuz faceti catre Casa de Sanatate o sesizare / petitie in care sa le mentionati refuzul angajatorului de va plati aceste drepturi. Ei vor verifica situatia angajatorului si motivul pentru care va refuza plata indemnizatiei, astfel problema nu va mai fi a dvs ci doar a angajatorului.
Pentru acest refuz faceti catre Casa de Sanatate o sesizare / petitie in care sa le mentionati refuzul angajatorului de va plati aceste drepturi. Ei vor verifica situatia angajatorului si motivul pentru care va refuza plata indemnizatiei, astfel problema nu va mai fi a dvs ci doar a angajatorului.