Incadrare tarife de gaze mai mari.

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Incadrare tarife de gaze mai mari.

Post by Guest » 12 Jul 2014, 14:15

Va cerem sfatul și va rugăm respectuos să ne ajutați, pentru că nu mai gasim intelegere pentru dreptul nostru, nicaieri.
Sunt locatar intr-un bloc ANL din Focsani și vă scriu despre o nedreptate pe care primaria din localitate ne-a făcut-o de aproape un an si jumaatate.
Este vorba despre incadrarea tarifară pentru plata gazului, pe care noi locatarii o platim, adica facturile pe care le primeste primăria sunt cu un tarif de consumator noncasnic, fapt neadevarat noi fiind consumatori casnici, de unde si facturile foarte umflate pentru bugetele noastre.
Începând cu 01.01.2013 a intrat în vigoare un ordin emis de ANRE (Ordinul nr. 42 din 12.12.2012) publicat în M.OF nr. 875 / 21.12.2012, în care se stipulează că:
"imobilele cu destinația de locuință, indiferent de forma de proprietate, aflate în administrarea unor persoane juridice de drept public sau privat, în care se utilizează gaze naturale în scopul încălzirii spațiilor proprii producerii apei calde și pentru gatit, sunt considerați consumatori casnici " , (categorie de consum B1).
După mai multe demersuri făcute la Primărie, pentru îndreptarea situației nu am găsit înțelegere pentru greșeala pe care dumnealor ar fi trebuit să o repare. Nu le-am solicitat decăt să intervină la GDF SUEZ pentru revenirea la normalitate, prin facturarea viitoare ca și consumatori casnici, dar și recuperarea sumelor prin eșalonarea în facturile viitoare pentru perioada când am fost încadrați greșit în grila de tarifare.
Nu am cerut nimic în plus, doar să ni se facă dreptate pentru o greșeală de-a dumnealor, pe care au comis-o atunci când nu au citit M.OF din luna menționată mai sus.
De aceea vă cerem sfatul, să găsim drumul cel mai drept fără a se ajunge la judecată.
În speranța ca vom găsi ajutorul și sfatul cel mai bun, vă mulțumim anticipat.

office_euromarmenor

Re: Incadrare tarife de gaze mai mari.

Post by office_euromarmenor » 14 Jul 2014, 16:37

Cel mai simplu este sa faceti o cerere catre Consiliul Local impreuna cu reprezentantul zonal din (AGL) si sa participati la sedinta CL cu propunerea de rezolvare a acestei situatii, in caz contrar va trebuii sa-i actionati in instanta.

Post Reply