Buna ziua,
Casa bunicului o mosteneste prin Certificat de mostenitor:Tata 1/2 decedat in Timis=2 mostenitori
Unchiul 1/2 decedat in Mehedinti=1 mostenitor
Am tot insistat ca sa facem succesiunea dupa bunicul si sa ne despagubeasca verisorul dar nu vrea ,ne tot minte ca ne da dar trece timpul.
O data mi-a spus ca a acceptat ,,tacit'' si nu stiu ce inseamna asta.
Noi nu am renuntat niciodata la mostenire.
In casa a ramas unchiul dupa decesul bunicului a decedat si tata si Certificatul de mostenitor ia fost luat mamei pe motiv ca el(unchiul va strange bani si ne va da la 18 ani dar a uitat .
Vreau sa stiu ce inseamna ,,tacit'' si cum as putea vedea acel document daca exista din moment ce exista un Certificat de mostenitor.Cum se poate face un act fara sa fim intrebate si noi?
Ce putem face in acest caz?
Este o problema urgenta de aceea v-am scris poate nu este prea tarziu caci varul meu umbla acum sa-si faca certificatul de mostenitor dupa tatal lui(caci la terenul unde are 1/2 trebuie sa aduca Certificat de mosrenitor) (unchiul)care are doar 1/2 dreptul conform Certificatului de Mostenitor emis dupa moartea bunicului.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac dar ca sa inteleg caci nu ma pricep la termenii folositi de avocati.
Va multumesc.
acceptare ,,tacita''