Buna ziua....in data de 2 iunie 2014 am intrat in concediu prenatal.......mi sa eliberat concediul medical de catre dr familie si am mers la patron mi l-a semnat si l-am depus la contabilitate......Asztazi,p data de 30iunie am mers la medic si mi sa eliberat in continuare cm...am mers la firma si l am lasat ca sa-l semneze sefu.....si m a sunat si mi a zis ca nu mi semneaza nimic pana nu ne incheiem socotelile....
Mentionez ca am 2 patroni asociati....cel ce m a sunat astazi si a refuzat sa semneze nu este acelasi cu cel ce mi-a semnat cm la inceputul lunii...Socotelile neincheiate se refera la o greseala in sistemul de lucru....ptr care ei vor sa le dau 1200 lei...asta este suma cu care s-a gresit.....momentan nu am banii sa le dau....voiam sa va spun ca nu mi-au platit concediul prenatal pana acum...si pe acesta nu vrea sa mi-l semneze,,,,i am zis sa mi opreasca banii pe prenatal ca sa recupereze suma pe care i-o datorez...dar nu vrea...si culmea nici banii nu mi i-a dat....cum sa procedez...ce sa fac...are dreptul sa nu mi semneze al doilea certificat de cm daca pe primul l a semnat deja????...exista posibilitatea ca sa nu pot lua postnatal daca nu mi semneaza prenatalul"?va multumesc
refuz plata concediu prenatal
Re: refuz plata concediu prenatal
Intr-o prima faza adresati-va Casei de Asigurari de Sanatate. Orice demers faceti, aveti grija ca toate adresarile sa fie in scris, cu numar de inregistrare. Daca problema nu se rezolva, va puteti obtine drepturile in instanta.
Art. 47
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savârsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei si constituie venituri la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
Art. 49 - Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.
O zi placuta sa aveti!
Art. 47
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savârsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei si constituie venituri la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
Art. 49 - Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.
O zi placuta sa aveti!