Buna ziua, sunt speriat si vreau niste sfaturi...... o cunostinta de-a mea a furat bara unui autovehicul acum 2 nopti, m-am aflat in masina respectiva care l-a ajutat pe inculpat sa o transporte cumparatorului dupa ce inculpatul a dat-o jos si a ascuns-o pana am sosit noi desi nu eram eu soferul ci alt prieten.
Personala care este acuzata de furt, a plecat in italia iar la telefon nu raspunde , eu si soferul am fost chemati la politie pentru a da declaratii.
Declaratile noastre au niste mici erori , fiind speriat si eu si soferul am declarat amandoi cum s-a intamplat doar ca eu n-am precizat de frica in declaratie ca as fi fost sunat de inculpat pt ridicarea spoiler-ului sau daca stiam asta de la inceput.
Declaratie pe propria raspundere.
Re: Declaratie pe propria raspundere.
Sunteti complice la furt, pana in momentul in care prietenul dvs va merge la politie pentru declaratii si va specifica ca: dvs, va aflati in momentul nepotrivit la locul nepotrivit, nu ati comis nici o fapta, nu ati stiut despre ce este vorba si sa-si asume in totalitate vina. PANA ATUNCI! Mergeti din nou la Politie luati legatura cu politistul care se ocupa de caz ....si detaliati absolut fiecare pas (RECUNOASTEREA) mai exact : art. 478 (5) Dacă acţiunea penală s-a pus în mişcare faţă de mai mulţi inculpaţi, se poate încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei distinct cu fiecare dintre aceştia, fără a fi adusă atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor pentru care nu s-a încheiat acord.
inculpatul a plecat din tara , eu ce pot face acum? luni ma intalnesc cu 1 avocat sa discutam de treaba aceasta
Va fi judecat in Lipsa, pana atunci asa cum v-am scris aseara luati legatura cu avocatul dvs si gasiti o cale de a va apara, incercati impreuna cu avocatul dvs. sa reparati prejudiciul facut de prietenul dvs inainte ca lucrurile sa se complice. Repet: Este un sfat, dvs stiti cel mai bine cum s-au petrecut faptele si ce aveti de facut. EU: As merge cu avocatul la politie si as ajunge la o intelegere, mai ales daca N.C.P. imi poate oferii aceasta posibilitate. Pentru mai multe detalii lasati-mi un mesaj in privat pe : office_euromarmenor@yahoo.ro
Pana sa ajungi tu sa fi achitat din cauza ca te aflai la locul nepotrivit si in momentul nepotrivit o sa mai dea niste fire de par alb in "barba justitiei".
Pentru furt merge impacarea, asa ca incearca solutia asta. In acest sens se contacteaza persoana vatamata, se ofera despagubiri pentru paguba pricinuita si se solicita, cu rugaminti fierbinti, sa dea o declaratie prin care se impaca cu tine.
Pana la acordul de recunoastere a vinovatiei mai ai posibilitatea asta, care e de 10.000 (mai pune tu niste zerouri acolo) de ori mai buna decat o condamnare, fie ea si cu amenda penala. Oricum (1) avocatul cu care o sa te intalnesti luni o sa te lamureasca mai bine.
Pentru furt merge impacarea, asa ca incearca solutia asta. In acest sens se contacteaza persoana vatamata, se ofera despagubiri pentru paguba pricinuita si se solicita, cu rugaminti fierbinti, sa dea o declaratie prin care se impaca cu tine.
Pana la acordul de recunoastere a vinovatiei mai ai posibilitatea asta, care e de 10.000 (mai pune tu niste zerouri acolo) de ori mai buna decat o condamnare, fie ea si cu amenda penala. Oricum (1) avocatul cu care o sa te intalnesti luni o sa te lamureasca mai bine.