Donatie sau contract de vanzare-cumparare?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
myhai86

Donatie sau contract de vanzare-cumparare?

Post by myhai86 » 08 Jan 2011, 21:29

Buna ziua.
Care este cea mai ieftina solutie in urmatoarea situatie: bunicii doresc sa-mi ofere apartamentul lor(mentionez ca cei 2 copii si celalalt nepot nu au pretentii la aceasta locuinta). Din cate am mai citit pe forum donatia ar fi cea mai simpla solutie...dar cam cat ar costa?

angel

Re: Donatie sau contract de vanzare-cumparare?

Post by angel » 09 Jan 2011, 00:42

Donatia era o varianta cu taxe mai mici,acum nu mai este mare diferenta,intre donatie si contractul de vanzare-cumparare.
mergeti la un notar public ca sa va faca calculele, acestea variaza de la zona la zona...deci in functie de locul unde este situat imobilul...n-avem cum sa va oferim noi astfel de date.

daca diferentele sunt f mici, v-as indica totusi un contract de v-c.nu se merita riscul.

keetyroots

Re: Donatie sau contract de vanzare-cumparare?

Post by keetyroots » 03 Feb 2011, 21:56

Facand donatie, singura diferenta este ca fiind nepot, nu va trebui sa platiti impozitul pe care l-ati plati in mod normal la o vanzare-cumparare.
Iar valoarea acestui impozit este de obicei mai mare decat onorariu unui notar care taxeaza la valoarea minima, conform expertizelor notariale/pretului tranzactiei.

bogdancraioveanu

Re: Donatie sau contract de vanzare-cumparare?

Post by bogdancraioveanu » 09 Feb 2011, 09:31

Donatia este varianta cea mai buna (ieftina) in cazul tau. impozitul (platit numai in cazul contractului de v-c) nu numai ca este mai mare decat onorariul notarului, uneori ajunge sa fie dublu ;)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests