revizuire admisibila?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
luminel

revizuire admisibila?

Post by luminel » 20 Jan 2011, 03:36

Speta este urmatoarea:
Intr-un dosar din 2004 creditorii si debitorul dintr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere au renuntat la DREPTUL de a mai formula actiune in rezolutiune si, corelativ la dreptul de a solcita restituirea pretului si a imbunatatirilor.
In anul 2006 debitorul obligatiei de intretinere ( cumparatorul ) decedeaza.
In anul 2007, creditorii, in contradictoriu cu succesorii debitorului solicita rezolutiunea contractului. Judecatoria respinge cererea principala, cu motivarea ca reclamantii au renuntat la drept, si respinge si cererea reconventionala, ca efect al respingerii cererii principale.
Tribunalul admite recursul, modifica in parte sentinta, in sensul ca admite acţiunea principală şi, în consecinţă: dispune rezoluţiunea contractului autentificat sub nr..... Menţine restul dispoziţiilor sentinţei.
desi decizia Tribunalului nu este motivata, intentia noastra ar fi de a formula o cerere de revizuire in temeiul art.322 pct 2 CPC, respectiv ca instanta de recurs, evocand fondul, nu s-a pronuntat asupra cererii reconventionale ( care viza repunerea partilor in situatia anterioara) ca efect al rezolutiunii, in ceea ce priveste restituirea pretului si a c/valorii imbunatatirilor efectuate la imobil.
In opinia D-vs apreciati ca este admisibila o asemenea cerere?

vulpacris

Re: revizuire admisibila?

Post by vulpacris » 21 Jan 2011, 10:43

Aveti la dispozitie, in primul rand, calea prevazuta de art. 281 ind.2 Cod procedura civila, prin fomularea unei cereri de completare a hotararii, care trebuie depusa "in termen de 15 zile de la pronuntare".

Avand in vedere si termenul de o luna de la pronuntare pentru a depune cererea de revizuire, dupa ce depuneti cererea de completare, si se da termen, puteti depune si cererea de revizuire, pentru a nu fi judecata mai intai cererea de revizuire, cum fac de regula instantele, carora nu prea le convin prevederile art. 281 ind.2 Cpc, ca sunt obligati sa se pronunte pe ceea ce vor sa evite sa se pronunte.

:cafea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests