Sediu social

Discutii privind Societatile Comerciale
adnana

Sediu social

Post by adnana » 30 Mar 2004, 15:24

:) Hi everybody! Ma puteti lamuri si pe mine intr-o privinta? La acelasi sediu social cate societati comerciale cu aceeasi asociati pot exista? In legea soc.com. parca se prevede cel mult 2 dar am gasit 5 societati cu acelasi sediu social. E legal? Multam anticipat

cadri

soc com

Post by cadri » 30 Mar 2004, 23:57

nu draga mea,aceasta e o situatie de fapt .Intr-un apartament cu 2 camere nu pot functiona 3 soc , nu :!: :?:

juristu

Post by juristu » 31 Mar 2004, 09:17

Conform Art. 16 din L.31/1990 republicata si mult modificata la alin 2 se spune :
"La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre aceste societati."

Asa dar, nu este conditionat numarul de societati ci faptul ca acestea trebuie sa aiba cel putin un asociat comun.

Din practica va spun ca intr-o garsoniera au sediul 5 SRL-uri. (Atentie o societate poate sa aiba si sediu social fara activitate).

Mai mare atentie : de saptamana trecuta Reg Com Bucuresti solicita la dovada de sediu si copie dupa incheierea de intabulare a acestui spatiu. Au lasat domnii de la justitie totusi si la aceasta cerinta cateva portite de iesire.

Sunt curios daca si in tara se cere intabularea!

adnana

Post by adnana » 31 Mar 2004, 13:45

:) Multumesc pentru raspunsuri!

Scorpion

Post by Scorpion » 02 Apr 2004, 18:10

dovada de intabulare??? pentru ce?

consiliera

sediu

Post by consiliera » 01 Mar 2005, 19:26

felicitari domnu Juristu!
A trecut atata vreme de la L 161, intre timp s-a republicat si L 31, si inca lumea habar n-are de cate societati comerciale pot avea acelasi sediu...
Am pornit azi intr-o cautare pe net (de la o discutie contradictorie cu o contabila care s-a jurat ca nu poti sa ai mai mult de doua sc la acelasi sediu) si am gasit un singur raspuns corect!
Intrebarea e, celor de la registru, cine le spune?

minodora

Post by minodora » 02 Mar 2005, 11:07

Eu nu am avut probleme pana acum daca un asociat era comun la societati.
Intabularea se cerea mai demult. Da o rezolvi si p-asta. Faci contract de comodat la notar si nu-ti mai trebuie contractul din spate.

dinubocos

Post by dinubocos » 11 Mar 2005, 22:42

La o singura adresa pot exista si cinci societati daca acestea si-au stabilit sediul acolo inainte de intrarea in vigoare a L.161.

Prevederea este defectuoasa pentru ca da nastere la situatii absurde. Ex.: s doi soti nu pot avea fiecare cate o societate cu unic asociat cu sediul in apartamentul comun!
Pe vechile platforme industriale au aparut zeci de firme care au cumparat cate o hala, un corp de cladiri etc. D.P.D.V. administrativ ele sunt la aceleasi adresa. Si uite asa am probleme sa stabilesc sediul a doua societati la o adresa unde exista zeci de mp de constructii, detinute de n societati doar fiindca au aceeasi adresa administrativa.

Oricum, cine vrea sa ocoleasca prevederile acestea o face!

judge

Post by judge » 14 Mar 2005, 11:48

mda...de lege ferenda ar trebui reglementata cumva situatia asta...mai intervine si reaua credinta a unor viitori patroni. daca ar fi dupa mine as zice: la o singura adresa o singura firma!

fanna

Post by fanna » 16 Mar 2005, 17:14

Dinu, fa o intabulare separata.Dau cu parerea, pentru ca la noi exista Carte Funciara, si stiu ca as putea impartii terenul si as face inscriere in CF separata.

dinubocos

Post by dinubocos » 16 Mar 2005, 18:40

Fanna,merci pentru sugestie, dar:
1. Pentru o intabulare separata trebuie o expertiza topo de dezmembrare care ar trebui sa fie semnata de toate firmele care detin spatiu pe o astfel de platforma.
2. Faptul ca obtin un numar de carte funciara separat pentru fiecare firma nu schimba problema: practic ar trebui sa pornesc demersurile administrative pentru ca fiecare firma sa aiba adresa administrativa separata gen 1a, 1b......
3. Problema am rezolvat-o dar am vrut sa scot in evidenta faptul ca daca dai peste un judecator delegat obtuz nu vei putea rezova problema decat cu cheltuiala mare in timp si bani...si nervi.

juristu

Post by juristu » 21 Apr 2005, 13:29

dinubocos wrote:Pe vechile platforme industriale au aparut zeci de firme care au cumparat cate o hala, un corp de cladiri etc. D.P.D.V. administrativ ele sunt la aceleasi adresa. Si uite asa am probleme sa stabilesc sediul a doua societati la o adresa unde exista zeci de mp de constructii, detinute de n societati doar fiindca au aceeasi adresa administrativa.
Te contrazic aici deoarece in momentul cumpararii unei hale in contract s-a specificat - HALA 1 - deci spatiul a fost identificat .

Daca tot suntem aici pe mine ma mai contrariaza ceva - cred ca sunteti la curent cu cerinta judecatorilor de la R.C. cu prezentarea ACTULUI DIN SPATE si spatele spatelui tralala . Am avut 2 missions : impossible - mi s-au cerut actele de proprietate de la WTC si NIRO . Pai daca la WTC am gasit intelegere si am incropit niste acte (cunoscatorii stiu!) dincolo mi-a fost imposibil si am renuntat - ori nu exista ori isi protejeaza juristii/avocatii proprii si nu vor sa dea aceste acte !!!

Mai mult !!! De saptamana aceasta CULMEA CULMILOR cer si actul din spatele unui contract de inchiriere vizat de administratia financiara !

fanna

Post by fanna » 21 Apr 2005, 18:22

Eu am facut o subapartamentare, am lasat alte doua societati care aveau sediul la acea adresa, si la acel apartament, si cea de-a treia constituita dupa aparitia L61 am trecut-o pe apartamentul 1 A, celelalte doua avind sediul la ap. 1.

baci

Post by baci » 15 Jun 2005, 21:09

juristu wrote:Conform Art. 16 din L.31/1990 republicata si mult modificata la alin 2 se spune :
"La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre aceste societati."

Asa dar, nu este conditionat numarul de societati ci faptul ca acestea trebuie sa aiba cel putin un asociat comun.

Din practica va spun ca intr-o garsoniera au sediul 5 SRL-uri. (Atentie o societate poate sa aiba si sediu social fara activitate).

Mai mare atentie : de saptamana trecuta Reg Com Bucuresti solicita la dovada de sediu si copie dupa incheierea de intabulare a acestui spatiu. Au lasat domnii de la justitie totusi si la aceasta cerinta cateva portite de iesire.

Sunt curios daca si in tara se cere intabularea!
La Timisoara se cere un Extras CF de informare, nu copie dupa incheierea de intabulare a spatului. Iti dai seama ce s-ar intampla daca imobilul a fost intabulat acum 50 de ani si sa te puna sa cauti incheierea de intabulare. Oricum e nebunie la CF, carti lipsa, gresite etc

acciduta

Post by acciduta » 21 Jun 2005, 16:14

O solutie practica la problema de fata este impartirea apartamentului pe camere, daca are mai mult de o camera, desigur:). In acest sens, se incheie cate un contract de comodat/inchiriere etc. pe fiecare camera, putandu-se astfel ocoli partial dispozitiile art 16 din Legea 31/1990 republicata. Astfel, daca s-a stabilit un sediu social in camera 1 a unui apartament, in camera 2, 3, etc se pot stabili sediile altor societati, chiar daca nu exista un asociat comun tuturor societatilor. Conditia ar fi ca prima societate stabilita in respectivul apartament sa nu fi fost infiintata pe tot apartamentul, generic. In cazul acesta din urma, trebuie facuta inregistrarea unor mentiuni de precizare la Registrul Comertului, stabilindu-se un numar de camera printr-un contract de comodat/inchiriere etc. pentru prima societate, de-abia ulterior putandu-se stabili sediul altor societati comerciale in celelate camere.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests