Sfat divort

Familiei
KANSARA

Sfat divort

Post by KANSARA » 18 Jan 2006, 11:47

Salut tuturor!

Am mai cerut sfatul vostru acum cateva luni in alt topic si sper si acuma sa ma poata ajuta careva cu un sfat. Poate ca ceea ce va cer sunt lucruri extrem de banale si simple, dar eu sunt total afoana in acest domeniu asa ca nu stiu mai nimic!

Asa, sa va reamintesc, sotul meu este strain si musulman, avem doi baieti deci partea importanta este acordarea custodiei copiilor.

Eram pe punctul de a divorta, s-a tot taraganat ... au fost zilele copiilor, apoi sarbatorile si acuma sunt gata sa fac primul pas concret numai ca sunt intr-o ceata totala si nu stiu efectiv de unde sa o apuc si nici nu am vreo idee cum se procedeaza.

Am nevoie de un avocat si as vrea sa stiu unde si cum as putea gasi un avocat bun si de incredere (sau eventual poate mai bine ar fi o avocata ... asta ca sa nu cumva sa-mi reproseze mai stiu eu ce! )

As aprecia daca mi-ati putea spune cat de cat o marja a preturilor la ce ar trebui sa ma astept ca ar costa.
Apoi cum se procedeaza? Trebuie platit o parte inainte? Trebuie sa am toti banii in mana cand ma duc sa discut prima data cu avocatul? Daca sotul pierde, va plati el cheltuielile, sau nu? partea mea o platesc eu orice ar fi?
Din momentul in care este introdusa actiunea, cat mai dureaza pana la prima infatisare?

Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat de ajutor !

wittmann

Post by wittmann » 18 Jan 2006, 11:51

Spuneti din ce oras sunteti si in mod sigur veti primi cateva mesaje private de la niste avocati. :grin:

KANSARA

Post by KANSARA » 18 Jan 2006, 14:58

Sunt din Bucuresti.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 18 Jan 2006, 17:27

Actiunea de divort se timbreaza cu 383 000 lei vechi parca (exact nu stiu si se poate sa se fi modificat dupa 1.01. insa sigur nu mai mult de 400 000) si 1500 timbru judiciar.
Onorariul avocatului este negociabil, nu am idee cat ar putea fi.
Cheltuielile de judecata le plateste partea cazuta in pretentii, respectiv sotul tau daca pierde, cu conditia sa le dovedesti: taxa de timbru cu chitanta CEC de la dosar, onorariul avocat cu chitanta eliberata de acesta.
Asta insemna ca tu platesti avocatul, el iti da chitanta iar la sfarsitul procesului instanta il va obliga pe sotul tau sa-ti plateasca aceste sume. mai urmeaza apoi ca el sa si vrea ca daca nu trebuie sa-l executi silit pentru ele.
In principiu de la data introducerii cererii de divort si pana la primul termen vor trece cam 3-5 saptamani.

KANSARA

Post by KANSARA » 18 Jan 2006, 17:40

iti multumesc mult pentru raspuns attorneyatlaw!

insolit

Post by insolit » 18 Jan 2006, 18:24

taxa judiciara de timbru e 39 ron
conteaza si daca sotul are domiciliul/resedinta in tara, daca nu, procedura de citare cu strainatatea dureaza cam 6-7 luni.
la incredintarea minorilor s-ar putea sa fie unele probleme

yulika

Post by yulika » 18 Jan 2006, 18:56

pe mine ma costat 7 milioane pana acum si sigur o sa mai trebuiasca sa dau ceva,eu am depus actele ptr divort la sf lui octombrie si am avut 1 infatisare pe 5 ian ,iti doresc mult noroc in continuare ptr ac un divort e f urat

luc4s

Post by luc4s » 18 Jan 2006, 21:04

Cunosc in Iasi cativa avocati mai vechi , care nici nu iau divorturi.
Dar oricum, sunt destule cazuri cand un avocat tanar iti face treaba mai de calitate si la un pret mai mic decat un avocat consacrat.

KANSARA

Post by KANSARA » 19 Jan 2006, 09:46

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Am intrat pe site-ul acesta la lista de avocati din Bucuresti si am gasit un cabinet foarte aproape de unde locuiesc si am observat ca au si multe avocate. Inca un cabinet pe care il am in vedere este pe aceeasi scara cu serviciul unei foarte bune prietene, pe care o vizitez des si e relativ aproape. Asa ca saptamana viitoare sper ca voi gasi un/o avocata!

Insolit, de ce spui ca la incredintarea minorilor s-ar putea sa fie unele probleme? Sigur nu ma astept ca totul sa decurga usor si frumos si banuiesc ca majoritatea divorturilor in care sunt implicati minori ies urat pe parcurs poate mai urat decat fiecare parte sa-si fi dorit, dar ai putea sa-mi explici mai mult? Sotul are domiciliul provizoriu in tara la aceeasi adresa cu mine, inca locuim impreuna. Este in faza de negare eu ii spun de n-ori ca vreau sa divortam, discutam situatia pe toate partile si a doua zi se poarta de parca nimic nu s-ar fi intamplat si de parca eu ma joc de-a divortul! Pana nu vede hartia in fata cred ca nu ma ia in serios! Deja imi este lehamite sa-mi iau de fiecare data inima in dinti sa-i spun ce vreau, sa-i explic toate motivele si el sa nu inteleaga, i se pare ca eu exagerez si nu intelege ce vreau mai mult decat deja am! Pentru ca are cu totul alta mentalitate si vede lucrurile complect altfel! Deci trebuie cat mai repede sa fac un pas concret si sa-l fac sa inteleaga situatie reala!

Yulika, cam cati bani trebuie sa ai la inceput de tot? Am inteles ca daca ramai cu avocatul care-ti da consultatia, aceasta este gratuita, dar banuiesc ca trebuie platit totusi un avans ceva. Stiu ca totul se negociaza si nimeni nu-mi poate spune o suma exacta dat cat de cat sa-mi fac o idee, mai ales ca eu sunt pe banii lui si nu am niste bani pusi de-o parte, va trebui sa ma imprumut. La tine a durat asa de mult pentru ca nu ai fost in tara?

jus2001

Post by jus2001 » 19 Jan 2006, 09:50

Taxa de timbru 39 lei, timbru judiciar de 3000 lei vechi, cererea de divort, certificatul de casatorie in original si certificatul de nastere al copilului in copie. Cam aste iti trebuie! Un divort la un onorariu rezonabil te va costa undeva la 150-200 EURO! Cat despre copil practica instantelor este, asa cum am aratat si in alta parte, de a-l lasa mamei. Asa ca daca nu ai avut un comportament neonorant in timpul casatoriei si ai si un venit cu care sa il intreti ai sanse sa ramana la tine.

jus2001

Post by jus2001 » 19 Jan 2006, 09:54

Ah si dureaza cam intre 2 (daca ai mare noroc) si 5 termene (daca ai mare ghinion). Depinde cati martori sunt de audiat si cum vin la instanta. Banii - jumate ii dai la semnarea contractului si jumate pana la primul termen. Sau poti sa ii dai si pe toti la semnarea contractului! Succes!

KANSARA

Post by KANSARA » 19 Jan 2006, 10:24

Merci jus2001 !

Am doi copii de 7 si resp 9 ani. Nu se pune problema de comportament neonorant! Problema e cu salariul meu...avem o firma la care el are 95% iar eu 5%, cartea mea de munca este la aceasta firma a noastra si e cu salariul minim pe economie! Pot avea probleme?
Apartamentul in care stam este pe numele parintilor mei si are doar doua camere.

aho

Post by aho » 19 Jan 2006, 10:35

Salariul tau n-ar fi un impediment la incredintare;
Totusi ptr. tine, ptr. siguranta financiara a ta si a copiilor si nu in ultimul rand ptr. a elimina orice risc la proces, ai putea cauta un serviciu adevarat.
E doar un sfat .

yulika

Post by yulika » 19 Jan 2006, 18:55

eu am dat 5 milioane 1 data acum cred ca depinde f mult si de avocat

insolit

Post by insolit » 19 Jan 2006, 20:10

acum depinde, daca spui ca aveti inca domiciliu comun poate ca nu mai divortati, poate ca te mai gandesti....ce vei face cu 2 minori care vor fi lipsiti de tata pt ca asa ati vrut voi?
Daca tatal cere si el incredintarea, iar veniturile conteaza, nu te lua dupa ce spun altii, dar conteaza-mai ales -locuinta, atunci s-ar putea ca un minor sa treaca la tata. Vei arata ca separarea minorilor nu este in interesul lor, in fine , gaseste avocatul ceva.
Divortul pp un minim efort pt avocat, iti recomand sa cauti unul ieftin, poate chiar stagiar, isi va da silinta, ai sa vezi. Chestia ca avocatul face si drege nu merge aici, judecatorul stie dinainte ce solutie va da.
Etapele ar fi, depunerea actiunii cu inscrisurile aferente-3 copii ale actiunii, pt ca va fi citata si autoritatea tutelara, ancheta sociala facuta de aceasta din urma la domiciliile parintilor, spre a se vedea daca acestia ofera conditii pt cresterea si educvarea minorilor, vreo 2 martori ca sa arati cat de rau o duci cu sotul, martorii vor fi prelucrati in prealabil, adrese de la locurile voastre de munca pt veniturile pe ultimele 6 luni, in fine, poate ca tatal vrea sa iti lase tie copii. In raportul de ancheta sociala se va mentiona si cat de atasati sunt copii de unul sau de celalalt parinte.
Dar poate ca te mai gandesti, mai ales daca sotul nu vrea sa divorteze

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests