NECONSTITUTIONALITATE COD PROCEDURA CIVILA ART. 2 SI ART. 3

Discutii privind procedura civila
Post Reply
vulpacris

NECONSTITUTIONALITATE COD PROCEDURA CIVILA ART. 2 SI ART. 3

Post by vulpacris » 09 May 2010, 03:14

Intrebare:

Daca parlamentul adopta un text de lege, prin vot, in sedinta publica, in plen, potrivit regulamentului si Constitutiei, si un "destept" de functionar cand scrie ceea ce s-a adoptat nu casca ochii cum trebuie si scrie cu totul altceva, iar legea astfel "redactata" este trimisa la promulgare, este promulgata si dupa aceea este si publicata in M.Of., se poate invoca exceptia de neconstitutionalitate a textelor de lege in forma in care au fost acestea promulgate si publicate, din moment ce nu reprezinta ceea ce s-a adoptat, in fapt, de parlament ?! :roll:

Ca sa nu spuneti voi ca eu sunt nebun vedeti si voi textul din Cpc, la art. 2 si 3, asa cum au fost "modificate" (cica) prin art.I, pct. 1 şi pct. 3 din Legea nr.219 din 6 iulie 2005 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă, în forma în care a fost promulgată de Preşedintele României prin Decretul nr. 596/2005 pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă, şi ulterior publicată în Monitorul Oficial nr.609 din 14 iulie 2005.

Dupa aceea mergeti la adresa http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.sten ... 5897&idm=2 unde o sa dati peste stenograma dezbaterilor parlamentare asupra Reexaminării “la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.138/2000 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă”, din fişa PL nr. 419/2004, unde scrie negru pe alb (ma rog, albastru pe alb):

«Intrăm în ordinea de zi şi urmează a fi luate în dezbatere iniţiativele legislative înscrise pe ordinea de zi.
Primul punct de pe ordinea de zi este Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 138/2000 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă. Lege organică. [...]
Dacă dintre colegi doreşte cineva să ia cuvântul? Dacă nu, trecem la dezbaterea proiectului de lege.
Art.1. Dacă sunt obiecţiuni? Adoptat.
Art.I, pct.1, 2, 3, 4 şi 5 se abrogă. Dacă sunt obiecţiuni? Adoptat.
[...]
Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.138/2000 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă. Lege organică.
Cine este pentru? Mulţumesc.
Voturi împotrivă?
Abţineri?
Unanimitate


Acelasi lucru il pteti constata si vazand si auzind, la adresa http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram? ... DM:2;NRO:4 sau la adresa
cdep.ro

Si totusi, în forma redactată, promulgată, publicată în Monitorul Oficial nr.609 din 14 iulie 2005, Legea nr. 219 din 6 iulie 2005 conţine următoarele texte de lege, care nu au fost votate de către parlamentari, şi care chiar răstoarnă cele adoptate prin votul unanim în şedinţa publică din data de 29 iunie 2005, respectiv:

«1. La articolul I, punctul 1 va avea următorul cuprins:
„1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:[...]”

2. La articolul I, punctele 2 şi 3 se abrogă.
3. La articolul I, punctul 4 va avea următorul cuprins:
„4. Articolul 3 va avea următorul cuprins:[...]
Art.3.- Curţile de apel judecă:
1. în primă instanţă, procesele şi cererile în materie de
contencios administrativ privind actele autorităţilor şi instituţiilor centrale; [...]”

4. La articolul I, punctul 5 se abrogă.
».

Acum, voi ce spuneti, este neconstitutionala forma actuala a acestor texte din cod, sau nu ?! :roll:

Ca de obicei:

:cake: :burger: :cafea: :vin: :sampanie: :bere:

:cafea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests