Punerea in aplicare a unei Evacuari silita

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
catalinb

Punerea in aplicare a unei Evacuari silita

Post by catalinb » 13 Feb 2005, 15:15

Buna ziua, in urma unei hotariri judecatoresti definitive s-a hotarit evacuarea silita a chiriasului. Pina aici totul functioneaza in ... teorie.
Chiriasului belicos i-a fost lipita pe usa notificarea de evacuare, urmind ca saptamina viitoare executorul judecatoresc sa incerce o evacuare amiabila. Aceasta prima procedura nu va reusi pentru ca chiriasul e recalcitrant si violent. Va urma evacuarea fortata propri-zisa.
In cazul acestei proceduri, intrebarea mea este va rog :
-ce se intimpla daca chiriasul nu vrea sa deschida usa si cine sparge usa ?
-cine trebuie sa-l scoata fizic vorbind din casa, daca acesta se opune? ce va fi cazul mai mult ca sigur.
-ce se intimpla cu mobilierul chiriasului ramas in casa daca acest refuza sa-l scoata din imobil?
-cind intervine Politia si care sint limitele de interventie ?
Va multumesc mult

12345

Post by 12345 » 17 Feb 2005, 17:54

Multi executori asteapta sa iei tu masuri, daca nu faci tu asta vei sta mult si bine sa intri in imobil. Am inteles ca supa ce a fost somat cel ce locuieste in imobil a si refuzat personal pe executor sa iasa din locuinta care inteleg ca acum este a ta de drept. Executorul ar trebui sa solicite o trupa de jandarmerie care in astfel de cazuri este obligata sa raspunda la solicitare in mod gratuit (free), iar la urmatorul termen de executare sa nu mai mergeti decat cu politia si jandarii pentru ca altfel nu vei intra niciodata in posesie. Cat despre cine sparge usa, sa stii ca de regula proprietarul face treaba asta, adica tu sau un lacatus al tau. Despre cazul in care nu gasesti pe nimeni in locuinta sa stii ca daca la deschiderea usii executorul va constata ca exista bunuri in interior atunci el va intocmi un p.v. in care va face o descriere a fiecarui bun in parte si va numi un custode pentru ele. Custode poate fi orice persoana, chiar si tu pana cand debitori va binevoi sa le ia. Pentru durata custodiei tu poti cere o suma debitorului pentru fiecare zi de intarziere.

norocel

Post by norocel » 18 Feb 2005, 07:59

Daca este recalcitrant faci o plangere penala in temeiul art. 271 Cod penal (nerespectarea hotararilor judecatoresti)

12345

Post by 12345 » 18 Feb 2005, 11:42

Pe langa plangerea peala la care se refera Norocel, dupa ce il evecuezi poti introduce o cerere de chemare in judecata pentru cheltuieli de executare, intarziere si daune morale, pentru ca ti-a decimat nervii, timpul banii. Ai toate sansele sa castigi pentru ca el era obligat sa iasa din imobil dupa ce tu ai devenit proprietar prin actul de adjudecare, nefacand asta ti-a restrictionat un drept de pe urma caruia tu puteai obtine niste venituri, de exemplu ai fi putut inchiria imobilul si ai fi primit o chirie.

catalinb

Post by catalinb » 21 Feb 2005, 21:39

Va multumesc domnilor pentru precizarile dvs foarte utile, evacuarea s-a petrecut dificil, dar ... in final politia a intervenit nu si fara o mica spaga. Qvo Vadis Domine ?

As mai avea o singura intrebare va rog, sintem 2 proprietari (50/50) ai apartamentului de 120m2 (3 camere, baie, hall, bucatarie). Fiind in relatii proaste cu celalalt proprietar (un neamt cu dubla cetatenie care a cumparat cota parte a celuilalt mostenitor de drept, decedat intre timp) doresc valorificarea imediata a cotei mele parte prin inchiriere. Daca inchiriez o camera si accesul la dependentele comune trebuie sa platesc ceva celuilalt proprietar ? Trebuie sa-i cer accordul ? In cazul ca se opune ce trebuie facut ?
Va multumesc anticipat

12345

RE.

Post by 12345 » 21 Feb 2005, 22:32

CONTRACTUL DE INCHIRIERE ESTE UN ACT JURIDIC. ATATA TIMP CAT AI O COTA PARTE DETERMINATA, POTI INCHEIA UN CONTRACT DE INCHIRIERE CU O PERSOANA. DE MANTIONAT ESTE FAPTUL CA, CHIRIASUL TREBUIE SA RESPECTE DREPTURILE CELUILALT PROPRIETAR, CA SI TINE INTRUCAT EL SE SUBSTITUIE TIE.

norocel

Post by norocel » 23 Feb 2005, 08:31

Pana la iesirea din indiviziune, daca nu exista un partaj de folosinta, nu prea vad cum sa faci inchirierea pentru ca obiectul unui contract de inchiriere este asigurarea folosintei iar ca si coproprietar ai o cota ideala din drept nu din proprietate.

12345

re.

Post by 12345 » 23 Feb 2005, 09:29

Catalinb, lamureste-ne pe mine si pe Norocel, cu ce avem de-a face- cu o cota parte 1/2 determinata sau o proprietate indiviza unde partea fiecarui proprietar nu este determinta, cunoscuta, bunul apartinand proprietarilor comuni .

norocel

Post by norocel » 23 Feb 2005, 10:09

Cred ca a spus clar ca are o cota parte din drept (50/50), pe care o poate vinde dar nu si inchiria.

innuenda

Post by innuenda » 24 Feb 2005, 22:10

Nu stiu in ce sens se pronunta practica zilele astea, dar eu una nu as fi de acord cu partajul de folosinta intr-un astfel de caz, ci as merge pe solutia ultima a iesirii din coproprietate prin partaj. Nu-s de acord cu partajul de folosinta pentru ca el ar insemna un partaj de drept de folosinta, imposibil de delimitat materialmente, de vreme ce aici el apare ca parte a dreptului de proprietate si nu ca drept de sine statator (cum e dreptul de folosinta al chiriasului, de exemplu). In plus, desi legiuitorul ar urmari printr-un astfel de partaj de folosinta eliminarea unor posibile situatii litigante intre coproprietari, ca ultima consecinta ar incuraja tocmai contrariul, o partajare judiciara a dreptului de folosinta, in conditiile in care dreptul de proprietate nu a fost partajat, putand genera abuzuri de drept din partea coproprietarilor de rea-credinta.

sofia

Post by sofia » 27 Feb 2005, 12:42

Innuenda wrote:Nu stiu in ce sens se pronunta practica zilele astea, dar eu una nu as fi de acord cu partajul de folosinta intr-un astfel de caz, ci as merge pe solutia ultima a iesirii din coproprietate prin partaj
Partajul de folosinta se face numai prin acordul partilor si niciodata pe cale judecatoreasca.

innuenda

Post by innuenda » 03 Mar 2005, 20:37

Eu cred ca te inseli, Sofia, sau cel putin Corneliu Barsan si Liviu Pop sunt de alta parere, pentru ca ei povestesc si dau exemple de partaje judiciare de folosinta. Eu neavand experienta practica, m-am raportat la cartile lor cand am facut afirmatia.

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 09:11

corect innueda! am citit si eu ce spun onorabilii profesori si sigur asa este. o prietena avocat mi-a confirmat ca si practic sunt litigii pentru partajul de folosinta.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests