cum sa procedez?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
dorinv

cum sa procedez?

Post by dorinv » 21 Mar 2007, 22:09

am avut o executare silita pornita in Iasi. Acum firma respectiva pe care o executam si-a mutat activitatea si sediul in Ploiesti. Am obtinut de la Registrul comertului aceasta informatie.
Ca sa incep executarea silita in Ploiesti trebuie sa gasesc un nou executor.

Intrebare.

1.Trebuie sa facem din nou la acest executor pe care il vom gasi o noua cerere de incuviintare a executarii silite? Trebuie incuviintata de o instanta din Ploiesti?
2. La executor se plateste onorariu de executare, se incheie contract, sau asa cum am auzit mai nou executorul trebuie sa isi ia onorariul din ce executa ? In acest din urma caz mai fac contract cu el?

Va multumesc.

ursu

Post by ursu » 22 Mar 2007, 09:52

nu, executarea silita nu se mai incuviinteaza de catre instanta de executare.
pe aici pe la mine, executorul tot asa procedeaza: percepe un avans din onorariu inainte... oricum iti vei recupera si avnsul dat la celalat executor si acest avans pe care tren sa-l dai acum.

dorinv

Post by dorinv » 22 Mar 2007, 15:27

multumesc URSU.

La o sentinta penala pronuntata de un TRIBUNAL, ramasa definitiva, in ceea ce priveste latura civila, trebuie investita cu formula executorie sentinta? Tribunalul a fost prima instanta. Cererea o adresez la Tribunal sau la Judecatorie?
Sunt doi condamnati unul din judet cu respectivul Tribunal, celalalt din alt judet. Trebuie sa caut un executor in fiecare judet unde au cei doi domiciliul sau nu trebuie decat un singur executor?

ursu

Post by ursu » 22 Mar 2007, 15:35

pai, dan stai putin: sentinta definitiva nu a fost atacata ?

dorinv

Post by dorinv » 22 Mar 2007, 17:54

ba da. S-a ajuns pana la ICCJ. Dar in ceea ce priveste latura civila nu s-a schimbat nimic. Le-a mai redus alora din pedeapsa. A venit o adresa de la Tribunal, prima instanta, in care ne invita sa executam sentinta. Sentinta are pe ea scris de grefierul exec. (nu stiu ce e asta) definitiva. Cum fac?

ursu

Post by ursu » 22 Mar 2007, 18:17

bun. daca s-a incheiat procesul penal, poti trece la executarea despagubirilor civile stabilite prin hotarirea penala.
potrivit prev.art.376 cpc, trebuie sa investesti cu formula executorie aceasta hotarire, o depui la Tribunal,( vezi ca ai nevoie de 2 titluri, in original, pt. investire, fiindca ai 2 debitori in orase diferite)apoi cu cererea de executare silita, sau mai bine spus cu cererile de executare silita, la care anexezi hotarirea investita cu formula executorie, mergi la executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea , si...executa.

dan de cind Tribunalul invita la executare ???
asta, stiu ca este optiunea creditorului. daca vrea executa, daca nu.

dorinv

Post by dorinv » 22 Mar 2007, 18:51

deci la tribunal o investesc cu formula executorie, nu la judecatorie...ok.

Asta ma interesa...daca un debitor e in cluj si unu in alba deci trebuie gasiti executori din acele judete.

ursu

Post by ursu » 22 Mar 2007, 19:47

exact!

alinutzza

Post by alinutzza » 23 Mar 2007, 14:19

Cum sa-ti dea 2 titluri?!!! Si daca ai 2 debitori, nu-s ei oare obligati in solidar?
Ai 1 titlu - sentinta, impotriva a mai multi inculpati sau ma rog, parti responsabile civilmente obligati in solidar.
Nu poti porni 2 executari silite in baza uneia si si aceeasi sentinte.

dorinv

Post by dorinv » 10 May 2007, 14:16

revin cu o problema.

O executare silita inceputa in 2003. Poprire pe conturi facuta de excutor. Insa pana in 2005 nu s-a mai facut nimic de catre executor sau creditor. Executorul nu a putut executa nimic, creditorul nu a facut cereri de staruinta.
Din 2005 creditorul incepe sa faca din 6 in 6 luni staruinte la executare totodata cerandu-i executorului situatia la ceea ce a executat. Pana in anul 2007 executorul nu a trimis nimic. Nici situatie, nici vreo suma recuperata de la debitor.
Daca ar fi considerat perimata cererea executorul era obligat sa ne instiinteze in scris ca nu mai poate continua executarea.Ma refer la perioada pana in 2005.Se putea face o contestatie la executare. Insa in acest caz voi ce considerati?

Pot incepe o noua executare silita?E cumva prescris dreptul de a cere o noua executare?

Sau mai e valabila vechea executare?

Multumiri.

ursu

Post by ursu » 10 May 2007, 14:37

mda, eterna poveste cu "nepriceperea" executorilor!
mergi la executor si verifica in dosarul de executare daca apar aceste cereri de staruinta! pentru a avea efect intreruptiv aceste cereri trebuiau urmate de ceva acte de execuatre( macar vreun p-v intocmit de executor).
chiar nu inteleg pasivitatea creditorului! nu-i suficient doar sa trimiti executorului cereri de staruinta! ca sa poti executa cu adevarat...tren sa tragi de el..c-asa-i la noi!
daca executarea era perimata, executorul , la staruinta voastra in executare ar fi trebuit sa aiba un raspuns: da se mai poate executa sau e perimata!
cum sa incepi o noua executare? nici nu mai ai cum. daca a intervenit perimarea s-a si prescris!
vezi dosarul de executare si functie de ce magarii a facut ala in dosar , actioneaza! eu i-as fac o contestatie la executare pe refuzul executorului de a indeplini un act de executare!
...si poate si o plingere penala pt. abuz in serviciu...
cum spuneam, depinde pe ce acte te bazezi!

dorinv

Post by dorinv » 10 May 2007, 15:33

URSU wrote: nu-i suficient doar sa trimiti executorului cereri de staruinta! ca sa poti executa cu adevarat...tren sa tragi de el..c-asa-i la noi!
cum adica sa trag de el? Sa il rog frumos, sa ii dau spaga? Intreb foarte serios. Ce pot sa fac ca sa emita acele p-v-uri? Cum pot sa il determin, sau ce trebuie sa faca creditorul pentru ca executorul sa ii execute creanta. Serios intreb!

ursu

Post by ursu » 10 May 2007, 15:47

am uitat sa pun ghilimelele de rigoare!("tragi de el")
nu-i nevoie sa-i da-i spaga dar cu siguranta tren sa-i vb f. frumos!
creditorul nu-l poate convinge pe executor sa intocmeasca vreun pv. aceasta este obligatia lui in momentul in care isi face treaba!
poate ca era mai bine daca acest creditor il vizita mai des...ii amintea de faptul ca au un contract incheiat...care trebuie respectat...ca se poate plinge camerei executorilor...ministerului justititei(corpului de inspectie)...sau facea imediat contestatie la executare pe refuzul lui de a indeplini acte de executare...
cum spuneam, functie de actele pe care la ai, poti sa incerci mai multe variante!
un avocat sau cons. jur. constiincios asa ar fi trebuit sa procedeze!

dorinv

Post by dorinv » 15 Mar 2008, 16:04

Am inteles ca CEDO da dreptate creditorului care depune cererea de executare la executor si eventual face staruinte la executare, fara a merge periodic sa il ajute efectiv pe executor sa faca "acte de executare silita", sa zicem acele p-v, care in practica noastra sunt considerate acte de intrerupere a perimarii.
Deci ...in concluzie...CEDO e de parere ca staruintele la executare intrerup cursul perimarii, facute in termenul legal, desigur. Stiti ceva in acest sens. Un link catre un astfel de material?

Eugen

Post by Eugen » 14 Apr 2008, 13:33

Cu siguranta, cererea de staruinta in continuarea executarii este de natura a intrerupe termenul de perimare a executarii.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests