mostenire imobil cumparat cu chitanta de mana

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
IMariana

mostenire imobil cumparat cu chitanta de mana

Post by IMariana » 02 Nov 2009, 09:27

Buna Ziua
In anul 1987 , unul din fratii mamei a semnat un act de mana ( cu martori dar netrecut prin notariat) prin care recunostea ca a luat si a folosit cota indiviza de teren a mamei mele si ca urmare ii resitituie aceasta cota si pentru ca a folosit terenul mai multi ani ii si construieste o casa pe aceast teren .
Primaria din localitate a deschis rol pe numele mamei , si platim impozit pe casa si teren . Fratele mamei a decedat intre timp si nu am avut nici un fel de probleme cu mostenitorii lui.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sa nu am probleme la mostenire si sa reusesc sa am acte de proprietate cadastru .

Va multumesc ! IMariana

angel

Post by angel » 18 Nov 2009, 22:05

in baza carui act, v-a facut primaria rol?! cum ati obtinut autorizatia de construire pt casa?!

sansiro

Post by sansiro » 21 Nov 2009, 14:10

:)). Mi-au placut intrebarile. Da-mi voie sa te lamuresc. La primariile de la tara NU EXISTA NICIODATA NICIUN FEL DE ACTE. Pur si simplu merg cele doua parti ale actului sub semnatura privata la "Consiliu" si inregistraza actul ala. Pe baza acestui act se deschide rol fiscal si se fac insrieri in registul agricol al localitatii. Si asta de cateva generatii:D. Autorizatie??:)) e buna poanta. NU EXISTA NICIO AUTORIZATIE. un prcocent de 70 % din casele de la tara nu au niciun fel de autorizatie. Si ca sa raspund autorului subiectului, demersurile sunt urmatoarele:
1) fie se procedeaza la masuratoarea terenului care a facut obicetul tranzactiei sub semnatura privata, cadastrarea lui si intabularea pe promitentul-instrainator initial (daca a decedat se va dezbate si succesiunea dupa acesta, urmata de intabularea in CF a mostenitorilor) dupa care promitentii-dobanditori (sau mostenitorii acestora) merg impreuna cu promitentii instrainatori (sau mostenitorii acestora) la un notar si incheie actul autentic de transfer de proprietate. Apoi, se face cerere la Primaria in care se afla imobilul pentru eliberarea certificatul de atestare a constructiei. Se contacteaza din nou un expert cadastral pentru cadastrarea imobilului constructie. Acesta va intocmi expertiza de cadastru si o va depune la intabulat. Trebuie retinut ca demersurile de intabulare a constructiei incep la Primaria in raza careia se afla imobilul respectiv.
2) actiunea in prestatie tabulara Se cere constatarea faptului ca intre parti a intervenit actul sub semnatura privata. Se va face mentiunea ca exista si constructii pe teren. Se va cere si constatarea calitatii de mostenitori ai partilor actului initial. Se va dezbate succesiunea in instanta (daca este cazul), se va trece proprietatea pe mostenitori. Se va dispune obligarea prmitentilor instrainatori/mostenitorilor la incheierea actului autentic, in caz contrar sentinta tine loc de act autentic. Se va constatat ca reclamantul a construit o cladire cu destinatia de _______, compusa din _________. Potrivit expertizei efectuate de __________. se dispune intabularea in CF a dreptului de proprietate al reclamantului.
Va sfatuiesc sa mergeti pe ultima varianta, apeland la un avocat;)
Respecte

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests