Renuntare din la mostenire strainate (Canada)

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
alt_stefan

Renuntare din la mostenire strainate (Canada)

Post by alt_stefan » 21 Apr 2005, 21:38

Socrul meu a decedat recent si sotia mea ar dori sa renunte la mostenire. Are o singura sora acasa, care va mosteni totul.
Din pacate sotia nu mai are pasaport romanesc valabil. De la consulatul din Toronto ni s-a spus ca va trebui sa mearga la ambasada in Ottawa ca sa faca o declaratie legalizata. Din pacate este cam dificil sa mergem la Ottawa in cursul saptaminii de lucru.
In Canada nu exista notariate de stat. Declaratiile se pot face la orice avocat sau notar autorizat (chiar si in romaneste). Notarul aplica un sigiliu special pe declaratie. Este o declaratie de acest tip acceptabila? Poate fi in romaneste sau e mai bine in engleza?
Ce se intimpla daca sotia pur si simplu nu se prezinta la deschiderea succesiunii in Romania? Este neprezentarea echivalenta cu renuntarea?

norocel

Post by norocel » 22 Apr 2005, 08:15

Mostenirea trebuie acceptata, sub sanctiunea decaderii, in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii (data decesului persoanei despre a carei mostenir eeste vorba).
Daca nu a fost acceptata in acest termen, mostenitorul fiind decazut din drept, se poate elibera certificat de mostenitor pe numele mostenitorilor acceptanti.

alt_stefan

Post by alt_stefan » 26 Apr 2005, 22:15

Rudele din Romania ne-au spus ca va costa mai mult sa transcrie titlul pe numele lor, daca nu exista declaratie de renuntare. Din pacate declaratie nu putem scrie pentru ca nu mai avem acte romane valabile. Poate cineva sa-mi dea un sfat?
Am citit pe website-ul consulatului ca in tara aceste declaratii nu se mai accepta decit daca sint legalizate.

P.S.Nu avem nici o dorinta sa mostenim, am vrea doar sa ajutam rudele de acasa sa clarifice titlul.

liviu70

Post by liviu70 » 27 Apr 2005, 21:02

sa porneasca o procedura de incunostiintare cu strainatatea notariatul respectiv din tara si lasati-l pe el sa se implice si daca pe urma ajunge la concluzia ca nu ati acceptat-o , e in regula. Notarul sa-si faca treaba, si chiar si ambasadele care pot face unele acte de origine notariala.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests