unde sa ma adresez? pt despagubire

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
anton

unde sa ma adresez? pt despagubire

Post by anton » 11 Jun 2009, 11:53

Buna ziua!
Daca ma poate ajuta cineva cu o indrumare:
unde ar trebui sa ma adresez si cum ar trebui sa sune cererea de despagubire deoarece tocmai am gasit o autostrada in constructie pe terenul meu...Povestea e putin mai lunga dar n-as vrea sa va plictisesc cu ea...deocamdata...
Multumesc anticipat.

vulpacris

Post by vulpacris » 11 Jun 2009, 12:15

Paiiii 8O :-D

In primul rand trebuie sa aflati ce firma construieste autostrada.
In al doilea rand sa-i intrebati ce cauta pe terenul dvs., in temeiul carui act normativ.
In al treilea rand sa angajati un avocat si sa cereti pe cale de Ordonanta Presedintiala oprirea imediata a lucrarilor, la judecatorie.
In al patrulea rand sa depuneti plangere penala pentru tulburare de posesie la postul de politie sau parchet, numai pentru intimidarea adversarului ca este evident ca o sa fie NUP, dar sa se remarce ca nu stiti de gluma. 8)
Conform Constitutiei Romaniei este in vigoare un mic articol care spune, cam ce spune si art. 1 al Primului Protocol la Conventia Europeana a Drepturilor Omului
art. 44 alin. (3) "Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire".

In cazul dvs. fiind in mod evident de cea mai mare importanta cuvantul "prealabila". :fluierat:

Si dupa aceea puteti sa-i "jupuiti" neaceptand cei 3-4 euro /mp cerand cat vreti dvs. apropriat de preturile de piata din zona. :grin: :aplauze:

:cafea:

anton

Post by anton » 15 Jun 2009, 10:18

Multumesc foarte mult!!!
N-o sa va suparati daca v-a mai necajesc cu vreo 2 intrebari?
Demersurile si cererea+plangerea as putea sa le fac in numele meu sau al tatalui care este de fapt trecut in titlul de proprietate?
Si inca ceva: este neaparat necesara partea cu angajarea unui avocat? (nu stam f.bine cu partea financiara, si-apoi e vorba doar de 25 ari... sa nu ne coste mai mult judecatile decat terenul...).

demonica

Post by demonica » 15 Jun 2009, 14:11

Cererea se face in numele proprietarului tabular sau daca ai o procura notariala in numele tau si da e musai un avocat ca altfel exista ricul sa pirzi cu dreptatea in brate.
Argumentul material poate fi rezolvat cu plata la fiecare termen a acestuia si asa n-o sa mai fie o povara asa de mare. Asa am fost sfatuita si eu pe forum :oops: si mare dreptate a avut sfatuitorul

Si succes

anton

Post by anton » 07 Aug 2009, 22:06

Cer din nou ajutor!!!
A venit vremea sa va plictisesc cu mai multe detalii ale povestii asa ca am sa va povestesc in cateva fraze cam despre ce-i vorba:
Am aflat cine-i constructorul: Colas Iasi, lucrarea este "varianta de ocolire a Sucevei" (centura), am facut un memoriu catre ei bine intocmit zic eu, si am primit si telefon de la reprezentantul lor care a zis ca ei nu au treaba cu proprietarii ci statul Roman care va despagubi pe expropriati... buuun... mi-a mai spus si care avocat se ocupa de speta (Tudor Avram), avocat care ne-a indrumat sa ne uitam pe listele afisate la primaria de care apartinem si sa ne gasim pe lista.
La primaria noastra (Ipotesti) nici gand de lista... am fost in schimb la primaria Moara unde foarte frumos este afisata lista cu persoanele expropriate, harta, parcela, suprafata etc... Iar pe acea lista, pe portiunea unde este terenul nostru figureaza o parcela uriasa (nr 30229)de 22.883mp proprietar tabular COMUNA IPOTESTI... despartita de o bucatica mica mica [nr 30224 (drum)] proprietar comuna Moara (normal) de alta bucata uriasa (nr 30228) deasemenea proprietar com Ipotesti.
In Monitorul de Suceava de azi zice ca primaria Ipotesti a dat lovitura si ca va primi 1,97 milioane de lei (19,7 miliarde de lei vechi).

Inca o scurta istorie si gata:
in Titlul de Proprietate pe care il avem terenul respectiv este trecut la categoria finete, 1700mp, vecini, etc, dar nu s-a facut intabulare deoarece nu a fost cazul... Am fost cu martori (unchiul si inca cineva) care au lucrat pe acel teren pe cand era arabil, inainte de a deveni pasune si au confirmat ca soseaua trece pe terenul nostru...
Intr-adevar acum vreo 3-4 ani primaria a chemat proprietarii si a dat in schimb niste terenuri (unii au fost de acord altii nu), dar acum vreo 2 ani cand am vrut sa obtinem titlu de proprietate pe terenurile primite la schimb, am fost refuzati in mod sistematic, trimisi pe drumuri aiurea, ni s-a spus ca nu ne pot da titlu, si ca ni-l poate lua oricand, si daca nu ne convine sa mergem sa cultivam pe ala pe care avem titlu...asa ca dupa ce ne-am plictisit sa ne cerem drepturile am lasat-o balta pana de curand...
VA ROG UN SFAT...MULTUMESC!

vulpacris

Post by vulpacris » 08 Aug 2009, 15:37

anton wrote:avocat se ocupa de speta (Tudor Avram),
in Titlul de Proprietate pe care il avem terenul respectiv este trecut la categoria finete, 1700mp, vecini, etc,
Avocatul este al lui Colas Iasi presupun.

Nu are nici o importanta ce scrie pe lista si nici faptul ca nu v-ati inscris cu acest titlu de proprietate in cartea funciara, din moment ce acesta este emis de autoritatile publice ale statului roman, comisia judeteana Iasi de fond funciar si OJCPI Iasi, in arhiva caruia se si gaseste si cotorul si cu originalul acestuia.

Nu conteaza nici discutiile anterioare avute cu primaria, privind acordarea acestei suprafete in alt amplasament.

Conform legii sunteti proprietarul de drept al acestui teren in suprafata de 1700 mp, dreptul de proprietate fiindu-va reconstituit conform legii organice speciale cu caracter reparatoriu, Legea nr. 18/1991.

Daca acest teren v-a fost expropriat fara sa fiti instiintat si fara ca sa vi se propuna acordarea unei "dreapta si prealabila despagubire" trebuie sa cereti acest lucru in instanta.

Nu mai trebuie, sub nici o forma, sa contactati avocatul partii adverse.

Aflati ce suma de bani a fost oferita pentru metrul patrat de teren expropriat.

Inmultiti aceasta suma cu suprafata de 1700 mp cat aveti dvs. si veti obtine cuantumul sumei oferita de catre stat.

In acelasi timp aflati si pretul cu care se vand terenurile in aceeasi zona.

In functie de acesta vedeti cat valoreaza terenul dvs..

Comparati cele doua sume, cea oferita de stat si cea pe care ati fi putut sa o obtineti prin vanzarea terenului.

In functie de valoarea cea mai mare si onorariul unui avocat puteti sa decideti daca veti deschide o actiune in instanta sau, daca preferati sa pierdeti definitiv acest teren.

Cred ca o sa puteti sa va permiteti sa va angajati un avocat.

Prin actiunea dvs. cereti sa se constate de catre instanta faptul ca exproprierea a fost facuta in mod abuziv, cu incalcarea prevederilor constitutionale si a celor legale, si cereti ca statul sa va despagubeasca la valoarea de piata a terenului, atata timp cat acesta nu a urmat procedura administrativa obligatorie conform legii, prin care trebuia sa va informeze asupra exproprierii si sa va propuna suma de bani cu titlu de despagubire, pe care dvs. aveati dreptul legal sa o contestati atat in procedura administrativa, cat si in instanta.

Daca pierdeti inaintea instantelor din Romania, in temeiul acestei actiuni puteti sa va adresati si la CEDO, unde veti castiga sigur fiind vorba de o incalcare flagranta a art. 1 al Primului Protocol la Conventie, privitor la dreptul de proprietate.

:cafea:

anton

Post by anton » 09 Aug 2009, 13:51

Multumesc pt promtitudinea cu care mi-ati dat raspuns!
Sa inteleg ca nu mai am ce discuta cu primaria si sa ma adresez direct instantei de judecata? Sau sa mai fac o incercare .... poate in ultimul ceas gasesc intelegere la primarie?
(ps. si inca ceva: imi puteti recomanda un avocat din suceava? sau cum gasesc un avocat?)

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 19:28

Daca primarul a vrut sa traga spuza pe turta lui si a declarat, si a prezentat acte false, din care reiese ca dvs. nu sunteti proprietarul terenului pentru care aveti un titlu de proprietate, mai credeti ca veti gasi intelegere la primarie !? :(

Cat de optimist sunteti !!! :aplauze:

Sfatul meu este sa nu mai pierdeti vremea cu nesimtitii si sa contactati un avocat, dar bun. :grin:

:cafea:

P.S. Cititi mesajul privat

anton

Post by anton » 09 Aug 2009, 21:40

Dle Vulpacris va multumesc mult !
O sa contactez avocatul si o sa va tin la curent cu desfasurarea "ostilitatilor"...
Multumesc inca o data!

anton

Post by anton » 31 Aug 2009, 09:13

Am contactat avocatul, am depus la primarie o solicitare in care sa ni se precizeze situatia juridica a terenului din titlul de proprietate si iata raspunsul primariei:
,,Urmare a cererii dv. inregistrata la primaria Comunei Ipotesti sub nr.4676 din 12.08.2009 va comunicam faptul ca terenul prin care trece soseaua de centura a orasului Suceava este proprietatea Comunei Ipotesti, aceasta detinandu-l cu Titlu de Proprietate nr.1651 din 19.04.2006, este intabulat dreptul de proprietate pe Comuna Ipotesti si se regaseste in Cartea funciara nr.18061. Acest teren nu se suprapune cu terenul detinut de dv. conform titlului de proprietate nr.832 din 24.03.1995nn.
Am sa discut cu avocatul sa vad ce propune in continuare... Dvs ce ziceti?

vulpacris

Post by vulpacris » 31 Aug 2009, 11:43

Acum ati aflat un lucru foarte important.

Actul in temeiul caruia pretinde primaria ca are un drept de proprietate asupra terenului dvs..

De acum incolo este mai simplu.

Se face o expertiza tehnica de specialitate topografica si se identifica amplasamentul din Titlul de proprietate nr. 1651/2006, al primariei si amplasamentul celui din Titlul de proprietate 832/1996, al dvs.

O copie a TP nr. 1651/2006 si extrasul de carte funciara se obtin de la OJCPI Suceava, contra unei taxe pe care o achitati la casieria lor, si a unei cereri pe formularul pe care vi-l dau ei, la arhiva.

Daca se suprapun, asa cum ati constatat chiar dvs., atunci se cere constatarea nulitatii absolute partiale a TP nr. 1651/2006, pentru suprafata de teren proprietatea dvs., iar dvs. sunteti indreptatit la despagubirile pentru expropriere.

Avocatul dvs. stie cum sa procedeze.

:cafea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests