STOP ... pe aici nu se trece !!!

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Dann

STOP ... pe aici nu se trece !!!

Post by Dann » 13 Feb 2007, 16:44

Intrno dimineata la intrarea intrnun camin studentesc am fost oprit de un portar care mina refuzat intrarea in camin. Dupa ce am incercat sa ma inteleg cu el si chiar am insistat sa ma legitimeze pentru a urca pentru 10 minute in camin am fost intimpinat de un NU clar si hotarit. Ca urmare mna amenintat ca va chema garda la care eu lnam invitat sa o faca.
Am fost amendat cu 500 lei pe baza intrarii ilegale in camin. Tot timpul am obiectat ca am cerut sa ma legitimez si nu poate fi considerata ilegala. Nu mi sna adus la cunostinta ca as putea sa obiectez ceva, tot ce minau spus organele fiind faptul ca pot face contestatie. Acum mai am o problema in redactarea contestatiei, fiindca numele de familie al celui care a intocmit procesul verbal nu este lizibil si fiind intimpinat de refuzul ambilor agenti de a se legitima cu mentiunea lor ca voi vedea cum ii cheama pe procesul verbal. Datorita refuzului meu de a semna martorul trecut in proces este chiar portarul cu pricina.
Intrebarea mea este am vreo sansa in instanta, pot contesta procesul fiindca nu minau adus la cunostinta sectiunea de obiectiuni si pot cere anularea lui pentru ca eu am vrut de fapt sa ma legitimez si portarul nu a acceptat? Trebuie sa achit vreo taxa de timbru pentru anl contesta?

av_bbq

Post by av_bbq » 13 Feb 2007, 18:39

plangerea impotriva procesului verbal se adreseaza(mai nou) la judecatoria din raza careia isi are sediu "organu". Actiunea se intituleaza Plangere impotriva procesului verbal si nu se timbreaza.
In ceea ce priveste anularea p-v de contraventie pentru obiectiuni vezi art. 16 alin(7) si art 17 din ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001. Deci succes

bod

Post by bod » 13 Feb 2007, 19:41

contesta fara probleme daca e asa cum zici tu ai sanse de castig. Motivarea data de av_bbq ar trebui sa te ajute.

wav

Post by wav » 14 Feb 2007, 09:29

de cand s/a schimbat competenta pe contraventional?
Ca judecatoria in care are sediul organul nu a fost niciodata competenta in materie, decat numai daca nu cumva corespundea exact cu judecatoria in raza careia s/a savarsit contraventia.
Ca nu se mai depune la "organ" pentru ca CC a zis ca/i neconstitutional asa nu mi se pare egal cu schimbarea competentei in favoarea "organului"

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests