OG 20/1994 ref. la masurile pt reducerea riscului seismic

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
RA

OG 20/1994 ref. la masurile pt reducerea riscului seismic

Post by RA » 16 Mar 2006, 12:36

Avem un imobil inclus in progr. de actiuni pe 2005 pt proiectarea si executia lucrarilor de consolidare la cladiri de locuit multietajate, incadrat prin rap. de expertiza seismica in cls I de risc seismic.
In cadrul acestui imobil s-a constituit o asoc. de locatari pt spatiile cu destinatie de locuinta si mai sunt cativa proprietari pt spatii cu ALTA destinatie.

Primaria a incheiat un contract pt executia acestor lucrari cu societ. A. in 2002. In 2003 primaria a reziliat contractul cu societ. A. In 2004 a incheiat un alt contract cu societatea B pt a continua lucrarile de executie incepute de societ. A.
Primaria a solicitat tuturor proprietarilor din imobil sa semneze contractul cu noul constructor .

In noul contract incheiat de primarie cu societ B lipsesc date clare si elementare, ca de ex: ca este un ctr de continuare, ca lucrarile au inceput in 2002, stopate in 2003, aflate in stadiul X in 2004, cand au fost incredintate noului constructor, care mai are de finalizat Y.

Propriet. imobilului au cerut primariei sa le fie comunic. documentatia privind identificarea lucrarilor exec. , precum si a lucrarilor ramase de exec. de la societ. A. Totodata au solicitat si devizul detaliat al lucrarilor care mai trb efectuate si costurile acestora.

De asem., proprietarii au mai insistat pt introducerea unor clauze in noul ctr, referitoare la modalitatea de plata a constructorului (sa fie pe fiecare etapa - avand precedentul creat cu vechiul constructor) si efectuarea oricaror lucrari sau costuri suplim. fata de cele stabil. initial sa fie posibile numai dupa acceptarea acestora prin act scris de catre fiec. propr. pt fiec. lucrare sau cost suplim. in parte.

La toate aceste solicitari legitime primaria a omis sa raspunda sau a dat raspunsuri ambigue.

ACUM => primaria a dat in judecata pe 1 dintre proprietarii imob., solicitand instantei sa-l oblige la semnarea ctr. cu societ. B

INTREBARI : 1) poate instanta sa-l oblige pe proprietar la semnarea acestui ctr., in sit. in care n-au fost respectate cond. de fond ( lipseste acceptul dat pt executarea lucrarii de catre propriet. spatiilor cu ALTA destinatie)?
2) poate instanta sa retina manifestarea de vointa a proprietarilor, in sensul incheierii ctr., cu conditia sa le fie comunicata documentatia privind identificarea lucrarilor exec. , precum si a lucrarilor ramase de exec. de la societ. A, precum si devizul detaliat al lucrarilor care mai trb efectuate si costurile acestora?
3) obligatia de "a face" pt proprietari este limitata doar la ctr. initial incheiat de primarie cu societ. A, cand au fost respectate toate conditiile sau subzista si in raporturile juridice incheiate de catre prim cu societ. B, fara insa sa fie respecate conditiile?

Multumesc in anticipo pt cei care vor avea rabdare sa citeasca sau isi vor da cu parerea :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 29 guests