nulitate act

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
susu

nulitate act

Post by susu » 16 May 2012, 22:19

Buna ,am fost chemat in judecata de fratele decedatului pentru a mi se anula un testament universal incheiat intre decedat si mine in fata notarului,cu conditia de ai asigura toate cele necesare traiului pina in momentul decesului si ai asigura plata inmormintarii,eu fiind cel ce am avut grija de decedat ,nefiind ruda cu el.Dupa moartea celui de care am avut grija, fratele lui i-mi reproseaza ca am un testament ilegal si nu am nici un drept legal la averea fratelui decedat deoarece el are un alt testament din 68' semnat in fata notarului de mama lor in favoarea lui, doar a lui explicitind in el ca doar el sa mosteneasca totul excluzindu-i pe restul fratilor de la avere,(lucru adevarat ,dupa ce am primit citatia am vazut si testamentul vechi autenticficat la notar din aceea vreme).Nu ma lasat sa ii fac nici inmormintarea tot in acele spuse de el ,in consecinta neasigurindu plata cheltuielilor de imormintare.
Intrebarea mea este daca timp de atitia ani nu a facut succesiunea respectiv nu a avut intentia de a intra in drepturile ce i se cuvin prin testament eu ce pot face ca sa dovedesc acest lucru ,specific ca dupa incheierea acelui testament din 68' la aproximativ 20 de ani de la decesul mamei lor fratele decedat a locuit in alta casa decit cea parinteasca ,casa construita de decedat pe o parte din pamintul parintilor ,cu acte de propietate obtinute banuiesc in urma folosirii si intretinerii acelei bucati de pamint de casa si arabil din spatele casei.Actele de propietate au fost eliberate de primarie in ani 90' .In consecinta nestiind de acel testament vechi eu am facut succesiunea pe toata averea care s-a aflat la momentul decesului asupra decedatului fara nici o opreliste legala ,conform testamentului.Multumesc.

Cuculis

Re: nulitate act

Post by Cuculis » 17 May 2012, 08:58

Nu ar trebui sa va faceti griji, testamentul mai nou anuleaza testamentul vechi.

susu

Re: nulitate act

Post by susu » 17 May 2012, 09:54

Cuculis wrote:Nu ar trebui sa va faceti griji, testamentul mai nou anuleaza testamentul vechi.

I-mi puteti scrie de ce?
Multumesc.

susu

Re: nulitate act

Post by susu » 17 May 2012, 13:10

susu wrote:
Cuculis wrote:Nu ar trebui sa va faceti griji, testamentul mai nou anuleaza testamentul vechi.

I-mi puteti scrie de ce? E vorba de doua testamente in cel vechi facut intre mama lor si fiul in viata dar in defavoarea celuilalt (decedatul) aflat in viata la acel moment de timp si al doilea testament intre decedat si mine facu trecent ?
Multumesc.

Leon Carmen

Re: nulitate act

Post by Leon Carmen » 18 May 2012, 17:05

susu wrote:
susu wrote:
Cuculis wrote:Nu ar trebui sa va faceti griji, testamentul mai nou anuleaza testamentul vechi.

Imi puteti scrie de ce? E vorba de doua testamente in cel vechi facut intre mama lor si fiul in viata dar in defavoarea celuilalt (decedatul) aflat in viata la acel moment de timp si al doilea testament intre decedat si mine facut recent ?
Multumesc.
Codul Civil mentioneaza clar ca un testament nu poate fi revocat expres, decât printr-un act autentic notarial sau printr-un testament ulterior. Testamentul ulterior nu îl revoca pe cel anterior decât în masura în care contine dispozitii contrare sau incompatibile cu acesta. In consecinta testamentul care va avantajeaza pe dvs. este valabil.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests