|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 13 mesaje/462 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
cyclop
|
Subiectul mesajului: Vanzare parti sociale Scris: 04 Apr 2006, 14:08 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ladyinred
|
Subiectul mesajului: Re: Vanzare parti sociale Scris: 04 Apr 2006, 14:55 |
|
|
|
Cyclop scrie: E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.
 Si eu! si imediat chiar! Nu accept nicio intarziere si nicio scuza! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
cyclop
|
Subiectul mesajului: Re: Vanzare parti sociale Scris: 04 Apr 2006, 15:10 |
|
| Membru senior |
 |
|
ladyinred scrie: Cyclop scrie: E nevoie de act autentic pentru asa ceva? Io stiam ca nu. Vreau pareri.  Si eu! si imediat chiar! Nu accept nicio intarziere si nicio scuza! 
Si tu ce?!?!
Aaa, era o "ironie fina"... nu ma prinsesem. Asa e, e deja la moda postarea unor mesaje de genul asta... De fapt, daca ma gandesc bine, e unul aproape identic pe-aci pe undeva, din care probabil te-ai inspirat. Dan stii cum e, deja devine banala treaba... Si oricum, mesajul pe care-l invocam e mult mai potrivit acolo decat e al tau aici.
Puteai totusi, sa te straduiesti sa dai dovada de ceva originalitate...
|
|
| Sus |
|
 |
|
ladyinred
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:18 |
|
|
|
Tiiii, ca ma enervai!!!!!!!!!
Puisor, subiectul e atat de fumat ca-i deja chistoc, dar tie ti-e lene sa cauti!
S-apoi........ tu sa-ti vinzi sanatos partile sociale ca un jurist le cesioneaza! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:25 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Daca ati terminat cu cearta si va mai interseaza raspunsul... contractul de cesiune nu este necesar a fi incheiat in forma autentica.
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:31 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza..... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
ladyinred
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:32 |
|
|
|
Cyclop scrie: Cand intreb de vanzare, inseamna ca vreau sa stiu cum e cu vanzarea. Sunt anumite interese, chestii... ma rog. Nu ma intereseaza cesiunea. Asta e, mi-e lene sa caut...Oricum, puteai sa nu raspunzi. sau puteai sa spui pur si simplu ca s-a mai discutat, ca tren sa mai caut. Sau macar sa fii mai original(a)
 Cum ar spune latinul "q.e.d"
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:34 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Scuze... am crezut ca ati terminat sa va "impungeti"...
|
|
| Sus |
|
 |
|
cyclop
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:36 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Am terminat. Io cel putin...
|
|
| Sus |
|
 |
|
ladyinred
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 15:38 |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
bozo
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 16:29 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 14 Oct 2005, 13:00 Mesaje: 329 Localitate: mun. Bucuresti
|
wittmann scrie: Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza..... 
Din cate stiu, cesiunea e tot vanzare, daca se plateste un pret. De altfel, in codul civil e reglementata alaturi de vanzare si, fiind tot o vanzare, i se aplica regulile acesteia,alaturi de cele specifice (garantie, opozabilitate). Eu vorbesc strict despre o cesiune de creanta. Cu partile sociale este putin altfel decat o simpla cesiune de creanta, pt ca , o data cu transmisiunea acestora, se transmite o cota de participare la beneficii, dar si la pierderile societatii, deci implica si preluarea obligatiilor asociatului, nu numai a drepturilor sale.
Ca sa raspund la subiect, cesiunea de parti sociale este un contract consensual. Ii trebuie forma scrisa pentru a se face mentiune la registru.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ladyinred
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2006, 16:52 |
|
|
|
bozo scrie: wittmann scrie: Am impresia ca s-a mai pus problema asta... nu stiu sigur. Partile sociale sunt drepturi de creanta si se cesioneaza; doar drepturile reale se pot vinde. La prima vedere nu e mare diferenta, dar stii cat conteaza.....  Din cate stiu, cesiunea e tot vanzare, daca se plateste un pret. De altfel, in codul civil e reglementata alaturi de vanzare si, fiind tot o vanzare, i se aplica regulile acesteia,alaturi de cele specifice (garantie, opozabilitate). Eu vorbesc strict despre o cesiune de creanta. Cu partile sociale este putin altfel decat o simpla cesiune de creanta, pt ca , o data cu transmisiunea acestora, se transmite o cota de participare la beneficii, dar si la pierderile societatii, deci implica si preluarea obligatiilor asociatului, nu numai a drepturilor sale. Ca sa raspund la subiect, cesiunea de parti sociale este un contract consensual. Ii trebuie forma scrisa pentru a se face mentiune la registru.
Ca tot suntem la subiect....
... transmiterea partilor sociale este reglementata de Legea nr. 31/1990..... lege speciala ce vorbeste despre cesiunea partilor sociale.
Sunt de acord ca nu este necesara forma autentica.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 13 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, mada80, 75 utilizatori neinregistrati
|
|