| Autor |
Mesaj |
|
ralucaaa
|
Subiectul mesajului: vanzare - cumparare teren Scris: 30 Iul 2010, 17:57 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua Am urmatoarea problema, daca ma poate ajuta cineva Bunicii mei au vandut acum aproximativ 20 - 30 de ani o bucata de teren, dar au facut doar o chitanta de mana. In timp, de fiecare data cand au vrut sa faca un act la notar, au apaut diverse probleme si nu au mai ajuns sa faca asta. In momentul de fata, atat bunicii mei, vanzatorii, cat si cumpaatorii sunt decedati, ia copii ambilor vor sa faca un act privind vanzarea terenului respectiv. Intebarea mea e ce se mai poate face acuma? si care e cea mai simpla modalitate? Va multumesc frumos Raluca
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: vanzare - cumparare teren Scris: 30 Iul 2010, 18:03 |
|
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 1631 Localitate: Bucuresti
|
|
daca excludem acel inscris sub semantura privata,sa inteleg caci terenul respectiv a intrat potrivit unui certificat de mostenitor in patrimoniul mostenitorilor "vanzatorilor"? sau mai simplu spus, in patrimoniul cui se afla de drept, terenul acum? ca de fapt ma gandesc ca este in posesia mostenitorilor "cumparatorilor"de acum 30 de ani...
se poate inchiea un act de vanzare-cumparare,dar numai daca mostenitorii vanzatorilor au acest drept...in sensul ca li s-a transmis dreptul de proprietate asupra acestui teren...
|
|
| Sus |
|
 |
|
ralucaaa
|
Subiectul mesajului: Re: vanzare - cumparare teren Scris: 02 Aug 2010, 10:33 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
terenul acuma se afla in posesia mostenitorilor ”cumpărătorilor” de acum 30 de ani, iar pe el se afla o constructie - casa de locuit. Acestia, revin cu informatii noi, au fosrmulat actiune in justitie prin care solicita : 1. dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune de lunga durata, prin jonctiunea posesiilor, asupra imobilului 2. dobandirea dreptului de proprietate prin accesiune imobiliara artificiala asupra constructiilor edificate pe respectivul teren.
Vanzatorii, de acum 30 de ani au vandut doar terenul, ce treaba au acuma mostenitorii vanzatorilor cu constructiile aparute pe teren?
|
|
| Sus |
|
 |
|
ralucaaa
|
Subiectul mesajului: Re: vanzare - cumparare teren Scris: 02 Aug 2010, 10:40 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
am uitat sa mai adaug ceva si anume faptul ca dupa decesul vanzatorilor de acum 30 de ani nu a fost facuta succesiunea. Sotia vanzatorului de acum 30 de ani a murit acum cateva zile, la o data ulterioara introducerii actiunii in instanta de catre mostenitorii cumparatorilor va multumesc frumos
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: vanzare - cumparare teren Scris: 02 Aug 2010, 11:10 |
|
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 1631 Localitate: Bucuresti
|
|
am inteles.
vor introduce in cauza mostenitorii...lasati atunci sa faca ei uzucapiunea..e un proces destul de greoi, dar daca tot n-ati dezbatut succesiunea, n-aveti cum sa le vindeti...plus de asta, ei fac si o accesiunea imobiliara, ori la data respectiva clar ca nu avea nici o constructie terenul...nu va incurca pe dvs cu nimic faptul ca ei au si o constructie...puteti sa nu va prezentati niciodata la proces....sau daca doriti sa o faceti,ziceti clar, ca nu aveti nici o pretentie de la "cumparatori"si ca aveti cunostinta despre faptul caci "vanzatorii"decedati la aceasta data, au vandut cu inscris sub semantura privata...si atunci si lor le este mai usor...urmanad ca atunci cand dvs veti dezbate succesiuena s-o faceti doar pentru restul de bunuri mobile si imobile...
|
|
| Sus |
|
 |
|
ralucaaa
|
Subiectul mesajului: Re: vanzare - cumparare teren Scris: 02 Aug 2010, 11:12 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Google [Bot] MSN [Bot] plimbaretul
În total sunt 46 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 43 vizitatori |
| Executari silite |
|
|