|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/2970 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: URGENT: repunere pe rol in pronuntare Scris: 23 Mai 2007, 16:42 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Vreau sa va semnalez o situatie neobisnuita si sa va cer ajutorul: Am avut un litigiu civil: o actiune in pretentii. In prima instanta am pierdut litigiul iar recursul l-am depus tardiv cu doar 3 zile, dandu-mi seama ulterior de acest fapt!
Stiu, radeti de mine!
In recurs, am avut in total 3 termene. Astazi, s-au pus concluzii orale si scrise, ramanand in pronuntare, nimeni neinvocand exceptia de tardivitate a recursului, nici completul de judecata (format din 3 judecatori) si nici partea adversa. Eu aveam la mine cerere de repunere in rtermen, taxa de timbru de 4 lei si dovezi ca am fost in imposibilitate de a depune recursul in termen ( un certificat medical si o adeverinta medicala eliberate de 2 medici diferiti pentru 2 boli diferite). Evident ca nu am schitat nimic daca nimeni nu a invocat exceptia de tardivitate.
Sunand la cateva ore la grefiera sa aflu pronuntarea mi se comunica faptul ca a fost repusa cauza pe rol deoarece judecatorii au constatat tardivitatea recursului si vor sa puna in discutia partilor acesta exceptie, urmand a primi citatie deoarece s-a stabilit un nou termen.
Subliniez inca o data faptul ca s-au depus concluzii orale si scrise, instanta ramand in pronuntare!
Avand in vedere
ART. 310 din Cod Pr. civ.:" Daca nu se dovedeste, la prima zi de infatisare, ca recursul a fost depus peste termen sau daca aceasta dovada nu reiese din dosar, el se va socoti facut in termen." si
ART. 151 din Cod Pr. civ:" Pricina poate fi repusa pe rol, daca instanta gaseste necesare noi lamuriri."
este legala hotararea instantei?
Nefiind in avantajul meu doresc sa atac cu recurs INCHEIEREA DE SEDINTA prin care instanta a repus cauza pe rol!
Ce sfat imi dati? Am vreo sansa? Mai ales ca exceptia de tardivitate nu e o exceptie de ordine publica!
A mai formulat cineva recurs impotriva unei incheieri de sedinta? Se timbreza sau nu recursul, termen... orice! Va rog, pentru ca maine vreau sa depun acest recurs.
Pe de alta parte, mai pot depune cererea de repunere in termen sau sa incerc sa ma folosesc de dovezi in fata instantei?
Va multumesc!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
aprilie
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Mai 2007, 15:49 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
singura speta care imi vine in minte cu privire la competenta instantei de a pune in discutie exceptii pe care doar partile le pot invoca este in legatura cu procedura concilierii prealabile - o gasesti pe site-ul Curtii si este vorba de ICCJ Sectia comerciala, decizia nr.2307 din 15 aprilie 2003.
pe de alta parte insa codul de procedura are si art.129 care lasa judactorului o larga marja de apreciere in adm probelor
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: URGENT: repunere pe rol in pronuntare Scris: 24 Mai 2007, 19:52 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Merci pt. raspuns!
Azi as fi vrut sa fac recurs impotriva incheierii, dar ma gandesc ca nu este admisibil. Ce ma sfatuiti sa fac?
|
|
| Sus |
|
 |
|
aprilie
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Mai 2007, 09:35 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
fa aparari pe exceptia tardivitatii cu invocarea tuturor motivelor de fapt si drept care ar putea conduce la respingerea exceptiei .
|
|
| Sus |
|
 |
|
leustean
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Mai 2007, 10:09 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
nu era cazul sa faci recurs (incheierea de repunere pe rol se ataca odata cu hotararea data in recurs, asadar nu este supusa unei cai de atac).
la termenul fixat pentru repunerea pe rol, soliciti repunerea in termen (daca mai esti in termen si pentru aceasta).
spun ca nu trebuia sa faci recurs, ci sa depui imediat cererea de repunere in termen, fiindca este si aceasta supusa termenului de 15 zile de la data la care a inceptat imposibilitatea declararii recursului.
daca amani depunerea acestei cereri in speranta admiterii recursului (care este inadmisibil, in opinia mea), pierzi acest termen.
in privinta considerarii recursului in termen, aceasta se poate face doar daca ar fi indeplinite conditiile prevazute in textul de lege (sa nu poata reiesi din dosar ca recursul a fost declarat peste termen).
din cate inteleg, insa, acest lucru reiese deja.
instanta a procedat corect si avea posibilitatea sa repuna cauza pe rol.
_________________ Who wants to live forever...
|
|
| Sus |
|
 |
|
leustean
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Mai 2007, 10:10 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
iar exceptia tardivitatii este de ordine publica, bineinteles.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Karmina
|
Subiectul mesajului: URGENT: repunere pe rol in pronuntare Scris: 25 Mai 2007, 10:23 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Mai are rost sa depun cererea de repunere in termen? A expirat de mult termenul de 15 de la data incetarii impiedicarii. Pot sa sustin oricum imposibilitatea de a depune recursul in baza a doua acte medicale ( 1 certificat medical si o adeverinta medicala) eliberate de 2 doctori diferiti pt. 2 boli diferite si ambele precizeaza repausul la pat?
Recursul nu l-am mai depus pt. ca mi-am dat seama ca nu am nici o sansapt. ca e inadmisibil!
Merci!
|
|
| Sus |
|
 |
|
leustean
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Mai 2007, 10:28 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Pai eu zic ca are.
|
|
| Sus |
|
 |
|
leustean
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Mai 2007, 10:29 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Nu ca ti-as garanta si sansele de castig.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, dom666, mada80, 71 utilizatori neinregistrati
|
|