|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje/175 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Un raspuns, o idee ... Scris: 29 Oct 2009, 19:12 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
In urma unui proces penal a reiesit ca trebuie sa primesc 3000 lei daune morale si 150 lei daune materiale iar "pleava societatii" a primit 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este:
Cum trebuie sa procedez mai departe, unde ma duc, ce fac ?
Multumesc anticipat celor care mi vor raspunde.
|
|
| Sus |
|
 |
|
dusterXXX
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Oct 2009, 20:14 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
în cazul în care ai o hotărâre definitivă la ora asta, faci aşa:
1. o investeşti cu formulă executorie la prima instanţă (vreo 5 ron);
2. ulterior mergi cu ea în mână la un executor judecătoresc, căruia îi ceri să o execute (îţi va lua vreo 300 de ron);
3. aştepţi.
dacă hotărârea încă nu este definitivă, atunci nu poţi să faci nimic în afară de a aştepta să devină definitivă (prin respingerea vreunei căi de atac exercitată de către inculpat la o instanţă superioară , ori prin trecerea timpului în care hotărârea poate fi atacată).
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Oct 2009, 21:26 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Hotararea este definitiva.
Sa inteleg ca executorul judecatoresc ii va pune sechestru pe bunuri, dar daca persoana asta nu are nimic, pe numele lui, cum se procedeaza? se revoca suspendarea pedepsei? sau raman eu cu degetu-n gura?
|
|
| Sus |
|
 |
|
dusterXXX
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Oct 2009, 22:47 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
dacă ex-inculpatul, actualmente condamnat, nu are nici un bun pe numele său, îţi garantez 100% că nu vei vedea nici un leu din cei 3000 ce ţi i-a acordat instanţa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Oct 2009, 23:08 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Mai dau 300 de lei si la executorul judecatoresc ca sa imi fac gaura in buget ... offffff Romania!
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 11:56 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Ce "offfff Romania"?
Pai daca n-are nimic, ce vrei sa-ti dea, sau ce vrei sa-i iei?
Sau cine ai vrea sa-ti dea?
Crezi ca in alte parti ii vand aluia organele ca sa te despagubeasca pe tine?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 12:04 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
NU, de sa l bage la puscarie ... el pana la urma cum plateste pentru fapta pe care a facut-o? Ai putea sa zici ca i-a facut dosar penal si i-a patat cazierul, dar el mai talharise cand era minor ... si cu 1 dosar penal si cu 2 tot "pleava societatii" i se zice ...
Nici amenda, nici nu mi da banii, nici puscarie, nici munca in folosul comunitatii, nimic ...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 12:14 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Am ajuns la conculuzia ca justitia nu respecta oamenii care vor sa faca ceva in viatza asta, care se chinuie prin scoli cate 17 de ani, tot inculpatilor le da avocat din oficiu si aproape ca ii cred pe cuvant.
Decat sa mai ma duc pe la executorul judecatoresc ... mai bine platesc 2 baieti sa i rupa capun si am incheiat povestea ...
va multumesc pt raspunsuri.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 13:14 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Legea prevede posibilitatea revocarii suspendarii conditionate, daca nu plateste despagubirile civile, "afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii". Deci daca n-are de nici-unele, neplata despagubirilor nu e facuta cu rea-credinta si nu i se va revoca suspendarea.
Pe de alta parte, lasandu-l liber, justitia i-a mai dat o sansa... daca o merita sau nu se va vedea.
Fiind liber, daca se face baiat bun poate ca isi va gasi un loc de munca si tu vei putea sa-i popresti salariul.
Daca nu, probabil va mai face prostii si atunci i se va revoca suspendarea si va executa ambele pedepse, adunate..
Deci condamnarea cu suspendare nu e chiar nimic.
Si ca fapt divers, condamnarile pronuntate pentru fapte din perioada minoritatii se sterg din cazier, fiind reabilitat de drept.
Iar chestia cu baietii care sa-i rupa capun nu e o idee prea inteligenta...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 13:43 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Stiu ca nu e o idee buna ...
Pai nu are rost sa ma duc la executor sa-mi blochez banii ... Astept sa se angajeze sa cumpere ceva pe numele lui si apoi ma duc la executor. Intrebarea mea este pot sa fac asta peste 10 ani de exemplu? peste 10 ani o sa primesct tot 3000 lei ? as vrea sa i schimb in euro:) ... o sa l "urmaresc" pe asta toata viatza lui ...
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 14:02 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 3 ani.
Deci pana in 3 ani trebuie sa te duci la executor.
Asta intrerupe prescriptia, si chiar daca executorul va constata ca e insolvabil (pe banii tai, e drept), o sa curga un nou termen de prescriptie.
Deci, teoretic, o sa-l poti urmari toata viata...
Exista insa sanse bune ca asta sa ramana derbedeu toata viata si sa nu adune nicio avere... decat multe foi la cazier...
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 16:19 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Iti multumesc mult pentru raspunsuri, numai bine.
|
|
| Sus |
|
 |
|
dusterXXX
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 16:43 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
tu, ursuleţ, ...
hai şi fă aşa:
ai adresa condamnatului (domiciliul său), da? te uiţi în dosar dacă nu o ştii.
cu adresa lui mergi frumos la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară şi ceri un extras cf informativ, pentru acea adresă.
în 5 zile ai extrasul (costă 20 ron) şi acolo scrie cine deţine locuinţa respectivă. dacă e condamnatul, BINGO!, fugi iute la executor şi-i ceri executarea silită (că doar are casă pe numele lui, nu?)
dacă în extras apare un alt nume (diferit de cel al inculpatului), atunci nu e deloc bingo, dar ai putea să mai întreprinzi nişte săpături, să vezi dk condamnatul are vreo maşină pe numele lui, dacă are, iarăşi BINGO!, şi iarăşi la executor, ... etc.
nu vezi nici un bănuţ chior dacă stai acasă şi nu faci nimic.
ACTION! ăsta e cuvântul de ordine.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Ursuletzzz
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Oct 2009, 16:54 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Multumesc duster, o sa incerc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 14 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, dom666, mada80, 76 utilizatori neinregistrati
|
|