|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/132 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
edding250
|
Subiectul mesajului: Un ajutor (sfat) va rog mult.... Scris: 21 Aug 2009, 09:09 |
|
| Curios |
 |
|
|
Buna dimineata. Ca si majoritatea persoanelor de aici, am nevoie de un sfat din partea voastra, profesionali si persoane care au trecut printr-o situatie asemanatoare.
Am avut un credit la o banca (contract incheiat prin oct.-nov 2004), care din diferite motive nu a fost achitat in intregime (in parte vina mea, in parte situatii care in momentul respectiv ma depaseau). A ramas o restanta de 9 milioane lei vechi. Ultima factura platita la respectiva banca a fost prin februarie-martie 2005. Este un credit de nevoi personale, fara nici un fel de girant (numai salariul meu la vremea respectiva).
Intre timp eu am plecat din tara si nu m-am mai intors . La vremea respectiva primeam scrisorile la o adresa unde stateam cu chirie. Ieri am reusit sa vorbesc cu proprietara acelui apartament si mi-a spus ca au mai ajuns scrisori vreo 2 ani de la banca si apoi nimic. La adresa mea din buletin, banca nu m-a contactat niciodata...(nici banca, nici vreo societate de recuperare).
Acum, eu nu stiu ce sa fac....avand in vedere ca a trecut atata timp....sa iau legatura cu banca (desi nu stiu cat de multe informatii pot da ei pe mail), sa nu fac nimic.......Sincer, nu stiu ce sa fac...Eu in tara nu pot venii pana in aprilie, anul viitor (pana atunci vor fi mai mult de 5 ani de cand am platit ultima factura)......
Nu mai am nimic de atunci, nici contract, nici vreo chitanta...absolut nimic..iar in tara la fel, nu am nimic pe numele meu.
Trebuie sa recunosc ca sunt oarecum "speriata"...se citesc atatea lucruri pe internet, iar experienta mea in astfel de cazuri este practic nula.
Daca cineva stie cum functioneaza sistemul de recuperare a acestor credite, daca exista vreo explicatie a faptului ca nu m-au somat sa platesc in nici un fel timp de 4 ani si jum., poate imi da un sfat.....i-as ramane recunoscatoare...
Multumesc mult, o zi buna va doresc!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
edding250
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Aug 2009, 10:33 |
|
| Curios |
 |
|
|
Nimeni nu vrea / stie / poate sa ma ajute si pe mine cu un sfat ? Pot parea disperata, insa nu am pe nimeni la cine sa apelez in tara, parintii mei sunt oameni simplii de la tara, care nu stiu de banci, carduri si alte minuni, plus de asta incerc oarecum sa ii protejez de eventuale neplaceri.
Imi cer mii de scuze pentru insistenta, incerc sa tin mesajul sus, poate cineva il vede.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Aug 2009, 10:52 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Te intrebi daca ar trebui sa platesti sau nu, adica daca iti pot face ceva sau nu in caz ca nu platesti...
E posibil ca debitul sa se fi prescris, daca zici ca ultima rata ai platit-o acum cinci ani, caz in care banca nu-ti mai poate face nimic.
Sau, chiar daca incep executarea silita, nu vor avea succes intrucat nu ai bunuri sau venituri urmaribile in Romania si nici nu prea stai pe aici...
Pe de alta parte, firesc si civilizat este ca oamenii sa-si plateasca datoriile...
|
|
| Sus |
|
 |
|
edding250
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Aug 2009, 12:05 |
|
| Curios |
 |
|
|
Multumesc pentru raspuns. De acord cu tine, firesc e sa ne platim cu totii datoriile, si este (in teorie) ceea ce as vrea sa fac....
Insa, ceea ce ma tem este ca in momentul in care voi merge la banca sa imi spuna ca am de platit vreo cateva sute de milioane. Asta nu pica bine nimanui, si sincer...nu as avea de unde sa ii scot. As putea sa platesc o dobanda de 100 %, sau mai mult, insa nu sa iau 9 mil. si sa imi ceara 90. Pe de alta parte, ma gandesc eu ca, contractele din 2004 nu ereau atat de absurde ca cele de acum (cu atatea penalizari si clauze), dar cum eu nu mai am nimic, nici o hartie....
Asa ca, desi ma mustra constiinta destul de mult (chiar daca vi se pare absurd), nu stiu daca sa fac ceva sau sa continui cu ce am facut pana acum, adica nimic......Mi-e treama ca daca trimit o cerere la Biroul de Credite rascolesc mai rau lucrurile, si in momentul asta nu imi convine sa fac lucrul asta.... As putea trimite pe mama la banca, sa intrebe, sa faca ceva...insa, asa cum am spus nu vreau sa ii implic, sa ajunga sa plateasca ei greselile mele.....
Daca nu va cer prea mult.....ati putea sa imi spuneti sincer, voi ce ati face in locul meu??
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
adriannn
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Aug 2009, 14:28 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
debitul precizat de dvs se prescrie dupa 3 ani, daca intre timp dvs. nu ati mai efectuat nicio plata partiala, fie ea chiar de 1 leu, si daca banca nu va actionat in instanta pt. recuperarea debitului, daca da....atunci termenul de prescriptie incepe sa curga de la data respectiva...
cat despre repercursiuni, eu personal nu cred ca vi s-ar putea intampla ceva, doar ca ma indoiesc ca veti mai putea obtine vreun credit de la acea banca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kynes
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Aug 2009, 14:36 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
Nu cred ca penalizarile/ dobanzile sa fie asa astronomice...
Oricum o intrebare la banca/ biroul de credite nu are cum sa strice...
Daca intr-adevar suma a capatat proportii si cei de la banca fac pe ai dracun, puteti sa negociati cu ei, daca datoria este prescrisa, oferindu-le doar plata debitului si eventual dobanda, cu conditia sa va radieze din biroul de credite, daca v-au inscris acolo..
Ei oricum nu mai pot recupera nimic de la dvs., daca datoria e prescrisa...
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
| Subiecte similare |
| Subiecte |
Autor |
Răspunsuri |
Vizualizări |
Ultimul mesaj |
 |
|
Un teren - va rog mult ajutati-ma cu un sfat!!!
|
just_me_12345 |
3 |
467 |
10 Mar 2010, 15:32
vulpacris
|
 |
|
ajutor am nevoie de un sfat urgent
|
h8uall |
3 |
455 |
16 Mai 2008, 19:46
h8uall
|
 |
|
Va rog mult,recurs art.328 c.pr.civ.si multumesc
|
sosdean53 |
0 |
73 |
15 Mar 2010, 12:21
sosdean53
|
 |
|
Va rog mult ajutati-ma: speta: certificat de mostenitor-
|
balanta |
4 |
192 |
17 Feb 2006, 14:27
balanta
|
 |
|
VA ROG mult, cine are idee, despre coproprietate, dispozitie
[ Du-te la pagina: 1, 2, 3 ]
|
ciprianis |
32 |
1676 |
06 Noi 2006, 12:35
cautatorulmic
|
| |
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, dom666, mada80, 70 utilizatori neinregistrati
|
|