|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 11 mesaje/698 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
sensini
|
Subiectul mesajului: tulburare de posesie 220 CP Scris: 12 Ian 2005, 13:19 |
|
|
|
|
ma cheama mihai, SI am o problema, pt care va cer ajutorul, pe scurt:
sotia mea are un teren, pt. care are un titlu de proprietate comun cu alti 3 mostenitori, deci nu a fost dezbatuta mostenirea. Bun, apoi, acest teren pe care il avea intr-o asociatie un fiu al unuia dintre ceilalti 3 mostenitori a "luat" terenul si la arendat pe al tatalui sau, al unui alt mostenitor si al sotiei mele fara sa ne anunte (terenul 32 de ha era impartit tacit la cei 4, fiecare stiind care ii este parcela), si dupa un an agricol a incasat beneficiile din urma arendei. Dupa aceea noi am aflat si, pt a nu face plangere penala, l-am abordat si i am spus sa returneze suma ce ni se cuvenea de drept. Acesta a refuzat. Am facut plangerea la judecatorul de serviciu a avut apoi loc prima "judecata" deci procesul este pe rol. La prima infatisare inculpatul nu s-a prezentat. Apoi, cineva mi-a spus ca nu prea am sanse sa castig, deoarece bla bla bla.... Acum voi ce crede-ti, am vreo sansa?
Va multumesc frumos anticipat pt fiecare raspuns cel voi primi.....
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: re. Scris: 19 Feb 2005, 23:09 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
In instanta sarcina probei ii revine sotiei tale, iar pentru asta ar trebui probabil sa vezi daca a existat vreun contract de arendare incheiat intre cei doi si daca a existat incearca sa pui mana pe el si sa-l prezinti in imnstanta. In ce priveste proba cu martori, nu stiu cat te poate ajuta.
|
|
| Sus |
|
 |
|
dionis_78
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Feb 2005, 10:25 |
|
|
|
|
Daca ati facut plangere penala pentru tulburare de posesie trebuie:
1. sa faceti dovada ca anterior sotia dvs. a posedat terenul
2. in momentul in care ati facut plangerea sa nu fi trecut 2 luni de la data la care ati cunoscut pe cel care v-a tulburat posesia.
3.martori, inscrisuri cu care sa demonstrati cele sustinute de dvs.
|
|
| Sus |
|
 |
|
norocel
|
Subiectul mesajului: Re: tulburare de posesie 220 CP Scris: 20 Feb 2005, 10:38 |
|
| Membru de baza |
 |
|
sensini scrie: Apoi, cineva mi-a spus ca nu prea am sanse sa castig, deoarece bla bla bla....
Probabil pentru ca ai introdus actiunea impotriva unei persoane care poate fi considerata coposesor, care, din cate spui tu, nu a ocupat fara drept terenul.
Daca mergi in civil si ceri despagubiri pentru lipsa de folosinta, cred ca ai sanse mai mari.
|
|
| Sus |
|
 |
|
sensini
|
Subiectul mesajului: Re: re. Scris: 24 Feb 2005, 08:33 |
|
|
|
12345 scrie: In instanta sarcina probei ii revine sotiei tale, iar pentru asta ar trebui probabil sa vezi daca a existat vreun contract de arendare incheiat intre cei doi si daca a existat incearca sa pui mana pe el si sa-l prezinti in imnstanta. In ce priveste proba cu martori, nu stiu cat te poate ajuta.
Multumesc de raspuns
Exista contractul de arendare intre arendator si persoana ce a aarendar ilegal si parcela noastra. Exista op copie dupa cate am inteles si la primaria de care apartine terenul. Se pare ca nu au vrut sa elibereze actul, spunand sa aducem o citatie de la judecator. Ca sa vezi, e vb de un act ce implica o actiune cu parcela noastra si ei nu vor sa elibereze. Oricum ideea este ca am retinut, il vom ruga pe procur sa solicite primaria sa elibereze actul in cauza.
|
|
| Sus |
|
 |
|
sensini
|
Subiectul mesajului: Re: re. Scris: 24 Feb 2005, 08:38 |
|
|
|
sensini scrie: 12345 scrie: In instanta sarcina probei ii revine sotiei tale, iar pentru asta ar trebui probabil sa vezi daca a existat vreun contract de arendare incheiat intre cei doi si daca a existat incearca sa pui mana pe el si sa-l prezinti in imnstanta. In ce priveste proba cu martori, nu stiu cat te poate ajuta. Multumesc de raspuns Exista contractul de arendare intre arendator si persoana ce a aarendar ilegal si parcela noastra. Exista op copie dupa cate am inteles si la primaria de care apartine terenul. Se pare ca nu au vrut sa elibereze actul, spunand sa aducem o citatie de la judecator. Ca sa vezi, e vb de un act ce implica o actiune cu parcela noastra si ei nu vor sa elibereze. Oricum ideea este ca am retinut, il vom ruga pe procur sa solicite primaria sa elibereze actul in cauza.
Mersi Norocel de raspuns. Nu sunt de acord cu ideea ca el poate fi conbsiderat posesor. Pt a fi coposesor pamantul trebuie dezbatut, ma rog, obtinberea a unui act de proprietate individual de catre tatal sau care este intr-adevar coposesor, iar apoi acesta sa-l cedeze sau ma rog..., insa cum condituiile de mai sus nu sunt indeplinite, oricare de pe acest forum ar putea face ce a facut inculpatul sau paratul cum s-o zice si apoi prin casatorie sa devina coposesor, scuze de gluma, dar, el, ACUM, nu este coposesor
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: ptr. sensini Scris: 25 Feb 2005, 13:06 |
|
| Membru activ |
 |
|
Poti face personal o cerere scrisa catre primarie (facand dovada cu, copie actul de proprietate al sotiei tale - anexat), solicitand informatia in temeiul L. 544/12 oct. 2001 privind acesul liber la informatiile de interes public. - vezi model cerere la www.pmb.ro - la sectiunea infotmatii.
Cererea este bine sa o faci in dumbu exemplar, unul pe care il vei depune la registratura primariei, iar cealaltal sa-ti puna numarul de inregistrare pe ea si o pastrezi pentru cazul in care vei primi un raspuns negativ sau chiar nici unul.
Primaria conform lui 544 este obligata sa-ti raspunda in 30 zile.
|
|
| Sus |
|
 |
|
aho
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Feb 2005, 15:51 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Categoric fapta nu este infractiunea de tulburare de posesie prev de 220 CP, ocupatorul este arendasul care este SC, iar raspunderea p.j.nu se angajeaza in acest caz.
Problemele de rezolvat sunt 2:
1. sistarea indiviziunii prin intelegere sau pe cale judecatoreasca;
2.obligarea arendatorului la plata sumelor incasate si a dobanzilor legale, care se poate realiza in fata instantei civ. in f. de conditiile concrete in unul din modurile:
-actiune in anularea contractului de arenda ptr. vicierea consimtamantului( numai daca contractul s-a incheiat pe o perioada mm. 3 ani deoarece in caz contrar este act de administrare valabil incheiat de unul din coproprietari )si repunerea in situatia anterioara;
- obligarea la despagubiri in temeiul ar. 998-999, daca se poate retine si dovedi culpa arendatorului;
-restituirea s-ar putea cere si in temeiul gestiunii de afaceri, daca arendatorul a actionat in aceasta calitate, gerantul trebuind sa restitue geratului toate sumele incasate in cursul gestiunii;
-actiunea in revendicare, dupa sistarea indiviziunii si inscrierea in CF
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: pentru AHO Scris: 25 Feb 2005, 18:50 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Eu m-am referit doar la cerere de eliberare a unei copii a contractului de arendare incheiat cu primaria. Mi se pare ca fiind o informatie pe care primaria nu are de ce sa o refuze atata timp cat sotia lui sensini are un drep asupra terenului arendat.
Ma poti contrazice cu argumente.
|
|
| Sus |
|
 |
|
sensini
|
Subiectul mesajului: Scris: 01 Mar 2005, 11:08 |
|
|
|
|
Va Multuesc Tuturor
Mihai
|
|
| Sus |
|
 |
|
12345
|
Subiectul mesajului: ptr. sensini Scris: 01 Mar 2005, 11:57 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 11 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: cyclop, dom666, mada80, 85 utilizatori neinregistrati
|
|