|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/292 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
unchiujim
|
Subiectul mesajului: tot pamantul...(altul !) Scris: 10 Mar 2010, 23:01 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
buna seara! am (de fapt mama mea) un teren si trei(4 )mostenitori.dupa decesul bunicii mele a ramas un teren care trebuia impartit celor 3 copii : 1 mama mea ,2 unchiul meu si 3 matusa deceta respectiv cei 2 copii ai ei pe care ii voi numi x-verisorul si y verisoara.terenul nu are carte funciara si nu s-a facut dezbaterea succesorala ( a fost o tentativa prin 1994 si s-a ajuns pana la poarta notariatului unde verisoara mea Y a refuzat sa mai semneze actele de succesiune desi mama platise toate cheltuielile se cazuse de comun acord cu toti mostenitorii cu privirela modalitatea de impartire a pamantului - exista si un certificat de mostenitor de la acea data). in anul urmator toti mostenitorii cu exceptia y au vandut fasiile lor de pamant, cu acte de mana ,persoanelor care aveau proprietati in dreptul acelor fasii practic acesti noi proprietari si-au lungit proprietatile cu fasiile cumparate de la noi. mentionez ca fasiile sunt pe directia N-S asa cum sunt orientate toate proprietatile din zona .x si y au primit fasia de la EST deoarece acolo mai aveau o mostenire de la matusa mea 3(mama lor )orientata si ea pe aceeasi directie si lipita de fisia mostenita de la bunica.anul trecut persoana careia mama mea i-a vandut fasia ei a dorit sa -si faca acte pe acea fasie si de comun acord cu mama a dat-o pe aceasta (mama)in judecata.verisoara mea Y depune o intampinare in luna nov(niciun mostenitor nu a primit o copie a acesteia)si in decembrie LA O LUNA apare O COMPLETARE LA INTAMPINARE !!!(este posibil? este legal???) nici de data asta nu am primit o copie a acestei intampinari . in intampinare recunoaste ca are dreptul la 1/6 din mostenire dar doreste ca fasia ei sa nu mai fie de la E la V ci pe toata latura de NORD! deoarece are acces la un drum(carare).
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
unchiujim
|
Subiectul mesajului: Re: tot pamantul...(altul !) Scris: 10 Mar 2010, 23:06 |
|
| Membru nou |
 |
|
dar ,,uita sa precizeze ca fasia ei este lipita de o alta fasie tot a ei -mostenire directa de la mama ei si ca totusi are acces la acel drum si in situatia actuala e adevarat pe latimea fasiei sale .prin cererea ei efectiv ingradeste accesul celorlalti mostenitori la acel drum .infatisarea e vineri si as dori daca nu cer prea mult un sfat. scuzati lungimea mesajului dar am vrut sa dau cat mai multe amanunte. daca e necesar pot da mai multe detalii. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: tot pamantul...(altul !) Scris: 11 Mar 2010, 09:41 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
In primul rand, angajati un avocat, deoarece verisoara a angajat unul in mod sigur. In al doilea rand, maine puteti cere efectuarea unei expertize tehnice in specialitate cadastrala pentru a verifica faptul ca verisoara y are deja acces la drum, iar prin pretentia ei de impartire a terenului, in fapt, nu doreste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. Mai sustineti ca prin aceasta cerere, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. Doar atat, copiati ceea ce am scris mai sus pe o foaie pe care o intitulati Nota Scrisa, dupa modelul de mai jos, si pe care o dati judecatorului dupa ce vi se da cuvantul maine si sustineti acelasi lucru si verbal, spunand ca depuneti si nota scrisa, cu privire la cele sustinute verbal. "Judecatoria ...... Secţia Civilă Dosar nr. .../.../20.. Termen: 12.03.2010 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnata, ....................., în calitate de parata în acest dosar, în temeiul art. 146 Cod procedură civilă, formulez NOTĂ SCRISĂ cu privire la pretentiile neintemeiate si cele sustinute de intervenienta prin Intampinare si Completarea la Intampinare, depusa in mod nelegal si tardiv, cu incalcarea dispozitiilor art. 114 ind. 1 si art.115 si urm. Cod procedura civila În consecinţă, vă rugăm ca prin hotărârea ce veţi pronunţa : - sa dispuneti efectuarea unei expertize tehnice judiciare de specialitate cadastrala, topografica prin care sa se identifice toate parcelele de teren asa cum au fost impartite de catre coerezi prin acordul lor de vointa in anul 1994, cine poseda aceste parcele de teren in prezent si in temeiul caror acte, daca aceste parcele au acces la un drum public, si daca prin modul de impartire a terenului, propus de intervenienta dupa trecerea a peste 16 ani de la imparteala voluntara, se obstructioneaza accesul la un drum public a tuturor parcelelor celorlalti coerezi. In fapt:Prin pretentia intervenientei de impartire a terenului, in fapt, nu urmareste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. In fapt, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil, legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli, toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. In drept:Potrivit prevederilor art. 730, al. 1 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." Data Semnatura DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .............." 
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
unchiujim
|
Subiectul mesajului: Re: tot pamantul...(altul !) Scris: 11 Mar 2010, 22:31 |
|
| Membru nou |
 |
|
vulpacris scrie: In primul rand, angajati un avocat, deoarece verisoara a angajat unul in mod sigur. In al doilea rand, maine puteti cere efectuarea unei expertize tehnice in specialitate cadastrala pentru a verifica faptul ca verisoara y are deja acces la drum, iar prin pretentia ei de impartire a terenului, in fapt, nu doreste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. Mai sustineti ca prin aceasta cerere, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. Doar atat, copiati ceea ce am scris mai sus pe o foaie pe care o intitulati Nota Scrisa, dupa modelul de mai jos, si pe care o dati judecatorului dupa ce vi se da cuvantul maine si sustineti acelasi lucru si verbal, spunand ca depuneti si nota scrisa, cu privire la cele sustinute verbal. "Judecatoria ...... Secţia Civilă Dosar nr. .../.../20.. Termen: 12.03.2010 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnata, ....................., în calitate de parata în acest dosar, în temeiul art. 146 Cod procedură civilă, formulez NOTĂ SCRISĂ cu privire la pretentiile neintemeiate si cele sustinute de intervenienta prin Intampinare si Completarea la Intampinare, depusa in mod nelegal si tardiv, cu incalcarea dispozitiilor art. 114 ind. 1 si art.115 si urm. Cod procedura civila În consecinţă, vă rugăm ca prin hotărârea ce veţi pronunţa : - sa dispuneti efectuarea unei expertize tehnice judiciare de specialitate cadastrala, topografica prin care sa se identifice toate parcelele de teren asa cum au fost impartite de catre coerezi prin acordul lor de vointa in anul 1994, cine poseda aceste parcele de teren in prezent si in temeiul caror acte, daca aceste parcele au acces la un drum public, si daca prin modul de impartire a terenului, propus de intervenienta dupa trecerea a peste 16 ani de la imparteala voluntara, se obstructioneaza accesul la un drum public a tuturor parcelelor celorlalti coerezi. In fapt:Prin pretentia intervenientei de impartire a terenului, in fapt, nu urmareste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. In fapt, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil, legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli, toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. In drept:Potrivit prevederilor art. 730, al. 1 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." Data Semnatura DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .............."  multumesc mult! nu imi voi angaja un avocat dar ma voi sfatui cu avocatul persoanei care ne-a dat in judecata respectiv cel caruia i-a vandut fasia mama mea.practic vad ca noi tre sa facem treaba acestui avocat (de fapt e o ea..).va tin la curent ! 
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
unchiujim
|
Subiectul mesajului: Re: tot pamantul...(altul !) Scris: 13 Mar 2010, 00:04 |
|
| Membru nou |
 |
|
unchiujim scrie: vulpacris scrie: In primul rand, angajati un avocat, deoarece verisoara a angajat unul in mod sigur. In al doilea rand, maine puteti cere efectuarea unei expertize tehnice in specialitate cadastrala pentru a verifica faptul ca verisoara y are deja acces la drum, iar prin pretentia ei de impartire a terenului, in fapt, nu doreste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. Mai sustineti ca prin aceasta cerere, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. Doar atat, copiati ceea ce am scris mai sus pe o foaie pe care o intitulati Nota Scrisa, dupa modelul de mai jos, si pe care o dati judecatorului dupa ce vi se da cuvantul maine si sustineti acelasi lucru si verbal, spunand ca depuneti si nota scrisa, cu privire la cele sustinute verbal. "Judecatoria ...... Secţia Civilă Dosar nr. .../.../20.. Termen: 12.03.2010 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnata, ....................., în calitate de parata în acest dosar, în temeiul art. 146 Cod procedură civilă, formulez NOTĂ SCRISĂ cu privire la pretentiile neintemeiate si cele sustinute de intervenienta prin Intampinare si Completarea la Intampinare, depusa in mod nelegal si tardiv, cu incalcarea dispozitiilor art. 114 ind. 1 si art.115 si urm. Cod procedura civila În consecinţă, vă rugăm ca prin hotărârea ce veţi pronunţa : - sa dispuneti efectuarea unei expertize tehnice judiciare de specialitate cadastrala, topografica prin care sa se identifice toate parcelele de teren asa cum au fost impartite de catre coerezi prin acordul lor de vointa in anul 1994, cine poseda aceste parcele de teren in prezent si in temeiul caror acte, daca aceste parcele au acces la un drum public, si daca prin modul de impartire a terenului, propus de intervenienta dupa trecerea a peste 16 ani de la imparteala voluntara, se obstructioneaza accesul la un drum public a tuturor parcelelor celorlalti coerezi. In fapt:Prin pretentia intervenientei de impartire a terenului, in fapt, nu urmareste decat sa aibe acces la drum pe intreaga lungime a terenului care i-ar reveni, obstructionand in acelasi timp accesul tuturor celorlalti coerezi la acesta. In fapt, intervenienta propune un alt mod de impartire a terenului decat s-a stabilit prin vointa tuturor erezilor in anul 1994, chiar si numai verbal, in aceasta materie, conform prevederilor primului alineat al art. 730 Cod civil, legiuitorul recunoscand dreptul acestora de a-si imparti bunurile succesorale prin simplul lor acord de vointa, fara a fi necesara intocmirea de acte sub semnatura privata sau acte autentice iar, faptul care dovedeste pe deplin acest lucru este acela ca, ulterior acestei imparteli, toti ceilalti erezi si-au instrainat prin acte sub semnatura privata parcelele care si le impartisera astfel. In drept:Potrivit prevederilor art. 730, al. 1 Cod civil: " Daca toti erezii sunt prezenti si majori, se pot imparti intre dansii, oricum ar voi, fara indeplinirea vreunei formalitati." Data Semnatura DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .............."  multumesc mult! nu imi voi angaja un avocat dar ma voi sfatui cu avocatul persoanei care ne-a dat in judecata respectiv cel caruia i-a vandut fasia mama mea.practic vad ca noi tre sa facem treaba acestui avocat (de fapt e o ea..).va tin la curent !  s-a amanat din cauza citarii la adrese eronate a unor parti implicate. eu nu am fost dar a fost fratele meu si a reusit sa-i inmaneze d-nei judecator acea nota .... va tin la curent. o seara buna va doresc.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, andr33a_rose, 72 utilizatori neinregistrati
|
|