|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje/221 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
problema_2010
|
Subiectul mesajului: TITLU DE ROPRIETATE Scris: 27 Aug 2010, 16:41 |
|
| Curios |
 |
|
|
Am si eu un caz in Bcuresti. Socrul meu a cumparat un teren de 200m impreuna cu un coleg in anul 1948 prin chitanta de mana. In 1959 au fost dati in judecata de fiica adoptiva a fostului proprietar. Au castigat procesul dar nu au mai continuat sa obtina titlul de proproetar din lipsa de bani. Pe cei 200 de metri a ramas stapan numai socrul meu (cu celalalt nu stiu ce s-a intamplat si cum s-au inteles). Sotul meu a decedat de 10 ani si nu reusesc sa fac succesiunea cu copii mei deoarece nu avem titlu de proprietar. Nu avem cu cine ne judeca, nu gasim mostenitori. Taxele la stat au fost platite de 62 de ani... Exista vreo rezolvare?
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: TITLU DE ROPRIETATE Scris: 27 Aug 2010, 23:46 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2001 Localitate: Bucuresti
|
|
da, exista. va angajti un avocat si acesta va rezolva problema.
|
|
| Sus |
|
 |
|
problema_2010
|
Subiectul mesajului: Re: TITLU DE ROPRIETATE Scris: 30 Aug 2010, 22:07 |
|
| Curios |
 |
|
|
Da, de mare ajutor...normal ca am angajat un avocat. Ma interesa sa vad o parere, ceva. De problema asta m-am apucat de ceva timp ( in aproximativ 3 ani nu s-a rezolvat mare lucru). Vroiam sa vad daca imi poate spune cineva in ce fel ar trebuia abordata problema, dupa cum am scris mai sus a trecut ceva timp si progresele sunt aproape zero. nu vreau sa arunc niste bani aiurea. Daca poate raspunde cineva concret il rog sa o faca. Daca nu, va rog sa inchideti topicul. Multumesc!
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: TITLU DE ROPRIETATE Scris: 31 Aug 2010, 23:16 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
problema_2010 scrie: Nu avem cu cine ne judeca, nu gasim mostenitori. Taxele la stat au fost platite de 62 de ani... Ai cui mostenitori nu ii gasiti, ca inteleg ca aveti o hotarare judecatoreasca din anul 1959 cu MOSTENITOAREA fostului proprietar "fiica adoptiva a fostului proprietar", iar aceasta hotarare judecatoreasca este intrata in autoritate de lucru judecat privind "mostenitoarea", si cu privire la dreptul de proprietate al socrului dvs. asupra acestui teren. Faptul ca " Taxele la stat au fost platite de 62 de ani..." face dovada ca inscrierea dreptului de proprietate asupra acestui teren s-a facut in temeiul unui act de proprietate, de catre autoritatile comuniste, avand in vedere ca numai potrivit art. 2 din Decr.221/1950 privitor la împărţeală sau înstrăinarea terenurilor cu sau fără construcţiuni şi la interzicerea construirii fără autorizare "(…) înstrăinările între cei vii de orice fel a terenurilor cu sau fără construcţiuni, care se află pe teritoriul capitalei R.P.R., al comunelor învecinate prevăzute în tabelul anexat care face parte integrantă din prezentul decret, al comunelor care au planuri de sistematizare aprobate, precum şi al acelor comune ce vor avea asemenea planuri aprobate după intrarea in vigoare a decretului de fata, nu se poate face decât prin acte autentice şi cu autorizarea prealabilă a Sfatului Popular respectiv.” dar, vanzarea - cumpararea terenului a avut loc in anul 1948, prin act sub semnatura privata, deci, perfect valabil, conform codului civil. Astfel, insasi hotararea judecatoreasca din anul 1959 reprezinta actul dvs. de proprietate asupra acestui teren, si nu prea aveti ce sa mai cautati in instanta, doar daca ati dat peste un idiot de notar (care probabil ca a fost coleg cu avocatul pe care il aveti de trei ani). P.S. Mergeti la notar cu sentinta din 1959 si intrebati-l ce reprezinta aceea dupa parerea lui, daca nu titlu de proprietate
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, smill, andr33a_rose, 73 utilizatori neinregistrati
|
|