|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 7 mesaje/447 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
marigal
|
Subiectul mesajului: titlu de proprietate, intabulare Scris: 08 Feb 2010, 08:49 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea problema: ambii bunici nu detin nici un act de proprietate (titlu de proprietate) pe terenurile arabile si locul de casa , in vederea obtinerii acestor acte, pentru intabulare, ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate,intabulare Scris: 08 Feb 2010, 09:02 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Spuneti-ne totusi cum au intrat in posesia terenului si a casei si cine este proprietarul tabular.
|
|
| Sus |
|
 |
|
marigal
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate,intabulare Scris: 08 Feb 2010, 19:22 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
ca raspuns la intrebarea d-voasta: pe locul de casa aferent gradina au fiecare titlu de proprietate dar pe terenurile agricole nu au nici un act de proprietate, aferent acestor suprafete au impozitul platit regulat , fiind inscrisi in registrul agricol din cadrul primariei. Aceste suprafete agricole sunt dobandite in urma mostenirii de la parinti - dobandite cand acestia erau in viata -.
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate,intabulare Scris: 08 Feb 2010, 19:50 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Iar in cartea funciara a acelor terenuri agricole sunt trecuti ca proprietari parintii bunicilor dumneavoastra ?.
|
|
| Sus |
|
 |
|
marigal
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate, intabulare Scris: 09 Feb 2010, 12:48 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Aceste suprafete de teren sunt mostenite din tata-n fiu. Nu au fost in CAP , sunt terenuri situate in zona deluroasa, care nu au fost colectivizate niciodata. Sunt inscrisi in registrul agricol pe raza comunei de care apartin si platesc impozitul aferent suprafetei detinute. Pentru locul de casa au un act de intretinere de la bunic la nepot, au CF.
Iar in cartea funciara a acestor terenuri agricole nu stiu daca sunt trecuti ca proprietari parintii bunicilor .
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate, intabulare Scris: 09 Feb 2010, 15:29 |
|
| Membru de baza |
 |
|
marigal scrie: Nu au fost in CAP , sunt terenuri situate in zona deluroasa, care nu au fost colectivizate niciodata.
M-am gandit la asta, si de aia v-am si pus toate intrebarile stiind obiceiul, care dealtfel mi-a fost si confirmat de dvs marigal scrie: Aceste suprafete de teren sunt mostenite din tata-n fiu.
marigal scrie: Iar in cartea funciara a acestor terenuri agricole nu stiu daca sunt trecuti ca proprietari parintii bunicilor .
Tinand cont de efectul constitutiv de drepturi al inscrierilor, care se aplica in zonele de CF, important este ca sa fie intabulat autorul- de la care a inceput transmisiunea succesorala-, deoarece potrivit art.26 din D.L. 115/1938 ,, Drepturile reale se vor dobandi fara inscriere in cartea funciara din cauza de moarte, accesiune, vanzare silita, si expropriere; titularul nu va putea insa dispune de ele prin carte funciara, decat dupa ce s-a facut inscrierea.'' O sa va rog sa scoateti CF-ul si sa verificati.
|
|
| Sus |
|
 |
|
marigal
|
Subiectul mesajului: Re: titlu de proprietate, intabulare Scris: 10 Feb 2010, 08:41 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
Am sa va urmez sfatul si va multumesc pentru raspuns.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 7 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, johei, romcos, Silvia, teodora, anam, ionutm, gabi120, 85 utilizatori neinregistrati
|
|