|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/557 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
mihaela_wzq
|
Subiectul mesajului: Testament Scris: 18 Sep 2008, 14:22 |
|
| Curios |
 |
|
|
Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta nu are familie,a fost de 2 ori casatorita,divortata de fiecare data,fara copii,fostii soti decedati.In schimb a avut un frate (acum decedat)care are un copil.Cu familia fratelui nu a tinut legatura,nici cu acest nepot,nu isi vorbesc,nu se viziteaza,nimic.Intrebarea este: acest baiat al fratelui imi poate ataca testamentul,are dreptul la avere?Cat? Auzisem la un moment dat ca ar avea dreptul,dar daca nu vine sa dezbata mostenirea in 6 luni,nu mai are nici un drept dupa aceea??
|
|
| Sus |
|
 |
|
gavril
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2008, 14:30 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
parintii (daca traiesc) si copilul fratelui ar putea sa-ti atace testamentul.
ramane de vazut daca existe motive in sensul asta.
_________________ Vivere est militare!
|
|
| Sus |
|
 |
|
anutza
|
Subiectul mesajului: Re: Testament Scris: 18 Sep 2008, 16:56 |
|
| Membru Junior |
 |
|
mihaela_wzq scrie: Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta nu are familie,a fost de 2 ori casatorita,divortata de fiecare data,fara copii,fostii soti decedati.In schimb a avut un frate (acum decedat)care are un copil.Cu familia fratelui nu a tinut legatura,nici cu acest nepot,nu isi vorbesc,nu se viziteaza,nimic.Intrebarea este: acest baiat al fratelui imi poate ataca testamentul,are dreptul la avere?Cat? Auzisem la un moment dat ca ar avea dreptul,dar daca nu vine sa dezbata mostenirea in 6 luni,nu mai are nici un drept dupa aceea??
Doar daca exista mostenitori rezervatari (precum parintii) care culeg rezerva succesorala, dvs, ca legatar universal va revine doar cotitatea disponibila a mostenirii; in schimb, in cazul fratilor/ descendenti de frate/sora (colaterali privilegiati) va revine intreg patrimoniul lasat ca legat. Asadar, legatul universal are semnificatia exheredarii (dezmostenirii) indirecte a fratilor defunctului.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
mihaela_wzq
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2008, 13:46 |
|
| Curios |
 |
|
|
Daca ma puteti ajuta,spuneti-mi si conform carei legi am eu dreptul sau nepotul batranei.Ca sa stiu cum sa imi sustin cauza.Multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
gavril
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2008, 14:30 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
ai motive sa ataci testamentul?
_________________ Vivere est militare!
|
|
| Sus |
|
 |
|
mihaela_wzq
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2008, 14:41 |
|
| Curios |
 |
|
|
Mie mi-a fost lasat apartamentul de catre o batranica prin testament universal.Dar are si acest nepot de pe urma fratelui.Si vreau sa fiu sigura daca acest nepot imi poate mie ataca testamentul. Nu vreau eu sa atac nimic.Si m-ar interesa ce lege se aplica,ca sa ma pot apara daca nepotul ei (care nu e mostenitor rezervatar) imi ataca testamentul.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
| Subiecte similare |
| Subiecte |
Autor |
Răspunsuri |
Vizualizări |
Ultimul mesaj |
 |
testament?
[ Du-te la pagina: 1, 2, 3, 4, 5 ]
|
norocel |
71 |
2277 |
10 Aug 2006, 21:42
robin_hood_2
|
 |
TESTAMENT NUL?
|
LexLegis |
5 |
422 |
22 Iun 2006, 10:03
denominatus
|
 |
TESTAMENT
|
meri |
3 |
248 |
23 Ian 2007, 00:17
Melinda
|
 |
testament
[ Du-te la pagina: 1, 2 ]
|
agenda |
16 |
470 |
06 Aug 2007, 23:27
serafim
|
 |
testament
|
carmen2174 |
0 |
165 |
22 Feb 2009, 18:39
carmen2174
|
| |
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: stoica silvia, dom666, mada80, 75 utilizatori neinregistrati
|
|