johei scrie:
Dincolo de intrebarea referitoare la prescriptie, este necesar ca suma s fie scadenta.
Ori... daca este asa cum spuneti, cum ca nu ati stiut nimic despre proces.. si nici ulterior nu ati aflat ca sunteti obligat sa paltiti ceva, cred ca suma nu a putut deveni scadenta.
Ma mai gandesc si la... ce probe s-au adus in procesul in care a fost marita pensia de intretinere? Pe ce baza s-a hotarat pensia? De ce nu ati fost citat? Etc...
Interesant,........... scadenta.
Eu Y, am aflat despre sentinta de marire de la politistul insarcinat cu ancheta dupa ce X a depus plangerea penala pt abandon de familie, cerand o diferenta de pensie (fara sa spuna cat) pt ultimii 5 ani.
Niciodata X nu a mentionat existenta sentintei de marire. Se multumea sa ceara banii, si eu sa-i dau. Eu Y am fost citat la o adresa unde am locuit pana in 1996, inainte de a cunoaste pe X, si a incepe sa locuim impreuna la o noua adresa. X cunostea adresa mea, din convorbirile cu mine, dar si pt ca aceasta aparea pe chitantele de trimiterea banilor. X stia ca eu avem resedinta legala in strainatate inca din anul 2000. Apoi fratele lui X era si este inca vecin cu mine, in strainatate, dar nici acesta nu a mentionat nimic niciodata de procesul de marirea pensiei.
Nici macar judecatoarea nu a observat doua lucruri evidente pana si pt un copil:
1.in fotocopiile de inscrisuri, prezentate de parata ca probe, apare adresa lui Y din strainatate.
2.ca X cere o pensie de 25% din venitul ce realizeaza Y "in strainatate".
Cum poate admite ca valabila declaratia falsa a lui X cum ca nu cunoaste adresa lui Y din strainatate si accepta ca fiind valabila citarea in Romania.
Pensia sa hotarat pe baza a doua probe:
1.fotocopie chitanta primire salar ianuarie 2004, fara semnatura de primirea acestuia de catre Y. Sa mers pe supozitia ca Y ar fi primit acelasi salar timp de 6 luni. Eroare. Salariul niciodata nu se mentioneaza in contractul de munca tocmai pt ca este variabil, de la luna la luna. De asta in strainatate se ia in considerare intotdeauna venitul net realizat pe un an, care apoi se imparte la 12 luni si asa se afla venitul net lunar.
2.fotocopie de la o comunicare, cum ca lui Y i se va prelungi contractul de munca, datata februarie 2004, fara semnatura de acceptare a lui Y, fara o stampila si fara un numar de inregistrare de la Fortele de Munca.
Acele fotocopii putea sa le fabrice doar fratele lui X, aflat impreuna cu Y in strainatate, modificand acte originale.
Cum putea realiza venituri in strainatate Y, dac ar fi trait in Romania?
Cum i se putea prelungi un contract de munca in strainatate lui Y, daca ar fi trait in Romania?
Procesul sa deschis in august 2004.
Actele originale nu exista, iar firma mentionata in fotocopii si-a incetat activitatea in mai 2007. X nu poate sustine ca fotocopiile sunt conform cu originalele. Y nu poate demonstra ca fotocopiile sunt doar falsuri.
p.s. X de asemeni "uita" sa mentioneze la acest proces (la fel ca la divort) cum ca Y mai plateste pensie alimentara la alti doi copii dintr-o casatorie anterioara, pentru a obtine asa 25% pensie in loc de 17%.