| Autor |
Mesaj |
|
alexandra nicolae
|
Subiectul mesajului: teren solicitat Scris: 09 Feb 2010, 10:48 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
Locuim in casa bunicilor .Acestia au cumparat casa in 1987 .Pe actul de vanzare-cumparare scrie ca avem 10 m pe latime in spate ,10m in fata .In anul 1994 ,bunicul i-a vandut tatalui meu jumatate ,pe actul de vanzare cumparare incheiat in fata notarului nu mai apare cati m are fiecare vecin .In anul 2001,bunica i-a vandut mamei cealalta jumatate la alt notar ,nici aici nu apare cati m are fiecare vecin ,decat ca ne invecinam la ,v,s v,e cu respectivii .In anul 2001 am facut cartea funciara ,iar aici apare ca avem in spate pe latime 10 m ,iar in fata 11,28m .In anul 2004 ,parintii mi-au vandut mie ,la cel de-al treilea notar acum apare in contractul de vanzare-cumparare exact cum scrie in cartea funciara .Vecinii de langa noi vor sa vanda si nu le iese in fata 1m ,acuzandu-ne ca am intrat pe terenul lor si sa le dam 1 metru .Noi cand am construit ,nu am stiut de actul din 1987 ,acesta fiind adus acum de socrul meu ,in urma acestei discutii . Ce vom face acum ?E vina noastra ca primii notari nu au scris ce latime avem noi pe teren in fata si in spate ? Care act ramane valabil ? Va multumesc pentru raspuns! Vreau sa adaug cateva completari ,cand au cumparat in 2006 nu au masurat terenul ,au cumparat numai in acte ,iar acum nu le iese 1m .
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: teren solicitat Scris: 09 Feb 2010, 17:35 |
|
|
Este valabil actul din 1987 in privinta vecinatatilor si a dimensiunilor laturilor proprietatii, cei doi notari doar mentionand actul in temeiul caruia au constatat dreptul de proprietate al vanzatorului, pe acestia interesandu-i doar suprafata instrainata, respectiv, jumatate din cea achizitionata prin actul din anul 1987. 
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Re: teren solicitat Scris: 09 Feb 2010, 22:14 |
|
 |
| Membru de baza |
 |
|
Subsriu celor zise de vulpe  , chiar daca ati fi in regim de CF, conform art. 32 din DL.115 /1938 (transpus in L 7/1996 R) ,, Daca in cartea funciara s-a inscris un drept real in folosul unei persoane, se prezuma ca dreptul exista in folosul ei '''
|
|
| Sus |
|
 |
|
alexandra nicolae
|
Subiectul mesajului: Re: teren solicitat Scris: 10 Feb 2010, 14:44 |
|
 |
| Membru nou |
 |
|
|
Multumesc pentru raspuns ,va rog sa imi spuneti daca pot vecinii anula ultimul act ,cel din 2004 ? Datele din cartea noastra funciara nu sunt corecte ??Cartea noastra noastra funciara este intabulata la primarie . Ei au o carte funciara din anul 2003 ,care cred ca este facuta pe baza actului de vanzare -cumparare ,unde scrie ca au 10 m ,asa a iesit la masuratoare atunci ,iar acum ,nu iese 1m ,dar vecinii ceilalti si-au mutat gardul facut in toamna trecuta cu aporoape 1m cat nu le iese lor .
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Google [Bot] marexa Yahoo [Bot]
În total sunt 22 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 19 vizitatori |
| Executari silite |
|
|