Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje/25879 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: succesiune dupa decesul tatalui
MesajScris: 15 Sep 2004, 14:50 
acum 3 ani a decedat tata,mama traieste iar din casatoria lor au rezultat 2 baieti care sunt in viata.Pina acum nu s-a deschis succesiunea.Exista vreo prevedere in lege care sa specifice vreun termen de deschidere a succesiunii?;dupa acest termen sotia supravietuitoare devine mostenitoare de drept a intregii mase succesorale?Care sint cotele parti ce revin sotiei supravietuitoare si celor 2 copii daca se mai poate deschide o succesiune?


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: succesiune
MesajScris: 15 Sep 2004, 20:41 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 23 Mar 2004, 13:00
Mesaje: 242
Termenul de optiune este de 6 luni , care porneste , in principiu , de la data deschiderii succesiunii , adica de la deces...exista insa si acceptare tacita a mostenirii...se intampla foarte frecvent...mai ales in cazul mostenirii legale...Deci succesiunea se poate considera acceptata daca in intervalul respectiv s-au efectuat anumite acte materiale sau juridice care sa denote intentia de a accepta tacit mostenirea...
Cat despre cote...Bunurile proprii si partea din bunurile comune ale sotilor , ce constituie masa succesorala lasata de defuntul-tata , se impart , daca e vorba doar de mostenire legala , in urmatoarele cote:
*sotia - 1/4
*copiii- 3/4 , respectiv 3/8 pentru fiecare
Dati o fuga pana la notariatul din localitate.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 16 Sep 2004, 15:26 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 13 Apr 2004, 13:00
Mesaje: 1822
corect tot ce a spus procurorul.
Cat despre notariat acesta trebuie musai sa fie cel de la ultimul domiciliu al defunctului


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: succesiune dupa decesul tatalui
MesajScris: 17 Sep 2004, 12:06 
multumesc pentru raspunsurile promte,dar mai am ceva intrebari:
1. referitor la "sotia - 1/4 *copiii- 3/4 , respectiv 3/8 pentru fiecare ",ce inseamna cele 2 cote 3/4 respectiv 3/8 ?
2. pina acum nu au fost efectuate nici un fel de acte materiale sau juridice care sa denote intentia de a accepta tacit mostenirea; este posibil ca in acest caz mama mea (sotia defunctului) sa fie mostenitoare in totalitate pe toate bunurile rezultate din casatorie?
De ce pun asa o problema-pentru ca de fapt toata tarasenia asta cu succesiunea a plecat de la cererea mamei mele catre Distrigaz pentru acordare ajutorului de incalzire pentru iarna 2004/2005 ;pe contractul de distribuire gaz este trecut tata si desi au fost prezentate certificatul de deces al tatalui meu precum si actul de proprietate al casei -pe care sint trecuti ambii soti(tatal meu si mama mea),cei de la Distrigaj sustin ca acest ajutor se poate acorda doar titularului de contract de furnizare gaz iar pentru a se schimba titularul trebuie facuta succesiunea care costa din cite am aflat cam in jur de vreo 10.000.000 lei si dintr-o pensie de 1.300.000 lei(motiv pentru care se solicita acest ajutor) nu se pot suporta astfel de taxe de succesiune.De aceea am pus intrebarea de la acest punct-de fapt cei de facut,cum se poate proceda?


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: pt if...
MesajScris: 17 Sep 2004, 13:18 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 23 Mar 2004, 13:00
Mesaje: 242
Hai ca sa dau un exemplu sa fie mai clar...Tatal decedeaza ...Patrimoniul (averea ) celor 2 soti se compune dintr-un imobil (casa + teren ), un alt teren extravilan mostenit de tata , in tmpul vietii sale , de la parintii sai si o masina cumparata de mama inainte de casatorie...
Patrimoniul tatalui (defunct) care va alcatui masa succesorala ( ceea ce vor primi mostenitorii sai ) se compune din bunurile sale proprii si din partea sa din bunurile comune , dobandite in timpul casatoriei de catre tata impreuna cu mama.
Prin urmare:
*Casa + teren - va face obiectul masei succesorale , insa doar partial.Adica , in functie de contributia celor 2 (tata+mama) la achizitionarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei ( in speta , casa+teren) , acestea se vor imparti , in principiu 50% - 50%.Daca ambii soti au muncit la fel in gospodarie , insa unul din ei a avut , de exmplu , salariul de 3 ori mai mare decat celalalt ,casa + teren se va imparti in cote de 3/4 pentru cel cu contributie mai mare si 1/4 pentru celalalt. sapresupunem ca tatalui defunct ii revine 3/4 . Inseamna ca mama "opreste 1/4 ai ei ) , iar 3/4 intra im masa succesorala , care se va imparti.GATA CU CASA+TEREN
*Terenul extravilan - deoarece a fost mostenit doar de tata e bun PROPRIU.Rezulta ca va intra IN TOTALITATE in masa succesorala.GATA CU TERENUL EXTRAVILAN.
*Masina-fiind cumparata de mama ANTERIOR casatoriei , e bun PROPRIU AL MAMEI.Prin urmare,o va pastra in totalitate.


CONCLUZIONAND ,

masa succesorala se va alcatui din 3/4 din casa+teren si terenul extravilan in totalitate.
Aceste bunuri se vor imparti intre mostenitori ... adicamama va lua un sfert , iar copiii , fiecare cate 3 optimi , DIN MASA SUCCESORALA.

Cat despre acte de acceptare tacita ... s-au facut ....sunt sigur .Ele trebuie insa facute de catre toti cei care cor sa fie mostenitori(in speta , mama plus cei 2 copii).

Cat despre suma...imi pare rau , dar mostenirea trebuie facuta odata si odata la notariat...


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Sep 2004, 14:53 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 13 Apr 2004, 13:00
Mesaje: 1822
ptr.PROCURORUL

Cu tot respectul!!!!
Problema de contributie la dobandirea bunurilor comune se pune NUMAI IN CAZUL PARTAJULUI DUPA DIVORT.
La succesiune e totdeauna cu juma-juma, in special daca se face prin notariat.
Si asta pentru ca dovada bunurilor comune NUMAI INTRE SOTI (partaj dupa divort) SE POATE FACE CU ORICE MIJLOC DE PROBA, inclusiv martori si prezumtii, fata de terti functioneaza regula din Codul civil dupa care proba se poate face numai cu acte pentru sume ce depasesc 250 lei.
Si cum cota de contributie la dobandirea bunurilor comune rar se poate dovedi cu acte (mai exeact mai niciodata stiut fiind ca munca femeiii in gospodarie valoreaza contributie la bunurile comune asa ca simplul fapt ca dovedesti cu inscrisuri diferenta dintre salariile celor doi nu inseamna ca ai dovedit contributia la bunurile comune.
SO:
Bunurile comune ale sotilor se impart la 2, jumate se presupune ca apartine exclusiv sotului supravietuitor, jumate intra in masa partajabila.
Bunurile proprii ale sotului decedat intra integral in masa partajabila.
Bunurile proprii ale sotului supravietuitor nu intra in masa partajabila.
In nici o varianta sotul supravietuitor nu devine automat unic mostenitor ci numai daca copii renunta la succesiune in favoarea lui.
Obligatoriu trebuie deschisa succesiunea.
Faptul ca ati locuit in casa inseamna acceptare tacita a succesiunii.
ca sa nu cheltuiti atatia bani pentru inceput obtineti un certificat de vacanta succesorala sau va duceti in instanta cu o taxa de timbru de 171.000 lei.
In actiunea formulata, introdusa la instanta ultimului domiciliu al defunctului, mama si unul dintre copii cheama in judecata pe celalalt pentru a se stabili masa partajabila si a se face iesirea din indiviziune in cotele prevazute de Codul Civil(sau nu cereti iesirea din indiviziune, cum va convine).
la primul termen de judecata cel chemat in judecata e de acord, incheiati o "tranzactie" care se semneaza in fata instantei.
Hotararea judecatoreasca tine loc de certificat de mostenitor si de act de partaj.
Costa cum am spus 171 000 lei taxa de timbru si 1500 lei timbru judiciar.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: pt. attorneyatlaw...
MesajScris: 17 Sep 2004, 20:20 
Membru activ
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 23 Mar 2004, 13:00
Mesaje: 242
Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu jumatate-jumatate...Cum sa fie asa?Pai defunctul nu lasa decat ceea ce constituie patrimoniul sau personal...Compus din bunurile sale proprii si din COTA sa din bunurile ce au avut caracter de bunuri comune dobandite in timpul casatoriei...de unde pana unde jumate-jumate?!?!
Defunctul (autorul) nu poate lasa mostenire decat cota sa...nu e de joaca aici...Nu am gasit pe nicaieri aceasta idee...Cu tot respectul meu , dar ar trebui luate iar la mana cartile despre succesiuni... doar in aceasta privinta...Nu te supara...
Daca ar fi cum zici tu , atunci defunctul ar lasa mostenire mai mult sau mai putin decat patrimoniul sau ...ceea ce e IMPOSIBIL...De altfel , se si spune in Deak...sotia supravietuitoare are drept la o fractiune din cota parte a sotului decedat din bunurile comune , drept la mobilele si obiectele apartinand gospodariei casnice si drept de abitatie...
Se si precizeaza ...sotia supravietuitoare isi pastreaza drepturile PROPRII asupra cotei sale din bunurile comune ... si dobandeste fractiune din cea a sotului...
Nu stiu de unde o scoti pe asta cu 50%-50%...?!!?!? :(
La deces , in vederea transmiterii succesorale , bunurile ce aveau regim de bunuri cimune dobandite in timpul casatoriei (codevalmasie) ... inceteaza a avea acest caracter ...pentru a fi posibila transmisiunea...deci inceteaza codevalmasia si se transforma in indiviziune...
:lol: :lol: :lol: Parerea mea... :lol: :lol: :lol:


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 18 Iun 2010, 22:04 
Curios
Curios

Membru din: 18 Iun 2010, 21:46
Mesaje: 2
Am si eu o nelamurire cu care as vrea sa ma ajuti procurorule. Este vorba de o mostenire dupa moartea tatalui, mama traieste, iar din casatorie au rezultat un baiat si o fata. S-a intocmit certificatul de mostenire care spune in felul urmator:
" I. Masa succesorala
Bunuri mobile: Nu s-au declarat.
Bunuri imobile:
Cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra casei de locuit, situata in ...., construite de defunct, in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare X, prin contributie comuna si egala, conform autorizatiei pt executarea de lucrari nr Y.
Cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra terenului situat in intravilanul comunei X, teren pe care se afla construita casa descrisa mai sus.
Restul de 1/2 din bunurile descrise mai sus apartin sotiei supravietuitoare, conform art. 30 din Codul Familiei.
...................."

Este legala mostenirea de 1/2 conform art. 30 din Codul Familiei, convocand Codul Familiei?


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Iun 2010, 07:28 
Membru senior
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 26 Ian 2010, 23:26
Mesaje: 558
1/2 din casa este corect, pentru ca se specifica clar "construite de defunct, in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare X, prin contributie comuna si egala".
Insa cu terenul, nu imi pare complet ce scrie acolo, poate a fost cumparat tot in timpul casatoriei, nu stiu.
Sunt cam vagi detaliile din certificatul de mostenitor.

Insa acele cote sunt calculate pentru sotul supravietuitor, caci acelea sunt bunurile lor comune.
Alte bunuri care sunt proprii, nu intra in acea cota de 1/2, acelea vor fi calculate separat pentru mostenitori.

Practic sotul supravietuitor va fi cu cota de 1/4 iar voi veti fi cu cota de 3/8 daca mai exista bunuri proprii ale defunctului.

Deci practic, sotul supravietuitor are o cota de 1/2 din bunurile comune, dupa care va mai lua inca un sfert din jumatatea celui decedat, restul impartindu-se intre mostenitori.
Iar articolul 30 din CF spune ca "Calitatea de bun comun nu trebuie sã fie doveditã."


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Iun 2010, 09:34 
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 01 Dec 2005, 13:00
Mesaje: 73
Pentru procuror:
Punctul de vedere a lui attorneyatlaw este foarte corect!
Diferenta dintre partajul succesoral si cel intre soti (in viata) este ca, la primul bunurile comune se impart la doi, fara a se tine cont de contributia la dobandirea lor.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Iun 2010, 10:51 
Membru senior
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 26 Ian 2010, 23:26
Mesaje: 558
Subscriu.
Daca nu ma crezi, cum dovedesti ca x a contribuit mai mult decat y si mostenitorii trebuie sa primeasca o parte mai mare din partea comuna a celor 2?
Nu asta conteaza, caci la deces nu se face diferenta de care a platit mai mult, e bun comun si gata.
Doar la partaj se tine cont de "investitii".


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Iun 2010, 23:05 
Curios
Curios

Membru din: 18 Iun 2010, 21:46
Mesaje: 2
Inca nu mi-ai raspuns la intrebare. Este legal ultimul paragraf?
"Restul de 1/2 din bunurile descrise mai sus apartin sotiei supravietuitoare, conform art. 30 din Codul Familiei.
...................."
Sotia supravietuitoare are deja jumatate, de ce ar primii si cea de-a 2 jumatate in intregime din bunurile mentionate la primele 2 paragrafe, adica toata casa si tot terenul? In certificat este mentionat exact cum am specificat.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 20 Iun 2010, 06:54 
Membru de baza
Membru de baza
Avatar utilizator

Membru din: 23 Ian 2009, 13:00
Mesaje: 1934
Citat:
S-a intocmit certificatul de mostenire care spune in felul urmator:
" I. Masa succesorala
Bunuri mobile: Nu s-au declarat.
Bunuri imobile:
Cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra casei de locuit, situata in ...., construite de defunct, in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare X, prin contributie comuna si egala, conform autorizatiei pt executarea de lucrari nr Y.
Cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra terenului situat in intravilanul comunei X, teren pe care se afla construita casa descrisa mai sus.

Restul de 1/2 din bunurile descrise mai sus apartin sotiei supravietuitoare, conform art. 30 din Codul Familiei....................."

Este legala mostenirea de 1/2 conform art. 30 din Codul Familiei, convocand Codul Familiei?


Dracusorule :bere: daca iti bagi codita lamureste omu'

@Gohan

Art. 30 din Codul familiei:

"Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
"

Din ceea ce ati postat nu reiese ca sotia supravietuitoare ar fi primit "si cea de-a 2 jumatate in intregime din bunurile mentionate la primele 2 paragrafe, adica toata casa si tot terenul".

Se arata in ceea ce este scris cu albastru, care este masa succesorala ramasa dupa persoana decedata, adica ce bunuri trebuiesc sa fie impartite intre mostenitorii legali.

In partea scrisa cu verde se arata faptul ca 1/2 din bunurile respective apartin sotiei supravietuitoare ca bun personal al acesteia si se arata temeiul legal, art. 30 Codul familiei.

Pentru ca nu ati postat si modul in care s-au impartit bunurile din masa succesorala, si nici care sunt mostenitorii care au acceptat succesiunea in termenul legal, si care trebuie sa fie inscrisi la rubrica respectiva, nu vi se poate da nici o lamurire cu privire la corectitudinea modului de impartire intre mostenitori a masei succesorale.

:cafea:

_________________
"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 20 Iun 2010, 07:02 
Membru senior
Membru senior
Avatar utilizator

Membru din: 26 Ian 2010, 23:26
Mesaje: 558
Te lamuresc eu vulpe :bere: si o sa incerc sa fiu cat mai explicit.
Redactarea pe care a transcris-o Gohan este foarte corecta, nu stiu cum erau inainte certificatele de mostenitori, dar eu stiu cum sunt acum, rubricile cu mostenitorii sunt pe cea de-a 2-a pagina.
Omul a aratat primele redactari ale certificatului, care exact cum ai spus tu, sunt bunurile comune, dar atentie, acolo sunt specificate bunurile comune dintre soti.
La acea rubrica se face impartirea intre soti, urmand ca apoi sa se faca imparteala catre mostenitori.
Pentru Gohan:
Ca sa fiu mai explicit, o casa plus un teren, reprezinta masa succesorala.
Nimeni nu poate mosteni tot activul succesoral atata timp cat exista mostenitori, decat daca au renuntat tacit.
Cand o persoana decedeaza se calculeaza 1/2 pentru acea persoana, iar restul revine sotului supravietuitor.
Acea cota de 1/2 este cota defunctului, restul din 1/2 revine sotului supravietuitor, iar de aici se rezulta alta masa succesorala unde vor fi iar introduse bunurile comune si bunurile proprii ale defunctului care vor fi impartite intre mostenitori.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 07 Feb 2013, 17:32 
Buna tuturor,

La mine este o situatie mai speciala si rar intilnita (zic eu).
Sunt unicul fiu la parinti. Parintii s-au casatorit acum 35 de ani si mama a decedat pe 13 aug. 2006. De atunci si pina in noiembrie 2012 nu sa facut succesiunea si nici partajul intre mine (ca unic fiu) si tatal meu. In 2012,tatal meu a cerut dezbaterea succesorala, partaj si iesirea din indiviziune.
Povestea este urmatoarea. Din anul 2000 si pina in 2004 tatal meu a lucrat In Italia si a trimis bani in tara in contul meu ca fiu. Din acesti bani, la insistentele mamei (care traia la acel moment - decedind 3 ani mai tirziu) si a tatalui am cunparat un apartament pe numele meu (fara nici o clauza) - unic proprietar de drept fiind eu (numai banii pt cumparare au fost ai parintilor).
Acum, dupa decesul mamei in anul 2006, tatal meu in anul 2012 a introdus dezbaterea succesiunii si la masa succesorala (de dezbatut) a introdus si acest apartament care este pe numele meu. Este posibil asa ceva??? are vre-un drept de a avea pretentii la acest apartament sau poate la suma de bani pe care mi-a dat-o in anul 2003 pentru a cumpara acest apartament?? Practic, abuziv(d.p meu d.v) a introdus la masa succesorala si acest apartament alaturi de alte bunuri mobile care au apartinut celor doi de-a lungul convietuirii. Exista alta modalitate prin care poate sa atace acest contract de vinzare-cumparare al apartamentului (dupa o perioada de 10 ani de la data achizitionarii de catre mine)????


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. succesiune dupa decesul tatalui

if

7

2473

01 Oct 2004, 10:32

elis Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. succesiunea dupa decesul tatalui

Mari

0

783

21 Noi 2012, 14:37

Mari Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. succesiunea dupa decesul tatalui

nicoleta irimia

0

792

06 Ian 2013, 13:10

nicoleta irimia Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. succesiune dupa decesul mamei

andik

2

3091

07 Feb 2013, 17:36

Vizitator Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. succesiune dupa moartea tatalui vitreg

cristinel

11

1314

16 Feb 2010, 01:57

vulpacris Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

VORBEŞTE CU ALȚII
Ultimele 50 de mesaje


Fals in acte - Scris de razvanterecoasa in Penal la 22 May, 13:03
anulare testament - Scris de slivneanu2001 in Succesiuni la 22 May, 12:30
mostenire - Scris de AMC in Procedura Civila la 22 May, 02:35
Rate nerambursate BCR - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 May, 08:10
contestatie la executare silita-proces penal - Scris de andrada14 in Noul Cod Penal la 20 May, 19:16
DOSAR PENAL/CRIMA - Scris de Ionela Barsan in Procedura Penala la 20 May, 12:31
reziliere antecontract prima casa - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 20 May, 11:58
bani imprumutati - Scris de Leon Carmen in Civil la 20 May, 11:37
Penalitati aiurea - Scris de Leon Carmen in Comercial la 20 May, 11:20
Amenda in vama in Ungaria - Contestatie - Scris de robert2015 in Vamal la 20 May, 08:52
model actiune in raspundere patrimoniala - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 15:54
administrare domeniu - Scris de valeriandinu in Civil la 19 May, 12:08
dosar penal - Scris de dinamaria in Penal la 19 May, 10:16
Model concluzii scrise ! - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 01:43
recurs - Scris de CristianaB in Muncii la 18 May, 23:57
Inchidere punct de lucru trecut in actul constitutiv - Scris de Vizitator in Drept Societar la 18 May, 23:46
cale acces - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 18 May, 13:59
sechestru conturi - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 18 May, 13:58
contencios administrativ - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 16 May, 20:10
Prescriere credit - Scris de Karla in Executare silita la 16 May, 14:21
Distanta dintre gardul proprietatii si blocul din spate. - Scris de Talpeanu Emil in Civil la 15 May, 20:16
Impozit pe venit pentru cetateni straini in Romania - Scris de hipri2 in Contabilitate la 15 May, 12:16
recuperare bani - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 15 May, 03:34
masina cu asigurare pe alt nume decat al soferului - Scris de roberto in Civil la 14 May, 23:53
contrabanda calificata - Scris de mihai ion8 in Penal la 13 May, 21:16
ocupare abuziva - Scris de Komander in Consulta un avocat la 13 May, 18:36
executare - Scris de saram in Executare silita la 13 May, 11:58
Nedumerire - Scris de cristim_79 in Consulta un avocat la 13 May, 10:53
caut coleg pentru colaborare si impartire spatiu de birou - Scris de Gabriella Menyhart in Dati de stire. la 12 May, 20:03
proces civil_penal_cc pensie intretinereí - Scris de ionut-marius83 in Consulta un avocat la 12 May, 16:29
Ce sa fac - Scris de Vizitator in Penal la 12 May, 14:39
divorț cu minor - Scris de cab_av in Consulta un avocat la 12 May, 12:20
Diferenta teren extravilan - Scris de daria32 in Civil la 12 May, 10:55
societate radiata prejudiciata - Scris de rocambole in Lichidare - Reorganizare la 11 May, 22:31
Somatie de plata. Ajutor va rog. Caut avocat! - Scris de avocatmagdalena in Executare silita la 11 May, 15:47
schimbare numar de telefon SOMNEA MARIA MARIANA - Scris de Andrada Panciu in Lichidare - Reorganizare la 11 May, 13:17
Accident auto in care vinovatul nu are RCA sau ITP - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 11 May, 09:36
procesele unei societati aflate in faliment - Scris de rocambole in Executare silita la 10 May, 15:35
Pensie Alimentara - Scris de Av Andreea B in Consulta un avocat la 10 May, 13:21
Cum pot rezilia un antecontract de vanzare cumparare imobil - Scris de Av Andreea B in Consulta un avocat la 10 May, 13:01
Intentie inducere in eroare instanta - Scris de rmf in Civil la 10 May, 10:06
abuz de incredere - Scris de Av Andreea B in Consulta un avocat la 10 May, 01:21
please help - Scris de Av Andreea B in Consulta un avocat la 10 May, 01:16
Mai jos - Scris de Midanos in Penal la 9 May, 11:46
PROCEDURA OBTINERE TERENURI DIN MOSTENIRE - Scris de ile13ana2012 in Procedura Civila la 8 May, 18:41
Am cumparat o lucrare de licenta si am primit un plagiat - Scris de Vizitator in Penal la 8 May, 11:56
Casa indiviziune - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 8 May, 00:37
electrician exploatare stati inalta tensiune CSG galati - Scris de -liviu+munca- in Muncii la 7 May, 20:39
NU AM PRIMIT HOTARAREA - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 7 May, 17:43
Mostenire - Dezbatere succesorala - Cote - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 7 May, 09:20
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat

 • CAUTĂ UN AVOCAT
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru

  CUNOAŞTE-ȚI PROBLEMA
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  administrator, mihaela, teodor, Cristian Vladu, DOlimp, Diana Barsan, 26 utilizatori neinregistrati
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011