Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje/2268 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: stramutarea procesului de divort
MesajScris: 06 Oct 2005, 01:47 
buna ziua!
ma intereseaza cauzele de stramutare a procesului de divort.
ambii soti locuiesc in strainatate, in aceeasi tara si in aceeasi regiune, nu mai exista insa domiciliu comun de 5 luni.
unul din soti a depus cererea de divort in Romania, fara stirea celuilalt, citatia fiind primita de mama sotului parat, la domiciliul acesteia din Romania, desi reclamantul stia ca paratul nu mai locuieste acolo de multi ani.
sotul care a inaintat cererea de divort putea afla oricand noul domiciliu al celuilalt sot, daca voia intr-adevar ( rea vointa ), exista telefoane, internet, comunica din cand in cand cu paratul, dar nu l-a informat despre introducerea divortului si nici nu s-a interesat de noul domiciliu al acestuia, cel putin pentru trimiterea citatiei :roll: .
a existat un domiciliu comun in strainatate timp de 3 ani si jumatate.
se poate stramuta procesul la locul ultimului domiciliu comun din strainatate?
in ce conditii?
mentionez ca ambii soti detin cetatenia romana.
va multumesc mult!


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Oct 2005, 09:49 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 13 Apr 2004, 13:00
Mesaje: 1822
stramutare nu se poate cere, institutia stramutarii este exact definita in codul de procedura si nu are nici o legatura cu ce spui tu.
Poti insa, la prima zi de infatisare, prin reprezentant, sa invoci exceptia de necompetenta generala a instantelor romane avand in vedere ca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in alta tara iar conform legii romane este competenta instanta de la ultimul domiciliu comun.
Poate tine insa nu este sigur caci competenta in materie de divort este alternativa si reclamantul are facultatea de a alege intre doua instante deopotriva competente.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Oct 2005, 13:22 
Hmmm .... din cate imi aduc aminte de la cursurile de drept international privat, ni se spunea ca cel mai bine e sa te casatoresti si sa divortezi in aceeasi tara.
Iar in romania te casatoresti si divortezi mai repede decat in alte tari, asta in ceea ce priveste casatoria unui cetatean roman cu un cetatean strain.
De stramutare nu prea poate fi vorba, nu-s indeplinite conditiile stramutarii ..

"Instantele enumerate de art. 607 c.pr.civ. nu sunt deopotriva de competente, reclamantul nu are posibilitatea de optiune, ci tre sa -si inteteze actiunea in ordinea si conditiile stabilite de lege. In materie de divort competenta teritoriala este stabilita prin norme imperative." G. Boroi
Eu cred totusi ca aceasta competenta apartine instantelor romane, conform principiului locus regit actum. Sa nu uitam ca ambii sunt cetateni romani ...


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Oct 2005, 15:50 
probabil ca derutant este domiciliul in strainatate, intrebarea mea poate suna si altfel: casatoriti in buc, mutati in cj ( aleatoriu ), despartiti in fapt de cateva luni, unul se furiseaza si introduce actiune de divort in buc...declarand ca necunoscut domiciliul paratului...( sic )paratul nu se poate nici macar prezenta, in acest fel, decat daca are norocul sa citeasca intr-un ziar national, exact rubricuta de la mica publicitate in care e citat...
e normal?
nu se pune problema parasirii domiciliului, celalalt sot ( reclamantul acum ) punandu-i in vedere sa paraseasca locuinta comuna! ( mi se pare ca asta se incadreaza undeva pe la codul penal...corectati-ma daca gresesc! )
sunt de acord ca cel mai bine e sa te casatoresti si sa divortezi in aceeashi tara...intrebare: pt. cine e cel mai bine? ca nu se urmareste aici interesul niciunuia din soti, daca ei nu mai locuiesc in tara de origine!
mentiune: in orice tara civilizata se poate divorta dupa legile statului al carui cetatean esti, in concluzie, dupa legea romana.
incerc sa aflu daca se poate muta, pt. 1 motiv sau altul extrase din situatia de fapt, procesul in jurisdictia instantei ultimului domiciliu comun sau al unuia din sotzi!
si iar mentionez...nici unul din soti nu mai locuieste in Romania de 4 ani!
iar reclamantul si-a declarat domiciliul in Ro!! la fel shi cu domiciliul paratului!
simmy....nu e regula ca te casatoresti doar in Ro repede...iar in ceea ce priveste divortul, la fel...nu e regula...
"Instantele enumerate de art. 607 c.pr.civ. NU sunt deopotriva de competente, reclamantul nu are posibilitatea de optiune, ci tre sa -si inteteze actiunea in ordinea si conditiile stabilite de lege. In materie de divort competenta TERITORIALA este stabilita prin norme imperative." G. Boroi
eu exact la asta ma refeream...citesc acolo ca reclamantul NU are posibilitatea de optiune! ordinea mi se pare ca incepe cu ultimul domiciliu comun...parerea mea de parerista nepriceputa la drept!
locus regit actum se refera, din cate mi se pare mie, la...loc...nu la cetatzenie...oamenii pot avea mai multe...
attorney, doua instante deopotriva de competente nu ar fi de exemplu, instanta ultimului domiciliu comun, iar apoi instanta de la domiciliul paratului sau reclamantului? ca instanta din tara de origine nu mai are nici o legatura cu domiciliul, doar cu cetatenia, competenta in materie de divort e in functie de felul cetateniei? intreb si eu, ca nu shtiu!
multumiri pt. reactie!
sunteti extrem de draguti! :)


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Oct 2005, 10:59 
amaroy scrie:
mentiune: in orice tara civilizata se poate divorta dupa legile statului al carui cetatean esti, in concluzie, dupa legea romana.

As vrea sa vad un judecator roman care stie legea divortului din Italia sau Spania.
In Italia un divort prin acordul partilor dureaza min. 2 ani.
In Spania e ceva mai complicat ... caz concret:
Cetatean roman casatorit cu cetatean spaniol, intre timp cetateanul roman primeste si cetatenia de spaniol, cel cu 2 cetatenii intenteaza divort, ambii soti sunt de acord ca e mai bine sa se desparta. Fac ei imparteala , se inteleg la tot ce au de impartit ... in mod normal ar fi trebuit sa dureze ca la noi 2 luni...
Surpriza .... desi intre ei doi totul era clar ... pt. instanta nu ... le-a dat la termene de gandire de ne-am saturat cu totii ... a durat 2 ani si 7 luni sa se pronunte divortul, inca 1 an sa se inregistreze divortul la nu stiu ce intitutie care se ocupa cu inregistrarea divorturilor la madrid si inca vreo 6 -8 luni sa se inregistreze divortul lor si in Romania - tara unde cei doi cetateni s-au casatorit ...

cand am fost in vizita in Italia la niste prieteni romani, dar cetateni italieni, plecati de prin n87... mi-au spus ca au prieteni care locuiesc in concubinaj, pt. ca legea divortului in aceasta tara e cumplita. te casatoresti imediat , dar la divort .... mama mia ... Sa nu uitam ca sunt catolici si pt. ei casatoria e mai sfanta decat insasi religia.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Oct 2005, 11:10 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 13 Apr 2004, 13:00
Mesaje: 1822
ti-am spus deja ca ai putea ncerca sa invoci exceptia de necompetenta generala a instantelor romane. s-ar putea sa tina functie de judecator.
Atat ca totusi necompetenta in acest caz al tau nu e de ordine publica si s-ar putea ca judele sa stie. Dar ai putea avea totusi noroc sa nu stie caci procesele de divort se judeca de stagiari si daca tu sau avocatul tau face suficient scandal ai sansa sa convingi. (sigur ca usor pe langa lege dar ce mai conteaza?)


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Oct 2005, 12:07 
simmy, clar ca nu ai sa vezi judecator roman care sa stie legea divortului in alte tari ( si asta pt. simplul motiv ca nu am prea auzit de emigranti spanioli in Ro, sau nemtzi, sau italieni ), insa in De ai sa vezi multi, foarte multi avocati ori judecatori care cunosc legea romana a divortului! iar daca nu o stiu, se documenteaza, asta e de fapt esenta profesiei.
stiu ca in multe tari dureaza timp indelungat divortul intre cetatenii proprii, dar asta pt. ca asa e legea in tara lor! iar daca cetatenii romani din strainatate nu fac apel la legea proprie, este numai problema lor! dar aici, in momentul in care ti se ofera de catra avocat chiar, sa fii supus legii tarii tale, de ce sa refuzi??
iar nemtii nu sunt catolici, ci protestanti, e o oarecare diferenta, asa ca nu poti face paralele intre Spania, Italia shi Germania, cel putin din punctul asta de vedere.
si in alta ordine de idei, fiecare caz are specificul lui.
doar ca simpla informatie: la nemti, e suficient ca sotii sa locuiasca 1 an despartiti in fapt, shi se acora divortul prin acord ( acel an se considera termen de gandire )
daca una din parti nu vrea, da, atunci poate dura inca 1 an, doi, pana se rezolva partajul, pensia sotiei si a copiilor, cand acestia exista.
"si inca vreo 6 -8 luni sa se inregistreze divortul lor si in Romania ", spune simmy, dar aici e vorba doar de Romania, mi se pare...nu au avut treaba spaniolii la recunoasterea divortului in Ro...
eu sunt doar nedumerita ca se poate judeca oriunde acest proces ( divort ), atat de personal, mi se pare vital sa poata participa ambii soti la divort, iar daca unul se duce in celalalt capat al lumii sa divorteze si celalalt nu poate ajunge acolo, unde mai e esenta acestei proceduri? nu ar fi mai bine sa scoatem capul pe geam, sa strigam "am divortat", iar in felul asta sa fie inregistrat divortul, fara sa fie ascultata si cealalta parte??
eu nu mai gasesc necesara justitia in cazul de fata, exact din motivul ca una din parti poate ajunge la locul judecatii, iar cealalta nu! iar asta din mai multe motive, si in nici 1 caz lenea...
mi se pare logic, ca asa cum nu te poti casatori in absenta, sa nu poti nici divorta astfel, decat daca se dovedeste reaua-vointa!
hm...attorney, multam fain, dar ultima kestie dorita ar fi eludarea legii...
in afara de asta, nu m-as baza pe faptul ca 1 stagiar sa nu stie...daca nu stie, cauta, daca nu cauta, intreaba, daca nu intreaba, si-a cumparat locul de la INM cu cei 10.000 $, e mare, tare, spanzura ca pe mosia lun tat-su, shi face exact ce vrea ( ca doar asa ii spune lui constiinta...)...
raman si alte cai, stiu, dar dureaza mult mai mult....si exact prelungirea nu o doreste nici una din parti...
pana una alta, o cerere reconventionala plus cererea schimbarii de termen pe motive intemeiate, ar merge, nu? penn ca partea parata nu poate ajunge in Ro decat cel devreme la inceputul anului viitor, pana atunci spera sa ajunga reclamant. :?
si inca o intrebare: partajul se judeca de aceeasi instanta care a judecat divortul, nu?
greu, domnle, sa mai ajungi la justitie in unele cazuri.... :(


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Oct 2005, 14:56 
Nu stiam ca e vorba de germania, si e o informatie buna ... multumesc... chiar nu stiam cum e in alte tari, decat cele 2 tari amintite.
A durat 6-8 luni pt. ca le-a luat foarte mult timp spaniolilor sa trimita hotararea in romania .... birocratia e mare si la ei... nu doar la noi.

Iar faptul ca nemtii sunt protestanti .. no ideea here, dar n-ai spus nici tu tara .... eu am spus doar cum e prin tarile in care cunosc oameni si-mi mai spun cum e legea pe la ei ...

Sper sa rezolvi lucrurile asha cum iti doresti ... si da-ne si noua de stire cum s-a terminat... sincer sunt interesata sa aflu unde s-a desfasurat.
Cat priveste faptul ca amandoi tre sa fie prezenti: sunt intru totul de acord ...
Motivul de schimbare a termenului: e dreptul partii pe care o reprezinti si in mod normal instanta ar trebui sa ti-l acorde.

"Instanta de divort este competenta sa solutioneze cererea de partaj a bunurilor comune, chiar daca in masa partajabila s-ar afla un imobil situat in circumsriptia altei instante, in temeiul art. 17 c.pr.civ. - decizie Trib. Suprem, CSJ, s. civ, dec. nr. 5599/2001


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 10 Oct 2005, 01:36 
c.proc.civila:
Art. 159. - Necompetenta este de ordine publica:
1. cand pricina nu este de competenta instantelor judecatoresti;
2. cand pricina este de competenta unei instante de alt grad;
3. cand pricina este de competenta unei alte instante de acelasi grad si partile nu o pot inlatura.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 10 Oct 2005, 12:01 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 13 Apr 2004, 13:00
Mesaje: 1822
amaroy, ai intrebat de stramutare si ti-am raspuns.
daca se schimba datele problemei atunci se schimba si raspunsul.
Se poate duce la instanta mama sotului parat in ziua trecuta pe citatie si sa arate ca paratul nu mai locuieste acolo de ani buni, ca de fapt locuieste in strainatate si unde si ca sotul reclamant a stiut chestia asta ca doar au locuit acolo impreuna.
Se va constata lipsa de procedura cu sotul parat si se va dispune citarea acestuia in strainatate, procedura dureaza 6 luni de regula.
In cazurile astea (partile au domiciliul in strainatate) nu e musai sa fii acolo personal ci te poate reprezenta mandatar cu procura autentificata. sigur ca pentru a dura mai putin litigiul e bine sa-ti stabilesti un domiciliu ales in tara, la madatar. Si pe acesta e bine sa-l alegi cu grija ca sa-ti reprezinte interesele nu sa te lase balta sau sa nu se priceapa.
partajul se judeca de aceeasi instanta (adica acelasi jude) daca e cerut odata cu divortul (se judeca insa numai dupa ce s-a pronuntat divortul)
daca nu s-a cerut si partajul in cererea de divort atunci se va putea face ORICAND o cerere separata care se va judeca de aceeasi judecatorie dar nu musai de acelasi jude.
Mai ai nelamuriri mai zi insa explica exact ce vrei ca sa stim si noi ce sa spunem.
Si nu te sfatuiam, fereasca sfantul, sa eludezi legea.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Oct 2005, 11:53 
datele problemei:
1.proces de divort
2.instanta competenta:
-cea de la ultimul domiciliu comun (x)
-cea de la domiciliul paratului (y)
-cea de la domiciliul reclamantului (z)
citarea nu s-a facut la nici unul din locurile x, y sau z, ci la o alta instanta, cu 2000 km mai departata.
3.viciu de procedura?
multam fain.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 17 Oct 2005, 11:57 
a, si inca ceva...reclamantul stie foarte bine unde e domiciliul paratului, dar doreste ca acesta sa nu ia parte la propriul proces de divort!
intrebarea e: cum se poate face ca procesul sa fie judecat de instanta de la domiciliul comun, sau al paratului, sau al reclamantului?
ce trebuie invocat?
viciul de procedura, sau necompetenta instantei?
multam iara.


Raportează acest mesaj
Sus
  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Stramutarea pricinii

lybra

7

2862

22 Mar 2011, 07:31

ginberto Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Cum obtin stramutarea?

Iordache

1

159

04 Iul 2012, 16:58

decalex Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. cercetarea procesului in cazul adm prob de avo

adi_avo

0

169

06 Oct 2005, 11:51

adi_avo Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Instrainare imobil in timpul procesului

Melinda

0

330

30 Sep 2010, 19:19

Melinda Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Valabilitatea procesului verbal mde retur la OUG 119/2007

Remuss

1

320

19 Oct 2011, 09:17

lawyer2000 Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

VORBEŞTE CU ALȚII
Ultimele 50 de mesaje


buna ziua si bine vam gasit - Scris de ion alin cristian in Consulta un avocat la 2 Aug, 11:06
Sfat vã rog - Scris de Denyels in Procedura Civila la 1 Aug, 20:35
Spart parbrizul - Scris de Denyels in Consulta un avocat la 1 Aug, 17:17
Spart parbrizul - Scris de Denyels in Consulta un avocat la 1 Aug, 17:16
Spart parbrizul - Scris de Denyels in Consulta un avocat la 1 Aug, 17:16
Falsificare vouchere de taxi - Scris de 30204134 in Penal la 1 Aug, 10:32
contrabanda calificata - Scris de Av-SfabuAndra in Penal la 1 Aug, 10:06
mostenire - Scris de fronescu in Executare silita la 31 Jul, 14:47
executare silita spatiu comercial - Scris de emilifor in Executare silita la 31 Jul, 12:50
va rog din suflet sunt tare speriat , am furat din auchan - Scris de Vizitator in Procedura Penala la 31 Jul, 01:46
furturi de bunuri din proprietate, de catre rude - Scris de Liv in Consulta un avocat la 31 Jul, 00:24
proprire salariu - Scris de alexG in Executare silita la 30 Jul, 19:03
Muncitori plătiti - muncă nefinalizata - Scris de Osho in Civil la 30 Jul, 16:37
Pensie alimentara copil major - Scris de Evaxme in Familiei la 30 Jul, 15:12
Amantul vrea casa mamei - Scris de Avocat Costache Andreea in Civil la 30 Jul, 15:08
Avocatul meu nu s-a prezentat la proces - Scris de Avocat Costache Andreea in Consulta un avocat la 29 Jul, 11:52
Pot converti cota indiviza in proprietate privata? - Scris de Avocat Costache Andreea in Consulta un avocat la 29 Jul, 11:38
executare silita - Scris de Avocat Costache Andreea in Executare silita la 29 Jul, 11:16
caut avocat,preferabil din Iasi,cu 50% onorariu succes si... - Scris de Carolina in Civil la 29 Jul, 01:40
caut avocat,preferabil din Iasi,cu 50% onorariu succes si... - Scris de Carolina in Penal la 29 Jul, 01:32
Birou pentru avocat zona Unirii - Scris de Mediator Unirii in Dati de stire. la 29 Jul, 00:56
Alcolemie - Scris de Nadiola in Noul Cod Penal la 27 Jul, 19:40
Pot fi obligat sa ma constitui parte vatamata? - Scris de mazilu in Penal la 25 Jul, 18:02
Studenti inselati - Scris de Aleb in Muncii la 25 Jul, 00:07
Divortul - Scris de Leon Carmen in Familiei la 24 Jul, 20:36
Poprire pe mai multe conturi - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 24 Jul, 20:34
lichidare SRL.cu 2 asociati - Scris de Anna28 in Lichidare - Reorganizare la 24 Jul, 18:42
Ajutor!sunt foarte speriata!!Am furat din Kaufland Germania - Scris de Vizitator in Procedura Penala la 23 Jul, 02:44
autorizare d functionare - Scris de lauraadiaconu in Practica notariala la 22 Jul, 23:34
probatiune - Scris de Alex2503 in Penal la 22 Jul, 16:26
Ilegalitate - Scris de cata1977 in Contencios Administrativ la 21 Jul, 17:03
Amenda Parcare - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:47
tulburare de posesie - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:44
Perimare executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 20 Jul, 20:58
Nebuna psihic si manipulatoare + succesiune - Scris de anonym2015 in Familiei la 19 Jul, 08:31
Arestat in Dubai - Scris de alin1979 in Penal la 19 Jul, 03:16
pasi dupa adjudecare imobil - Scris de adinaN in Executare silita la 18 Jul, 11:10
ONORARIU LA EXECUTOR - Scris de Eliza Comanescu in Executare silita la 17 Jul, 18:26
actualizarea debitului cu rata inflatiei - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 16 Jul, 14:06
rezolutiune cesiune creanta? - Scris de Consuela Scarlat in Consulta un avocat la 16 Jul, 14:04
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei in Succesiuni la 15 Jul, 15:47
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei vlad in Consulta un avocat la 15 Jul, 15:43
Intrebare privind utilizarea unei clauze de preciput - Scris de Ioan IACOB in Civil la 14 Jul, 12:31
divort - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 14 Jul, 11:07
executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 13 Jul, 14:28
amenda contraventionala - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:25
ANGAJAMENT DE PLATA - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:19
Unde depun plangere? - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 10:55
punere in posesie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 13 Jul, 10:53
Semnatura falsificata - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 08:20
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat

 • CAUTĂ UN AVOCAT
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru

  CUNOAŞTE-ȚI PROBLEMA
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  daydreamer, 26 utilizatori neinregistrati
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011