|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje/375 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Litera
|
Subiectul mesajului: Societate in curs de infiintare Scris: 23 Ian 2006, 10:15 |
|
|
|
|
Am depus actele pentru crearea unei noi societati, avand ca obiecte de activitate editura, publicitate si internet, obiectul principal de activitate fiind editura. As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
- pentru restul activitatilor e nevoie sa-mi activez obietele secundare la Registrul Comertului?
- am inteles ca pentru editare carte TVA-ul ar fi doar 9%
- exista facilitati fiscale pentru firme nou infiintate sau pentru patroni sub 35 de ani (auzisem de asa ceva)?
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Re: Societate in curs de infiintare Scris: 23 Ian 2006, 11:39 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Litera scrie: Am depus actele pentru crearea unei noi societati, avand ca obiecte de activitate editura, publicitate si internet, obiectul principal de activitate fiind editura. As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
- pentru restul activitatilor e nevoie sa-mi activez obietele secundare la Registrul Comertului?
Ce sa activezi? In actul constitutiv nu ai trecut si obiecte de activitate secundare?
|
|
| Sus |
|
 |
|
dinubocos
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2006, 12:06 |
|
|
|
|
Daca doresti sa desfasori o activitate trebuie in primul rand sa o ai trecuta in obiectul de activitate si in al doilea rand inainte de a incepe acea activitate sa depui o declaratie model 2 la ORC. Certificatul constatator ce il vei obtine tine loc de autorizatie.
Cota redusa a taxei pe valoarea adaugata este de 9% si se aplica asupra bazei de impozitare, pentru urmatoarele prestari de servicii si/sau livrari de bunuri:
a) dreptul de intrare la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii, cinematografe;
b) livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, cu exceptia celor destinate exclusiv publicitatii;
c) livrarile de proteze de orice fel si accesoriile acestora, cu exceptia protezelor dentare;
d) livrarile de produse ortopedice;
e) medicamente de uz uman si veterinar;
f) cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: E-avocat.eu, irinacaterina, Mariana Anton, 65 utilizatori neinregistrati
|
|