|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
cheloo
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2009, 10:27 |
|
| Membru nou |
 |
|
IGNITE scrie: "Ignite: Eu am deschis acest topic pentru a cere o parere. Tu nu stiu ce pregatire ai dar numai posta doar ca sa te certi pentru ca nu ajuti pe nimeni. Vezi raspunsurile lui Cristal si ai sa iti dai seama. Oricum eu nu am inteles nimic din ceea ce tu spui si cred ca nici tu nu stii ce vorbesti."
prietene...vezi tu cine a inceput cu jigniri...sa stii ca nu am ajuns sa mi spuna cineva ca tine...care recunoaste ca nu stie nimic...ca eu nu stiu ce spun...
ti am mai spus...eu stiu ce spun...tu nu intelegi...ce vrei sa spui ca stii ce inseamna lipsa pericolului social si ce inseamna apel declarat de procuror...sau revocarea obligatorie a suspendarii conditionate a pedepsei pentru savarsirea unei noi infractiuni cu intentie in termenul de incercare al suspendarii conditionate a pedepsei....
vad ca pe tine te preocupa ce fac eu pe forum...nu te preocupa raspunsul la speta ta...la intrebarea ta.
daca aveai bunul simt...observai tu ca eu nu ma iau de nimeni fara motiv...si mai ales nu ma iau de oamenii simpli fara cunostinte juridice. si nici nu permit nimanui sa se dea bun cand nu e.
eu cred ca imi bat capul cu cine nu trebuie...iti spun inca o data. solutia data de prima instanta se poate schimba...asa cum se si poate mentine.
deci...sunt sanse sa se si schimbe... te poti gandi si in felul urmator: daca lucrurile stau asa cum spui tu...ca nu exista alte probe...si chestii de genul acesta...ce doamne iarta ma motive ar avea procurorul sa declare apel? Tu nu ti ai pus problema ca poate procurorul a observat ceva...crezi ca el critica o hotarare ca nu are ce face?
in plus, din cate citesc speta ta cu camera de luat vederi...
"Dupa 2 ani dupa faza cu buletinul inculpatul a vandut unui cetatean strain o camera foto prin internet(se intampla in 2003) s-au inteles ca sa-i trimita banii iar el nu a mai trimis camera deoarece taxele de transport erau foarte mari asa ca s-a hotarat sa-i trimita banii inapoi dar persoana respectiva nu a mai fost de gasit.Dupa aproximativ 1 an de zile acesta a aflat ca s-a inceput urmarirea penala datorita unei plangeri formulate de acea persoana.A explicat celor de la politie situatia insa acestia au dispus trimiterea dosarului la parchet si de acolo sti procedura. Procesul dupa cum ti-am spus a inceput in 2005 si aproximativ 1 an si jumatate tribunalul a incercat sa dea de cetateanul strain, iar inculpatul separat de instanta sa il gaseasca. Cu ajutorul unor surse din interiorul politiei inculpatul a reusit sa il gaseasca si sa ii inapoieze banii . In fine cetateanul strain nu s-a mai constituit parte civilia in proces printr-o scrisoare trimisa instantei de judecata in care isi cere scuze pentru ca s-a ajuns pana aici si ca nu vrea ca inculpatul sa faca inchisoare). Cam aceasta este in mare situatia acestei persoane.Poate cine stie..acum intelegi si tu "
asta e speta ta pe fondul cauzei...tu ai savarsit o inselaciune pe internet cu ocazia incheierii unui contract...cel mai probabil asta este incadrarea.
faptul ca persoana vatamata si a retras plangerea nu duce la inlaturarea raspunderii penale.
procesul penal are doua laturi: latura penala si latura civila. Doar aceasta din urma dispare. prima ramane in picioare...pentru ca statul este cel care exercita actiunea penala in procesul penal, iar cu statul nu te poti impaca.
tu faci o confuzie...tu nu ai fost achitat pentru ca si a retras ala plangerea...ci pentru ca fapta a fost considerata ca fiind lipsita de pericol social...
pentru a se constata ca o fapta este lipsita de pericol social...instanta analizeaza mai multe criterii...printre care este si acesta al repararii pagubei...DAR NU ESTE SINGURUL...mai sunt si criterii care privesc modalitatea de savarsire a infractiunii...persoana infractorului, adica comportamentul ei inainte de savarsirea faptei si dupa, antecedentele penale...si tot asa...sunt mai multe.
si sincer...nu mi se pare corecta solutia...SI NU AM NIMIC PERSONAL...ITI VORBESC FOARTE SERIOS SI SINCER.
tu ai primit suspendarea executarii pedepsei...adica statul a mers pe incredere cu tine...ti a permis sa nu executi...
in aceste conditii tu ai mai savarsit o fapta penala...si nu oricum, ci prin utilizarea de mijloace de inducere in eroare...pe net...
treaba asta sa stii ca nu tine. uite asta: "el nu a mai trimis camera deoarece taxele de transport erau foarte mari asa ca s-a hotarat sa-i trimita banii inapoi dar persoana respectiva nu a mai fost de gasit."
asta este un pretext...o vrajeala...cu taxe mari si nu stiu ce...nu ai voie sa faci asa ceva...practic, in situatia asta...avem ceea ce se cheama inselaciune...vezi codul penal...
Eu cred ca procurorul gandeste in acelasi fel...si de aceea solicita aplicarea unei pedepse penale. Si nu vreau sa fiu rau...dar ai sa vezi...ca lucrurile vor sta altfel pana la final.
daca vrei o sa iti explic in cel mai mic detaliu...numai rabdare sa citesti sa ai.
eu cred ca fapta ta nu este in mod vadit lipsita de pericol social...chiar deloc...eu stiu ca vrei sa auzi altceva...dar asta este adevarul...prima instanta a gresit cand a dat achitarea.
e ca si cum eu i as da unuia un pumn in gura... si i as scoate dintii...statul incepe urmarirea penala...ma trimite in judecata...dar eu ma impac cu cel vatamat si ii pun si dintii pe cheltuiala mea...asta nu inseamna ca fapta nu are pericol social si ca nu trebuie sa raspund...ba, din contra, trebuie sa raspund penal...chiar daca nu mai raspund civil...si chiar daca raspunderea penala va fi mai lejera pentru ca am niste circumstante atenuante.
tu nu uita ca esti considerat recidivist..si in conditiilea astea...eventualele circumstante atenuante...palesc in fata recidivei care este agravanta.
Si tu parerea asta nu puteai sa ti-o exprimi inca de la inceput?Nu se supara nimeni pentru o parere.Insa din pacate traim in Romania si astfel de cazuri sunt tratate superficial exact cum o faci tu de exemplu...Daca tie ti-ar face cineva ceva rau fara sa te poti apara?Sa zicem ca te trezesti peste noapte cu o sentinta definitiva si irevocabila si ti se va pune o pata pe cazier oare cum te-ai simti?Nu-mi raspunde ca stiu ca vorbesti in contradictoriu.
Nu vreau sa amintesc de cazuri mult mediatizate de inselaciuni in forma continuanta dosare intregi fara a se da o solutie normala.
O intrebare personala vreau sa iti adresez...In afara de stat pe forum cu ce te mai ocupi?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
ignite
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2009, 10:39 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
TI am raspuns foarte serios inca de prima oara...
iar de ce stau pe forum...asta chiar este problema mea...ca sa iti raspund tie si altora...si pentru ca am foarte mult timp ... si nu pot iesi din casa ... de aia.
|
|
| Sus |
|
 |
|
cheloo
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2009, 10:48 |
|
| Membru nou |
 |
|
IGNITE scrie: TI am raspuns foarte serios inca de prima oara...
iar de ce stau pe forum...asta chiar este problema mea...ca sa iti raspund tie si altora...si pentru ca am foarte mult timp ... si nu pot iesi din casa ... de aia.
Atunci ar fi bine sa mai iesi din casa si sa vezi realitatea.Te-am intrebat doar sa vad daca esti in masura sa imi raspunzi mie sau altora..
Asa ca o paranteza doresc sa iti spun ca problema aceasta a fost discutata si anul trecut pe acest forum si pe altele inainte de sentinta , unii avocati fiind extrem de incisivi in aceasta problema.Tu din pacate ai fost singurul(desi repet nu cred ca ai profesat vreodata aceasta meserie) care a adus jigniri.Eu daca iti spun ca nu sti ce vb nu este o jignire.
Si daca erai atent la ce am scris de-a lungul forumului dovezile pe care procuratura le are constau intr-o declaratie(plangerea) si o chitanta de la banca.
Restul dovezilor sunt de partea mea insa partea cu pericolul social(asta scrie in sentinta tribunalului nu este o parere de a mea) nu e o chestiune corecta.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
mazgalici
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2009, 14:42 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Cheloo, Ignite ti-a raspuns cat se poate de bine la intrebarea postata. Mie mi se pare ca ar fi trebuit sa te fi lamurit deja despre cum stau lucrurile.
Acum fara suparare, indiferent daca ai antipatii sau simpatii pentru vreo cineva de pe forum, el a fost unul dintre putinii care a tinut sa isi spuna parerea in speta ta, a dat explicatii suficiente. La urma urmei, ti-a oferit consultanta gratuita, fie ca iti place, fie ca nu. E adevarat ca se exprima intr-un mod care nu place multora (nici mie, sincer), diferenta este ca eu nu am cerut consultanta juridica. Din moment ce nu ai primit prea multe sfaturi juridice, parerea mea e sa extragi ce e bun din ce au postat Ignite si ceilalti.
Nu mai tulbura si tu apele prin care si asa nu se mai vede aproape nimic.
Bafta in obtinerea unui rezultat favorabil la proces!
|
|
| Sus |
|
 |
|
cheloo
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Ian 2009, 15:41 |
|
| Membru nou |
 |
|
mazgalici scrie: Cheloo, Ignite ti-a raspuns cat se poate de bine la intrebarea postata. Mie mi se pare ca ar fi trebuit sa te fi lamurit deja despre cum stau lucrurile.
Acum fara suparare, indiferent daca ai antipatii sau simpatii pentru vreo cineva de pe forum, el a fost unul dintre putinii care a tinut sa isi spuna parerea in speta ta, a dat explicatii suficiente. La urma urmei, ti-a oferit consultanta gratuita, fie ca iti place, fie ca nu. E adevarat ca se exprima intr-un mod care nu place multora (nici mie, sincer), diferenta este ca eu nu am cerut consultanta juridica. Din moment ce nu ai primit prea multe sfaturi juridice, parerea mea e sa extragi ce e bun din ce au postat Ignite si ceilalti. Nu mai tulbura si tu apele prin care si asa nu se mai vede aproape nimic.
Bafta in obtinerea unui rezultat favorabil la proces!
Puteti inchide postul
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: Mariana Anton, spydys, 69 utilizatori neinregistrati
|
|