Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje/3151 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: rezultate barou
MesajScris: 18 Sep 2009, 10:07
Membru nou
Membru nou

Buna tuturor!

Am trecut cu totii de examenul de barou.....nimeni nu a mai scris nimik pe forum.....
...................am auzit ca s-au dat niste note dezatru si in alte judete!!
La noi in mures....din 58 ...13 au trecut..e ingrozitor sa auzi asta!!
Notele cele mai mici s-au dat la organizare...erau care aveau 1,50, 2.....e inadmisibil, si iti pui intrebarea...oare lucrarile sunt corect corectate?
oare chiar asa de "prosti" sunt unii.....sincer va spn...eu la examene la care am crezut ...eram sigura ca iau note mari am luat note mai mici ca la celelalte la care nu eram asa de sigura...ce parere aveti despre examenul de barou din anul acesta?
eu sincer------------------it was a bullsh**t :roll:
mai ales ca la noi i timpul examenului unii au fost avantajati..in sensul ca puteau merg la baie de ori de cate ori vroiau fara sa fie asistati de nimeni...unii se itorceau si puteau colabora.....altii mai putin sau chiar de loc.....

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Sep 2009, 10:30
Membru de baza
Membru de baza

Am avut ocazia sa studiez si subiectele si baremul acestora.Intradevar ...te citez...cel putin procedura penala ca si subiecte au fost comasate 9 subiecte in 4, poate sa ai talente de "dactilograf manual" sa le fi putut scrie...ori la contractul de tranzactie..."cauza"..a fost...cu surprize, surprize in sensul ca...nu erau punctate efectele. am vazut si pe siteul baroului raspunsul la acest barem,ca s-a facut contestatie.
Cu privire la Organizare, surprizele la barem au fost la organizarea si exercitarea profesiei avocatului strain...cam multi si-au luat teapa aici,ca nu s-au gandit sa abordeze si acest aspect al subiectului....ce mai...a fost o mare bataie de joc...nu in toate judetele s-au corectat si s-au afisat rezultatele examenului.si oricum a fost mai mult un examen de rezistenta in conditii de stres ...inainte de a fi doar unul de stiinta. am vazut ca s-a dorit o abordare din prisma candidatului a anumitor subiecte...din punct de vedere practic si nu doar ce au invat la facultate...ma intreb eu.Acesta a fost un examen de primire in profesie sau de def.?...de unde sa stie un proaspat absolvent o abordare practica a subiectelor?...le-a visat?...pentru ca, cu mici exceptii majoritatea au fost proaspeti absolventi inscrisi si nu jurisit cu experineta...si la cea din urma categorie, au experineta in materie civila si proc. civ., insa nu neaparat si-n penal...dar deh...astept si eu sa vad dezastrul rezultatului din baroul bucuresti.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Sep 2009, 18:08
Membru nou
Membru nou

la Arad din 25 au luat 6. La materii unde ma asteptam sa iau note mari am luat note mici dupa parerea mea cu 2 puncte mai mici, e vorba de examenul 2 si 3. S-a mers la toaleta de cate ori ai vrut, au fost casti, s-a copiat dar totul era aranjat dinainte.Aradul a dat la Baroul Timis.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Sep 2009, 22:17
Membru Junior
Membru Junior

Şi la INM s-a putut merge la toaletă fără prea mari restricţii.
În legătură cu "căştile", la noi au existat aparate de bruiaj contra convorbirilor prin telefoanele mobile. La voi nu?

După mine, da, baremul este criticabil pe ici-pe colo, ca orice barem, dar în marja 7-10 era suficient spaţiu de mişcare ca să depinzi în primul rând de ce ai învăţat, şi abia apoi de barem.
Eu nu găsesc că s-a insistat pe latura practică a subiectelor, decât dacă prin natura lor unele subiecte presupuneau o accentuată dimensiune "practică". Ex. Cererea de chemare în garanţie.

Nu am avut sentimentul niciunei "bătăi de joc".

Cu stressul sunt perfect de acord. Propusesem pe undeva pe aici ca între probe să fie o zi liberă. E inuman şi absurd ca dimineaţa să dai drept civil şi seara să repeţi toată procedura civilă. Şi să o ţii tot aşa, 5 zile, consecutiv. Când propusesem chestia asta, un singur răspuns am primit. Am avut sentimentul că vorbesc singur.
În fine. Eu am intrat.
Vă pup.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 18 Sep 2009, 23:03
Membru Junior
Membru Junior

erikwolder scrie:
la noi au existat aparate de bruiaj contra convorbirilor prin telefoanele mobile. La voi nu?

I-auzi, s-a bruiat? "La noi"..adica unde?
Si da, stresul este cumplit vis-a-vis de cele 5 zile consecutive de examen!
Felicitari erikwolder!!! :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Sep 2009, 09:27
Membru de baza
Membru de baza

Felicitari Erikwolder, iti zic si eu! :cafea: :cafea:
In sustinerea mea din punct de vedere practic, m-am inspirat din raspunsul dat de d-na Ana Sova Diculescu la contestatia baremului facut la procedura civila.A se vedea pe siteul Baroului Bucuresti."raspuns contestatie barem".Acolo se mentiona acest aspect.Si, examene 5 zile consecutiv,este intradevar un maraton si ar fi trebuit cel putin 1 zi pauza intre ele.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Sep 2009, 22:44
Membru nou
Membru nou

Sa imi fie cu iertare daca ma bag si eu ca...musca:despre rezultatele de la baroul Bucuresti stie cineva ceva?Cred ca in curind plec cu sorcova,daca nu aflu nimic! :!: :?: :?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 19 Sep 2009, 22:48
Membru nou
Membru nou

Trebuia sa incep cu felicitari pt cei ce au luat :floare: :floare: :aplauze: :aplauze: ,si multe cafelute pt cei ce nu au luat :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 10:22
Membru de baza
Membru de baza

miriapod scrie:
Sa imi fie cu iertare daca ma bag si eu ca...musca:despre rezultatele de la baroul Bucuresti stie cineva ceva?Cred ca in curind plec cu sorcova,daca nu aflu nimic! :!: :?: :?

Se apre ca raspunsul la examenul din baroul Bucuresti va fi peste vreo saptamana...deci...mai ai de asteptat cel putin 7 zile.Asadar, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 14:48
Membru nou
Membru nou

Multumesc pt raspuns si sfat.Usor de zis greu de facut! Oricum inca o data multumesc. :floare:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 17:33
Curios
Curios

Rezultatele examenului de barou la Bucuresti se dau marti, asa au spus cele de la secretariat.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 21:11
Membru Junior
Membru Junior

Mulţumesc pentru felicitări.
Am văzut că la Cluj a fost jale. Am calculat un procent de 18% promovabilitate.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 21:12
Membru Junior
Membru Junior

erik, la ce barou ai dat examen? :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 21:19
Membru Junior
Membru Junior

Aş prefera să rămân în deplin anonimat.

Îmi permit o sugestie. Subiectele rezolvate care au umblat pe aici din mail în mail ar trebui scoase urgent din uz. Sunt neactualizate legislativ şi au şi alte hibe, unele chiar grave. N-aş vrea ca această sugestie să fie luată personal de nimeni, cu atât mai mult cu cât nu ne cunoaştem. Sau, eu, cel puţin, nu cunosc identitatea niciunui coleg de forum. Mulţumesc încă o dată celui care a avut gentileţea de a mi le trimite.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2009, 21:31
Membru Junior
Membru Junior

Ok, te inteleg perfect!
Eu am dat la Baroul Iasi si..am intrat!
Si aici s-a bruiat la greu! Personal, stiu doua persoane care au incercat sa copie cu handsfreeul si..nu s-a putut! Deci..s-a bruiat!

Bafta in continuare! :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Rezultate examen barou, primire in profesie

romcos

0

262

10 Oct 2011, 19:19

romcos Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. rezultate?

irina_09

14

1442

14 Dec 2006, 18:51

sabrina Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. afisare rezultate

[ Du-te la paginaDu-te la pagina: 1, 2, 3 ]

tantza

43

2393

11 Dec 2005, 16:04

femme Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Rezultate definitivat mai 2007 - Baroul Bucureºti

piorel

3

1065

08 Iun 2007, 12:28

cicorica Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. despre barou

carmen_c

1

407

05 Oct 2005, 08:40

vetabeta Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

palata drepturi salariale pana la recurs - Scris de niccul in Consulta un avocat la 27 May, 15:45
    UN GARANT IPOTECAR SOLIDAR,RESPONSABIL POATE RASPUNDE IN LOC - Scris de spydys in Administrare site, forum la 27 May, 13:53
    DOSAR CEDO - Scris de Dediu Florin in CEDO la 26 May, 23:39
    contestarea paternitatii in cazul concubinajului - Scris de ramoflo in Familiei la 26 May, 23:32
    contract de v-c cu uzufruct viager - Scris de P4tr4tzel in Civil la 26 May, 22:03
    familie - Scris de mada80 in Consulta un avocat la 26 May, 20:19
    furt comis in termenul de incercare - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 May, 20:01
    Partajare dupa divort - Scris de Adriana C in Consulta un avocat la 26 May, 19:25
    dezbatere mostenire - Scris de maria 888 in Procedura Civila la 26 May, 17:36
    retragere plangere penala - Scris de angel in Consulta un avocat la 26 May, 16:04
    probleme de procedura cu un judecator - Scris de stoica silvia in Civil la 26 May, 15:35
    pensie alimentara - Scris de Attreyu in Consulta un avocat la 26 May, 14:35
    LEGEA 211/2011 - Scris de mihaelaROMPELL in Consulta un avocat la 26 May, 11:04
    drept de mostenire - Scris de eady in Practica notariala la 26 May, 09:33
    Clauzele CCMN 2011-2014 sunt obligatorii? - Scris de mihaela323 in Muncii la 25 May, 20:13
    executarea silita - Scris de lolo in Consulta un avocat la 25 May, 18:14
    cautiune la suspendarea executarii unui act administrativ - Scris de popescu ioana in Contencios Administrativ la 25 May, 17:32
    partaj de comun acord la notar? - Scris de RoxanaCr in Noul Cod Civil la 25 May, 17:21
    Amenintari pe internet - Scris de Cristi_brasov in Penal la 25 May, 17:02
    Buna ziua - Scris de C_A_Coltuc in Procedura Civila la 25 May, 16:00
    taxe vamale tigari - Scris de Leon Carmen in Vamal la 25 May, 14:55
    semnare declaratie straina in fata notaru si supralegalizare - Scris de roland in Practica notariala la 25 May, 14:06
    riscuri dupa adjudecarea unui imobil - Scris de daydreamer in Executare silita la 25 May, 11:01
    prelungire antecvc - Scris de Cuculis in Procedura Civila la 25 May, 10:44
    Traficul de persoane - Scris de Cuculis in Penal la 25 May, 10:41
    Amendat pentru zgomotul autoturismului - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:36
    Poate fi executata silit cota mea de mostenire? - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:35
    Totul pare legal si totusi... - Scris de zbuciumel in Penal la 25 May, 10:18
    Bunurile mortului sunt executate silit, fara succesiune - Scris de Irina Medrut in Consulta un avocat la 25 May, 07:47
    Ascultare telefon pentru un furt marunt - Scris de Vizitator in Penal la 25 May, 06:51
    Recunoastere copil major de catre tatal biologic. - Scris de Vizitator in Familiei la 25 May, 00:17
    adoptia nepotului (major) - Scris de silvisor in Consulta un avocat la 25 May, 00:08
    Interdictie acces pe cea de-a 2-a deschidere a terenului ? - Scris de valman in Contencios Administrativ la 24 May, 20:04
    ce fac un asociat - Scris de tbogdan in Drept Societar la 24 May, 19:00
    Caut avocat pentru recunoasterea unei sentinte din alt stat - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 24 May, 18:37
    Vand carti de drept - Scris de Tiberius1 in Barfe la 24 May, 17:20
    Probleme cu pomii vecinului - Scris de Vizitator in Civil la 24 May, 17:19
    Ce puteti face daca ati fost controlati de organele fiscale - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 24 May, 16:22
    Relocare copii minori in strainatate dupa divort - Scris de C_A_Coltuc in Noul Cod Civil la 24 May, 16:13
    soft legislativ pentru apple - Scris de Vizitator in Divagatii la 24 May, 16:06
    litigiul la apartament - Scris de hussain georgeta in Procedura Civila la 24 May, 14:16
    Nelamurire in privinta salariului de incadrare - Scris de nika in Consulta un avocat la 24 May, 10:54
    Cum pot recupera contravaloarea unor prestari de servicii de - Scris de daydreamer in Executare silita la 24 May, 10:43
    divort comun acord - Scris de lory30 in Familiei la 24 May, 00:24
    cauze civile - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 May, 20:06
    Masuratori gresite. Nu pot vinde terenul. - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:21
    Fostul sot nu permite accesul evaluatorului - Scris de Biancaa in Familiei la 23 May, 17:16
    Vanzarea unui apartament cu clauze viagere - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:14
    Cum pot lasa averea mea unui strain? - Scris de Vizitator in Succesiuni la 23 May, 16:56
    Am castigat procesul. Cum scap de poprire? - Scris de IorgulescuV in Civil la 23 May, 16:54
    s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    viorici, 60 utilizatori neinregistrati