|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
Ramona86
|
Subiectul mesajului: rezultate barou Scris: 18 Sep 2009, 10:07 |
|
| Membru nou |
 |
|
Buna tuturor!
Am trecut cu totii de examenul de barou.....nimeni nu a mai scris nimik pe forum.....
...................am auzit ca s-au dat niste note dezatru si in alte judete!!
La noi in mures....din 58 ...13 au trecut..e ingrozitor sa auzi asta!!
Notele cele mai mici s-au dat la organizare...erau care aveau 1,50, 2.....e inadmisibil, si iti pui intrebarea...oare lucrarile sunt corect corectate?
oare chiar asa de "prosti" sunt unii.....sincer va spn...eu la examene la care am crezut ...eram sigura ca iau note mari am luat note mai mici ca la celelalte la care nu eram asa de sigura...ce parere aveti despre examenul de barou din anul acesta?
eu sincer------------------it was a bullsh**t
mai ales ca la noi i timpul examenului unii au fost avantajati..in sensul ca puteau merg la baie de ori de cate ori vroiau fara sa fie asistati de nimeni...unii se itorceau si puteau colabora.....altii mai putin sau chiar de loc.....
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2009, 10:30 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2009 Localitate: Bucuresti
|
|
Am avut ocazia sa studiez si subiectele si baremul acestora.Intradevar ...te citez...cel putin procedura penala ca si subiecte au fost comasate 9 subiecte in 4, poate sa ai talente de "dactilograf manual" sa le fi putut scrie...ori la contractul de tranzactie..."cauza"..a fost...cu surprize, surprize in sensul ca...nu erau punctate efectele. am vazut si pe siteul baroului raspunsul la acest barem,ca s-a facut contestatie.
Cu privire la Organizare, surprizele la barem au fost la organizarea si exercitarea profesiei avocatului strain...cam multi si-au luat teapa aici,ca nu s-au gandit sa abordeze si acest aspect al subiectului....ce mai...a fost o mare bataie de joc...nu in toate judetele s-au corectat si s-au afisat rezultatele examenului.si oricum a fost mai mult un examen de rezistenta in conditii de stres ...inainte de a fi doar unul de stiinta. am vazut ca s-a dorit o abordare din prisma candidatului a anumitor subiecte...din punct de vedere practic si nu doar ce au invat la facultate...ma intreb eu.Acesta a fost un examen de primire in profesie sau de def.?...de unde sa stie un proaspat absolvent o abordare practica a subiectelor?...le-a visat?...pentru ca, cu mici exceptii majoritatea au fost proaspeti absolventi inscrisi si nu jurisit cu experineta...si la cea din urma categorie, au experineta in materie civila si proc. civ., insa nu neaparat si-n penal...dar deh...astept si eu sa vad dezastrul rezultatului din baroul bucuresti.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
flaviuta
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2009, 18:08 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
la Arad din 25 au luat 6. La materii unde ma asteptam sa iau note mari am luat note mici dupa parerea mea cu 2 puncte mai mici, e vorba de examenul 2 si 3. S-a mers la toaleta de cate ori ai vrut, au fost casti, s-a copiat dar totul era aranjat dinainte.Aradul a dat la Baroul Timis.
|
|
| Sus |
|
 |
|
erikwolder
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2009, 22:17 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Şi la INM s-a putut merge la toaletă fără prea mari restricţii.
În legătură cu "căştile", la noi au existat aparate de bruiaj contra convorbirilor prin telefoanele mobile. La voi nu?
După mine, da, baremul este criticabil pe ici-pe colo, ca orice barem, dar în marja 7-10 era suficient spaţiu de mişcare ca să depinzi în primul rând de ce ai învăţat, şi abia apoi de barem.
Eu nu găsesc că s-a insistat pe latura practică a subiectelor, decât dacă prin natura lor unele subiecte presupuneau o accentuată dimensiune "practică". Ex. Cererea de chemare în garanţie.
Nu am avut sentimentul niciunei "bătăi de joc".
Cu stressul sunt perfect de acord. Propusesem pe undeva pe aici ca între probe să fie o zi liberă. E inuman şi absurd ca dimineaţa să dai drept civil şi seara să repeţi toată procedura civilă. Şi să o ţii tot aşa, 5 zile, consecutiv. Când propusesem chestia asta, un singur răspuns am primit. Am avut sentimentul că vorbesc singur.
În fine. Eu am intrat.
Vă pup.
|
|
| Sus |
|
 |
|
radu_m
|
Subiectul mesajului: Scris: 18 Sep 2009, 23:03 |
|
| Membru Junior |
 |
|
erikwolder scrie: la noi au existat aparate de bruiaj contra convorbirilor prin telefoanele mobile. La voi nu?
I-auzi, s-a bruiat? "La noi"..adica unde?
Si da, stresul este cumplit vis-a-vis de cele 5 zile consecutive de examen!
Felicitari erikwolder!!! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2009, 09:27 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Felicitari Erikwolder, iti zic si eu!
In sustinerea mea din punct de vedere practic, m-am inspirat din raspunsul dat de d-na Ana Sova Diculescu la contestatia baremului facut la procedura civila.A se vedea pe siteul Baroului Bucuresti."raspuns contestatie barem".Acolo se mentiona acest aspect.Si, examene 5 zile consecutiv,este intradevar un maraton si ar fi trebuit cel putin 1 zi pauza intre ele.
|
|
| Sus |
|
 |
|
miriapod
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2009, 22:44 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
Sa imi fie cu iertare daca ma bag si eu ca...musca:despre rezultatele de la baroul Bucuresti stie cineva ceva?Cred ca in curind plec cu sorcova,daca nu aflu nimic!  :?
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 10:22 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
miriapod scrie: Sa imi fie cu iertare daca ma bag si eu ca...musca:despre rezultatele de la baroul Bucuresti stie cineva ceva?Cred ca in curind plec cu sorcova,daca nu aflu nimic!  :?
Se apre ca raspunsul la examenul din baroul Bucuresti va fi peste vreo saptamana...deci...mai ai de asteptat cel putin 7 zile.Asadar, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
nelly
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 17:33 |
|
| Curios |
 |
|
|
Rezultatele examenului de barou la Bucuresti se dau marti, asa au spus cele de la secretariat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
erikwolder
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 21:11 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Mulţumesc pentru felicitări.
Am văzut că la Cluj a fost jale. Am calculat un procent de 18% promovabilitate.
|
|
| Sus |
|
 |
|
radu_m
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 21:12 |
|
| Membru Junior |
 |
|
erik, la ce barou ai dat examen? 
|
|
| Sus |
|
 |
|
erikwolder
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 21:19 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Aş prefera să rămân în deplin anonimat.
Îmi permit o sugestie. Subiectele rezolvate care au umblat pe aici din mail în mail ar trebui scoase urgent din uz. Sunt neactualizate legislativ şi au şi alte hibe, unele chiar grave. N-aş vrea ca această sugestie să fie luată personal de nimeni, cu atât mai mult cu cât nu ne cunoaştem. Sau, eu, cel puţin, nu cunosc identitatea niciunui coleg de forum. Mulţumesc încă o dată celui care a avut gentileţea de a mi le trimite.
|
|
| Sus |
|
 |
|
radu_m
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2009, 21:31 |
|
| Membru Junior |
 |
|
Ok, te inteleg perfect!
Eu am dat la Baroul Iasi si..am intrat!
Si aici s-a bruiat la greu! Personal, stiu doua persoane care au incercat sa copie cu handsfreeul si..nu s-a putut! Deci..s-a bruiat!
Bafta in continuare! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: viorici, 60 utilizatori neinregistrati
|
|