|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje/314 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
luc4s
|
Subiectul mesajului: Revizie masina Scris: 15 Mar 2007, 15:46 |
|
| Membru senior |
 |
|
Acum aproape 1 an tatal meu a cumparat o masina noua de la un dealer.
Desi in cartea tehnica scria ca revizia se face la 30000 km sau 2 ani, tatal meu, in ciuda protestelor mele(mi-am dat seama ca vor sa isi traga bani in plus de la revizie), tatal meu a semnat pe ultima foaie a contractului parca  (a ramas la ei hartia), ca e de acord ca sa faca revizia la 15000 km, din cate spune el.
Eu nu mai retin cum a scris, pentru ca eram nervos si m-am indepartat , dar ma gandesc sa nu-i fi disctat sa scrie ca e de acord cu injumatatirea perioadei de service.
Faza e ca au am cu masina abia 10000 km si in mai o sa am maxim 12000 km(asta pt ca mai fac un drum prin tara).
As vrea s-o duc la revizie cand face 15000 km, pentru ca ma ganmdesc ca poate difera putin conditiile fata de Germania, unde e fabricata masina, si pentru ca tin la ea
Dar nu imi place nici sa fiu jecmanit.
Faza e ca nu mai stiu ce a scris tatal meu pe foaie acolo, ca e de acord sa faca la 15000 km|(asta ar fi ideal), sau ca e de acord cu injumatatirea(atunci ar veni jumatate din cat e recomandat, adica 15000 km sau 1 an )
1 an se face peste o luna, si daca a semnat pentru injumatatirea perioadei si eu ma duc cand face 15000 km(spre sfarsitul verii), ma gandesc sa nu pierd garantia. :?
Ce ma sfatuiti sa fac, pentru ca nici nu vreau sa cedez si sa le dau ca fraierul bani?(politica service ului e sa nu te lase langa masina cand ii fac revizia, si de asta sunt sigur ca nici nu o sa schimbe tot ce o sa scrie pe factura  -acolo unde nu e cazul)
Ma gandesc sa le trimit o adresa cu confirmare de primire sau sa o duc eu la secretariat(sa imi semneze de primire pe ex meu), prin care sa ii instiinteze tata ca nu mai e de acord cu injumatatirea perioadei de service, urmind ca revizia sa fie facuta dupa cum scrie in cartea tehnica.
Ca eu o sa merg inainte de 30000 km sau 2 ani, e alta poveste.
Un sfat ceva? :)
Ma acoper cu adresa asta ori ba?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
comisar
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mar 2007, 20:03 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
daca nu specifici ce masina are tatal tau nu am cum sa-ti dau un raspuns pe masura
|
|
| Sus |
|
 |
|
luc4s
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mar 2007, 20:32 |
|
| Membru senior |
 |
|
comisar scrie: daca nu specifici ce masina are tatal tau nu am cum sa-ti dau un raspuns pe masura
Opel.
Dar cum influenteaza marca masinii raportul juridic cu societatea respectiva? :?
|
|
| Sus |
|
 |
|
siad
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mar 2007, 22:02 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
O ruda, din Bucuresti, avea Matiz. Mergea impecabil. A dus-o la revizie si, tot asa, nu i s-a permis sa vada ce se face la masina. Dupa revizie nu a mai mers bine oricat s-a ocupat de ea. A vandut-o la 2 luni dupa revizie.
Aceeasi figura a patit-o un vecin cu dubitza Mercedes.
|
|
| Sus |
|
 |
|
comisar
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mar 2007, 22:09 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Stimate domn politist,cind cumperi o masina noua ti se da un certificat de garantie in care se speficica tot ce se face la masina in perioada de garantie si dupa,
De regula prima revizie este la 10.000 km la motoare pe benzina si 15 mii pe motorina,sau la un an indiferent nr de km.
Citeste mai atent ce scrie in actele de garantie,carte banuiesc ca stii !!
cu stima,
|
|
| Sus |
|
 |
|
fira
|
Subiectul mesajului: Scris: 15 Mar 2007, 23:21 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
e invers, 15000 la benzina si 10000 la motorina
|
|
| Sus |
|
 |
|
paisie
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Mar 2007, 00:47 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
astea sunt reviziile obligatorii daca chiar ai grija de masina se fac revizii la fiecare 7500 km :P
Ideea de baza e ce scrie in cartea service si atat acolo se pun stampilele de revizie, ai revizii obligatorii si revizii recomandate.
|
|
| Sus |
|
 |
|
luc4s
|
Subiectul mesajului: Scris: 16 Mar 2007, 01:10 |
|
| Membru senior |
 |
|
comisar scrie: Stimate domn politist,cind cumperi o masina noua ti se da un certificat de garantie in care se speficica tot ce se face la masina in perioada de garantie si dupa, De regula prima revizie este la 10.000 km la motoare pe benzina si 15 mii pe motorina,sau la un an indiferent nr de km. Citeste mai atent ce scrie in actele de garantie,carte banuiesc ca stii !! cu stima,
Faptul ca ai aflat marca masinii te-a ajutat sa scrii postul asta atat de inteligent?
Tu macar ai citit ce intrebam eu, sau iti dai cu parerea ? In acte scrie ca service ul se face la 30 mii km sau 2 ani, dar a fost semnata o hartie prin care se accepta efectuarea service ului mai repede.
Cu ce ma ajuta ca citesc ca revizia se face la 30 mii km sau 2 ani? (cum e in germania? )
 pentru raspunsul lamuritor 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 8 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: viorici, 65 utilizatori neinregistrati
|
|