lybra scrie:
Citat dintr/o publicatie !
...In prezent, potrivit legislatiei care permite revendicarea suprafetelor in natura sau acordarea de despagubiri, cei in cauza nu pot obtine nimic, deoarece ei figureaza in acte ca nu le-a fost tulburata niciodata proprietatea....
Se refera la acei proprietari care au un titlu valabil ( intabulati in CF ) fara sa apara Statul ca proprietar in urma nationalizarii, totusi ei au fost deposedati la aceea vreme.
Daca stie cineva sa-mi spuna ce act normativ prevede acest lucru.
Am si eu un caz asemanator. Mostenitorul persoanei deposedate abuziv in 1945 a depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate insa i s-a respins cererea in baza Legii 1/2000 si 247/2005 incat tatal lui mai figureaza intabulat in CF.
Marea problema in aceste cazuri se pare ca este Registrul de Cadastru in care la constituirea acestuia s-au trecut alte persoane. In multe cazuri insa numele s-au inregistrat dupa bunul plac al persoanelor care s-au deplasat la parcelele respective pentru lucrarile de cadastru, intreband acolo vecinii si cei care faceau fan pe-acolo cine lucreaza terenul trecand numele obtinute in registru.
Aceste persoanele mai figureaza si astazi in registrele cadastrale cu toate ca (de exemplu in Ardeal) multe din numele trecute au plecat definitiv in strainatate inainte de 1989, sau au decedat).
Necorcodanta insa acum impiedica nu numai retrocedarea sau cererea la serviciul impzite si taxe pt achitarea taxe- si impozitelor pt restabilirea concordantei ci de multe ori si dezbaterea succesiunilor in cazul in care persoana abuziv deposedata din cf a decedat intre timp (nu se rectifica rolul fiscal atat timp cat persoana din cf nu este identica cu cea din registrul de cadastru).
Legea 7 nu prevede actiunea in rectificare a registrului agricol.
Primariile refuza rectificarea registrului incat spun ca nu stiu daca s-au eliberat titluri pt terenurile respective care nu s-au intabulat in cf.
Mai sunt idei cum ii radiezi pe cei decedati sau emigrati? La un moment dat registrul de cadastru era poreclit ca "registru de doi bani". Se pare ca nu este?!