|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje/390 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
moncu
|
Subiectul mesajului: Reintegrare pe vechiul loc de munca Scris: 23 Mai 2008, 09:23 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Buna ziua tuturor.
Daca s-ar putea sa ma ajutati cu o opinie, v-as fi foarte recunoscatoare. Problema se prezinta astfel: salariatul X, datorita starii precare de sanatate, intra in concediu medical o perioada mai mare de timp, dupa care este nevoit sa intre in pensie de boala. Dupa vreo 8 luni, comisia il declara pe fostul salariat apt de munca, acesta din urma solicitand reintegrarea la vechiul loc de munca conform Contractului Colectiv de Munca la nivel de societate. Problema care a fost ridicata de fostul salariat este remunerarea, intrucat acesta sustine ca societatea este obligata sa il integreze la locul de munca respectiv cu vechiul salariu. Problema este ca in CCM nu se specifica acest lucru ci doar se mentioneaza ca societatea este obligata sa-l reintegreze .
Are societatea obligatia de a-i acorda vechiul salariu, in conditiile in care acesta va avea calitatea de nou salariat?
Va multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
|
jurista
|
Subiectul mesajului: Reintegrarea pe vechiul loc de munca Scris: 29 Mai 2008, 10:00 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Parerea mea e ca ca societatea trebuie sa-l plateasca cu acelasi salar, de asta se cheama reintegrare. Nu a fost vina lui, si nu este nou angajat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Mai 2008, 10:15 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
parerea mea ca termenul de reintegrare nu este folosit in mod corect.
Nici macar la anularea deciziei de desfacere a CIM nu se mai foloseste termenul de "reintegrare" ci repunerea partilor in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
Strict pe Codul muncii, pensionarea pe caz de boala este o cauza de incetare de drept al CIM.
Deci.. contractul vechi nu mai exista.
Redobandand capacitatea de munca, fostul salariat este angajat din nou...
se incheie un nou CIM si se negocieaza salariul in functie de grila de salarizare existent la angajator.
Societatea nu este obligata sa incheie CIM cu vechiul salar.
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
moncu
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Mai 2008, 10:57 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Intr-adevar, CIM a incetat ca efect al pensionarii de boala, Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate prevazand numai posilibilitatea reintegrarii ( care in cazul de fata ar insemna reangajare ) . Am cautat de asemenea prevederi si in Legea pensiilor,Contractul Colectiv la Nivel National, poate exista vreo exceptie in cazul pensionarilor de boala , insa nu am gasit nimic care sa justifice mentinerea salariului avut anterior pensionarii . Si eu eram de parere ca nu este obligata societatea sa ii acorde acelasi salariu avut anterior , insa in conditiile in care legislatia nu ma ajuta, un sfat al unor profesionisti ma ajuta foarte mult.
Multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, Fifi, mada80, 66 utilizatori neinregistrati
|
|