|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/1386 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
indian
|
Subiectul mesajului: Recuzare expert Scris: 19 Iun 2005, 11:24 |
|
| Membru senior |
 |
 |
Membru din: 21 Mai 2005, 13:00 Mesaje: 507 Localitate: mun. Bucuresti
|
Vineri dupa amiaza am fost convocati la o expertiza topografica.
Expertul (tanar ...) a venit insotit de o persoana care s-a prezentat a fi "ajutorul" expertului - un batran "foarte batran"  care, pe deasupra era si foarte cherchelit.
Acest "ajutor" al expertului a vorbit mult si prost, mai mult, s-a luat la cearta cu una dintre parti, care, in finalul intalnirii, si-a exprimat dorinta de a recuza expertul.
Voi ce parere aveti?
Maiine dimineata ar trebui depusa cererea de recuzare a expertului: ce motive sa invoc? Functioneaza antepronuntarea expertului?
Cine judeca cererea?
Daca imi respinge cererea, pot considera procesul pierdut?
Credeti ca ar fi potrivit sa fac o sesizare la Corpul Expertilor in legatura cu comportarea celor doi?
|
|
| Sus |
|
 |
|
indian
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Iun 2005, 11:25 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
scuze, nu stiu cum am reusit sa transmit de doua ori acelasi mesaj. Probabil pentru ca calculatorul meu abia se misca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
ADR
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Iun 2005, 20:58 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
poti sa ceri recuzarea
in asemenea cazuri de obicei se dispune recuzarea
|
|
| Sus |
|
 |
|
sansiro
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Iun 2005, 09:21 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
Din ce am vazut eu prin instante, presedintele de complet nu se opune la asemenea cereri. Nu are de gand sa faca nimic de natura sa i complice deliberarea. Procesul nu este pierdut, chiar daca nu ti se admite cererea si se intocmeste raportul de expertiza. Lasa-l sa faca expertiza, citeste-o si formuleaza vreo 10 obiectiuni la ea daca o face pe tiparul discutiei. Partile pot cere amandoua recuzarea expertului si este foarte putin probabil ca presedintele sa zica "nu".
|
|
| Sus |
|
 |
|
indian
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Iun 2005, 05:18 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
Functioneaza invocarea antepronuntarii expertului?
A fost legal ca expertul sa vina insotit de acea persoana?
|
|
| Sus |
|
 |
|
sansiro
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Iun 2005, 11:02 |
|
| Membru senior |
 |
 |
|
|
Eu zic ca functioneaza. Art. 204 C. pr. civ.: expertul poate fi recuzat pentru aceleasi motive ca si judecatorul. Vezi sa respecti termenul de 5 zile de la ivirea cauzei de recuzare. In privinta legalitatii sau nelegalitatii nu stiu ce sa spun. Putea veni si cu maica-sa, din punctul meu de vedere. Ideea este ca din cate am inteles eu cel care s-a anteprionuntat nu era expertul ci "asistentul" acestuia. Eventual va trebui sa demonstrezi fie ca de fapt expertul era cherchelitul fie ca Tanarul expert si-a insusit sustinerile cherchelitului.
Bafta!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, Fifi, mada80, 70 utilizatori neinregistrati
|
|