|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 10 mesaje/1232 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
mat78
|
Subiectul mesajului: recuperare bani imprumutati Scris: 26 Feb 2010, 16:22 |
|
| Curios |
 |
|
|
in august 2007 am imprumutat un prieten cu o suma de bani si singurul act pe care l-am facut a fost o declaratie data in fata notarului in care prietenul meu recunoaste ca a primit de la mine suma respectiva. In declaratie nu se specifica ca banii i-am dat ca imprumut si nici nu e precizat un termen de restituire. dupa ce in repetate randuri a refuzat sa-mi restituie banii, anul acesta in feb i-am facut o notificare prin care i-am solicitat restituirea sumei pana la data de 20.02.2010 dar nu am primit niciun raspuns desi am confirmarea primirii notificarii. ce as putea face sa-mi recuperez banii?
|
|
| Sus |
|
 |
|
murik
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 26 Feb 2010, 23:07 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Cata vreme nu ai nici o dovada din care sa rezulte faptul ca acei bani i-ai dat cu titlu de imprumut, TEORETIC nu prea ai ce-i face. Dar totusi, daca ai macar un martor ar fi ceva. Sau daca nu... trimite-i o notificare prin care sa-i ceri sa-ti restituie suma imprumutata, dar cu buna-stiinta indica o suma mai mare decat cea reala. Poate "musca" si o sa-ti trimita raspuns ca nu iti datoreaza cat zici tu ci .... (suma reala). Acel raspuns poate fi considerat drept o recunoastere de creanta si mai departe... un avocat stie ce are de facut. Succes
|
|
| Sus |
|
 |
|
Header
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 27 Feb 2010, 14:39 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Dat fiind situatia prezentata tin sa va anunt ca ar fi bine sa va luati adio de la banii dati prietenului,modul in care i-ati dat banii nu va acopera legal sa-i recuperati. In cazul unui proces avocatul partii acuzate va poate face praf din punct de vedere juridic in instanta,poate sustine ca ati facut o donatie,ca erati dator fata de clientul sau dar si altele. Actul notarial trebuie sa fie explicit prin clauze,cu date precise nu interpretativ,regret dar suma e pierduta.
_________________ Postati intotdeauna pe scurt si la obiect,aveti mai multe sanse la un raspuns. Pixul tau este o arma,fi atent/a la ce semnezi,semnatura ta e decisiva.Header
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 27 Feb 2010, 16:37 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
header...inainte sa declari ca suma E pierduta ...nu crezi ca ar fi o idee buna ca MAI INTAI SA VEZI ACTUL ACELA?
doar un gand...
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 27 Feb 2010, 16:50 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2001 Localitate: Bucuresti
|
agenda scrie: header...inainte sa declari ca suma E pierduta ...nu crezi ca ar fi o idee buna ca MAI INTAI SA VEZI ACTUL ACELA?
doar un gand... mda!
|
|
| Sus |
|
 |
|
av_avokitten
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 28 Feb 2010, 08:48 |
|
Membru din: 08 Mar 2009, 13:00 Mesaje: 69 Localitate: Bucuresti
|
mat78 scrie: in august 2007 am imprumutat un prieten cu o suma de bani si singurul act pe care l-am facut a fost o declaratie data in fata notarului in care prietenul meu recunoaste ca a primit de la mine suma respectiva. In declaratie nu se specifica ca banii i-am dat ca imprumut si nici nu e precizat un termen de restituire. dupa ce in repetate randuri a refuzat sa-mi restituie banii, anul acesta in feb i-am facut o notificare prin care i-am solicitat restituirea sumei pana la data de 20.02.2010 dar nu am primit niciun raspuns desi am confirmarea primirii notificarii. ce as putea face sa-mi recuperez banii? incercati sa-i recuperati printr-o actiune in pretentii. ar mai trebui sa-i faceti o somatie dar prin executor.
_________________ Cabinet de avocatura "Myra Vasilescu"
|
|
| Sus |
|
 |
|
Header
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 01 Mar 2010, 04:18 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
agenda scrie: header...inainte sa declari ca suma E pierduta ...nu crezi ca ar fi o idee buna ca MAI INTAI SA VEZI ACTUL ACELA?
doar un gand... Nici nu este nevoie sa-l vad,aici sunt si vom avea timp sa aflam daca persoana recupereaza asa zisa suma imprumutata ori nu,la urma vedem rezultatele,doar suntem in Romania.
_________________ Postati intotdeauna pe scurt si la obiect,aveti mai multe sanse la un raspuns. Pixul tau este o arma,fi atent/a la ce semnezi,semnatura ta e decisiva.Header
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 01 Mar 2010, 12:47 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
Header scrie: agenda scrie: header...inainte sa declari ca suma E pierduta ...nu crezi ca ar fi o idee buna ca MAI INTAI SA VEZI ACTUL ACELA?
doar un gand... Nici nu este nevoie sa-l vad,aici sunt si vom avea timp sa aflam daca persoana recupereaza asa zisa suma imprumutata ori nu,la urma vedem rezultatele,doar suntem in Romania. header  asta nu este un concurs ...cine castiga... aici ideea este sa ajuti omul sa isi dobandeasca suma inapoi (daca intradevar este imprumutata) ....nu sa speri ca nu va reusi ca sa ai tu dreptate. pana nu ai vazut actul si pana nu ai discutat cu persoana ca sa vezi exact situatia ..... e cel putin ciudat sa dai deja un verdict
|
|
| Sus |
|
 |
|
murik
|
Subiectul mesajului: Re: recuperare bani imprumutati Scris: 10 Mar 2010, 20:08 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Mersi'c. Ideea e mai veche, dar se pare ca in negura vremilor a functionat. Oricum, juridic vorbind... putin probabila recuperarea creantei
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 10 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, johei, smill, andr33a_rose, anam, 84 utilizatori neinregistrati
|
|