Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje/2422 afisari ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: pt Kinga cu dedicatie : majorare capital SRL
MesajScris: 04 Sep 2008, 12:38
Membru nou
Membru nou

Kinga, m-am izbit de Registrul Comertului Mures :))

Am depus o hotarare AGA de majorare a capitalului social la un SRL, luata la a 2-a convocare cu votul unui asociat (din 2) care are 95%.
Si mi s-a respins invocand 192(1) din L31.

E obiceiul locului sa nu se coroboreze 192(1) cu 193(3) ?
Exista si decizie a ICJ in sensul asta....(289/19.01.2007).

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Sep 2008, 13:13
Membru de baza
Membru de baza

hmmmm
e o chestiune de interpretare.... :-P :-P

sau poate ca coroboreaza cu art. 194 al.2 ....

poate ca interpreteza ca art. 193 se refera la alte hotarari :grin: :grin: :grin: :grin:

si stii ce...
pe cat posibil nu invoca Decizia ICCJ..
ai sanse sa primesti replica .. "si ce??? e cumva lege???"

sau
cunosc decizii in sens contrar :-D :-D :-D :-D :-D :-D

serios vorbind.... nu prea stiu ce sa zac... dar sunt olecuta surprinsa...

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Sep 2008, 16:25
Membru nou
Membru nou

N-am sa invoc ICJ-ul ca sunt patit la Mures ! :)

Culmea este ca la aceeasi firma, acum 2 luni, tot cu votul unic al asociatului majoritar la a 2-a convocare am modificat prevederi din Statutul firmei. Mai intelege ceva daca poti ...
E drept ca a fost la alt judecator. Acum m-am izbit - iarasi :) - de dna Hegyi. :roll:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Sep 2008, 19:20
Membru de baza
Membru de baza

:( :( :( :(

imi pare rau...

si nu prea stiu ce sa spun.. pentru ca io am avut o parare buna despre ea...

dar.. la nivelul ei.. e cam de neiertat , din cate stiu e prsedinta tribunalului comercial... :( :(

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 10:27
Membru nou
Membru nou

E presedinta Tribunalului Comercial. Uneori da decizii exceptional de inteligente, dar uneori le incurca rau de tot... de fapt a invocat 192(2) ca sa-mi respinga majorarea de capital.

Decizia are 2 probleme :
1. Nu coroboreaza 192(2) cu 193(3). Asa blocam societatile pe singurul motiv ca unul dintre asociati nu binevoieste sa se prezinte si sa voteze.

2. Majorarea capitalului social la SRL-uri are prevederi exprese (art. 221 care te trimite la 210). Iar 210(4) spune ca "Mărirea capitalului social prin majorarea valorii nominale a acţiunilor poate fi hotărâtă numai cu votul tuturor acţionarilor, în afară de cazul când este realizată prin încorporarea rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune."
Prin urmare, la majorarea capitalului prin emiterea de noi actiuni (cazul meu) nu se aplica prevederile de la 192(2) privind modificarea Statutului (altfel 221(4) nu si-ar mai avea rostul). Se aplica 192(1) si asta 100% se coroboreaza cu 193(3).

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 10:47
Membru de baza
Membru de baza

da...adevarul este ca .. io-s norocoasa
am prins doar deciziile inteligente...

:lol: :lol: :lol:

azi, din curiozitate am "lecturat" tratatu lu Carpenaru..

sa stii ca nu-ti da dreptate .. si nici ICCJ-ului

pag. 382

" Trebuie arătat că pentru anumite probleme care privesc existenţa societăţii, legea impune condiţii deosebit de stricte pentru luarea deciziilor. Art. 192 al.2 din Legea 31/1990 prevede că pentru hotărările având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, afară de cazul cand legea sau actul constitutiv prevede altfel. Solutia este impusa de caracterul intuitu personae al societăţii cu răspundere limitată. "

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 11:04
Membru nou
Membru nou

Carpenaru spune si el ca este necesar votul tutuor asociatilor "afara cand legea prevede altfel".

Ei bine :
- art. 193(3) prevede altfel.
Interpretand altfel, un asociat dezinteresat/rau-voitor ar bloca activitatea societatii refuzand sa se prezinte la Adunarile Asociatilor unde nu-i convine ce se propune. Insasi faptul ca legea solicita "votul tuturor asociatilor" si nu aprobarea tuturor asociatilor sugereaza ca nu se doreste acest lucru.

- 210(4) prevede si el altfel : doar pentru majorarea capitalului prin majorarea valorii nominale este nevoie de votul tuturor asociatilor. Deci pentru toate celalalte modalitati de majorare nu este necesar.

Inteleg ca asociatii (minoritari) trebuie protejati prin prevederile 192(2) dar cu o conditie: sa participe la viata societatii venind la Adunarile Asociatilor la care este legal convocat si exprimandu-si votul (care o fi el, pentru sau impotriva). Si daca nu-i convine se poate retrage sau ataca in instanta hotaririle.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 11:20
Membru nou
Membru nou

PS : daca citim cu atentie 193(2) rezulta cu claritate ca 192(2) trebuie corelat cu 193(3), caci altfel majorarile de capital social cu aporturi in natura n-ar mai fi posibile.

193(2) Un asociat nu poate exercita dreptul său de vot în deliberările adunărilor asociaţilor referitoare la aporturile sale în natură sau la actele juridice încheiate între ele şi societate.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 11:24
Membru de baza
Membru de baza

alooooo...

de ce imi explici cu atata inversunare?? :razz: :razz:

sunt io Kinga.. nu Piri :-P

da.. io inteleg ce zaci tu..
desi mi se pare ciudat ca tu modifici actu constitutiv de 2 ori pe saptamana fara votul celuilalt...

si da.. am inteles ca asociatu tau are 95% .. ce nu am inteles de ce pisici nu cesioneaza partile sociale de la alalaltu sa dormi si tu linisit.. si io... si d-na Hegyi :-P

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 12:12
Membru nou
Membru nou

Nu cesioneaza pentru ca minoritarun nu-i de gasit la domiciliu (e plecat din tara/si-a schimbat domiciliul si n-a binevoit sa zica unde) :lol:

Unde ai "vazut" inversunare ?
Doar adun/verific idei :lol: Chiar si contrare. :razz: Merci!! :floare:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 05 Sep 2008, 12:37
Membru de baza
Membru de baza

codneg scrie:
Nu cesioneaza pentru ca minoritarun nu-i de gasit la domiciliu (e plecat din tara/si-a schimbat domiciliul si n-a binevoit sa zica unde) :lol:

Unde ai "vazut" inversunare ?
Doar adun/verific idei :lol: Chiar si contrare. :razz: Merci!! :floare:

mai sa fieeeeeeeeeeeeee

cum e cu convocarea legal indeplinita???

o fi simtit ceva Piri :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

si am glumit, stii bine... :cafea: :cafea: :cafea:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2008, 12:47
Membru nou
Membru nou

Sunt chiar curios ce obtin ....
Am mai "sapat" si pe langa ICJ am gasit ceva decizie a Curtii de Apel Craiova care spuna ca se coroboreaza 192(2) cu 193(3).
dar am gasit si una pe invers a Curtii de Apel Brasov care zice ca:
"textul art. 192 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 nu se coroborează cu textul art. 193 alin. 3 pentru că acesta din urmă prevede ipoteza în care adunarea legal constituită nu poate lua hotărâri valabile din cauza neîntrunirii „majorităţii”, nu din cauza neîntrunirii votului „tuturor asociaţilor”, respectiv ipoteza reglementată de art. 192 alin. 2."

Mie-mi pare fortata, caci "votul tuturor asociatilor" este si ea o "majoritate" ceruta de lege.
Majoritate =Superioritate numerică cerută (prin lege) - DEX

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2008, 13:27
Membru de baza
Membru de baza

si io am mai gasit ceva ..
Tot Brasov..

Secţia comercială a Curţii de apel

Decizie nr. 416/2001
din 28/06/2001

(Braşov). Societatea comercială cu răspundere limitată. Admisibilitatea stipulării prin actele constitutive a posibilităţii modificării acestora şi fără unanimitatea votului asociaţilor. Consecinţele caracterului obligatoriu al hotărârilor A.G.A. legal adoptate pentru toţi asociaţii.

daca te intereseaza textul trimit prin mp

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 08 Sep 2008, 14:12
Membru nou
Membru nou

Trimite-o. Multumesc!

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 09 Sep 2008, 08:58
Membru activ
Membru activ

Kinga, te rog trimite-mi si mie, te rog, textul in discutie.
M intereseaza foarte tare, pentru ca am dat prin tara de aceeasi practica neunitara privind modificarile de acte constitutive la SRL-uri. La Focsani nu am avut nici un fel de probleme, in schimb la ORC Hunedoara nici nu se primeste actul daca nu au votat toti asociatii "pentru", dar sa mai ajunga la judecatorul delegat.
Multumesc anticipat! :floare:

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. majorare capital soc

aliosha

4

415

05 Noi 2005, 09:33

Ludmila Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. majorare de capital

tovy

1

319

30 Mar 2011, 02:14

serafim Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. majorare capital social

flores

0

184

01 Apr 2005, 09:02

flores Vezi ultimul mesaj

maxxim

11

406

30 Aug 2005, 06:53

maxxim Vezi ultimul mesaj

indian

1

345

09 Noi 2005, 13:41

dinubocos Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

DOSAR CEDO - Scris de Dediu Florin in CEDO la 26 May, 23:39
    contestarea paternitatii in cazul concubinajului - Scris de ramoflo in Familiei la 26 May, 23:32
    contract de v-c cu uzufruct viager - Scris de P4tr4tzel in Civil la 26 May, 22:03
    familie - Scris de mada80 in Consulta un avocat la 26 May, 20:19
    furt comis in termenul de incercare - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 26 May, 20:01
    Partajare dupa divort - Scris de Adriana C in Consulta un avocat la 26 May, 19:25
    dezbatere mostenire - Scris de maria 888 in Procedura Civila la 26 May, 17:36
    retragere plangere penala - Scris de angel in Consulta un avocat la 26 May, 16:04
    probleme de procedura cu un judecator - Scris de stoica silvia in Civil la 26 May, 15:35
    pensie alimentara - Scris de Attreyu in Consulta un avocat la 26 May, 14:35
    LEGEA 211/2011 - Scris de mihaelaROMPELL in Consulta un avocat la 26 May, 11:04
    drept de mostenire - Scris de eady in Practica notariala la 26 May, 09:33
    Clauzele CCMN 2011-2014 sunt obligatorii? - Scris de mihaela323 in Muncii la 25 May, 20:13
    executarea silita - Scris de lolo in Consulta un avocat la 25 May, 18:14
    cautiune la suspendarea executarii unui act administrativ - Scris de popescu ioana in Contencios Administrativ la 25 May, 17:32
    partaj de comun acord la notar? - Scris de RoxanaCr in Noul Cod Civil la 25 May, 17:21
    Amenintari pe internet - Scris de Cristi_brasov in Penal la 25 May, 17:02
    Buna ziua - Scris de C_A_Coltuc in Procedura Civila la 25 May, 16:00
    taxe vamale tigari - Scris de Leon Carmen in Vamal la 25 May, 14:55
    semnare declaratie straina in fata notaru si supralegalizare - Scris de roland in Practica notariala la 25 May, 14:06
    riscuri dupa adjudecarea unui imobil - Scris de daydreamer in Executare silita la 25 May, 11:01
    prelungire antecvc - Scris de Cuculis in Procedura Civila la 25 May, 10:44
    Traficul de persoane - Scris de Cuculis in Penal la 25 May, 10:41
    Amendat pentru zgomotul autoturismului - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:36
    Poate fi executata silit cota mea de mostenire? - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 25 May, 10:35
    Totul pare legal si totusi... - Scris de zbuciumel in Penal la 25 May, 10:18
    Bunurile mortului sunt executate silit, fara succesiune - Scris de Irina Medrut in Consulta un avocat la 25 May, 07:47
    Ascultare telefon pentru un furt marunt - Scris de Vizitator in Penal la 25 May, 06:51
    Recunoastere copil major de catre tatal biologic. - Scris de Vizitator in Familiei la 25 May, 00:17
    adoptia nepotului (major) - Scris de silvisor in Consulta un avocat la 25 May, 00:08
    Interdictie acces pe cea de-a 2-a deschidere a terenului ? - Scris de valman in Contencios Administrativ la 24 May, 20:04
    ce fac un asociat - Scris de tbogdan in Drept Societar la 24 May, 19:00
    Caut avocat pentru recunoasterea unei sentinte din alt stat - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 24 May, 18:37
    Vand carti de drept - Scris de Tiberius1 in Barfe la 24 May, 17:20
    Probleme cu pomii vecinului - Scris de Vizitator in Civil la 24 May, 17:19
    Ce puteti face daca ati fost controlati de organele fiscale - Scris de C_A_Coltuc in Alte discutii la 24 May, 16:22
    Relocare copii minori in strainatate dupa divort - Scris de C_A_Coltuc in Noul Cod Civil la 24 May, 16:13
    soft legislativ pentru apple - Scris de Vizitator in Divagatii la 24 May, 16:06
    litigiul la apartament - Scris de hussain georgeta in Procedura Civila la 24 May, 14:16
    Nelamurire in privinta salariului de incadrare - Scris de nika in Consulta un avocat la 24 May, 10:54
    Cum pot recupera contravaloarea unor prestari de servicii de - Scris de daydreamer in Executare silita la 24 May, 10:43
    divort comun acord - Scris de lory30 in Familiei la 24 May, 00:24
    cauze civile - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 May, 20:06
    Masuratori gresite. Nu pot vinde terenul. - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:21
    Fostul sot nu permite accesul evaluatorului - Scris de Biancaa in Familiei la 23 May, 17:16
    Vanzarea unui apartament cu clauze viagere - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:14
    Cum pot lasa averea mea unui strain? - Scris de Vizitator in Succesiuni la 23 May, 16:56
    Am castigat procesul. Cum scap de poprire? - Scris de IorgulescuV in Civil la 23 May, 16:54
    Pot primi somaj la terminarea facultatii, daca am mai lucrat - Scris de studentul in Muncii la 23 May, 16:51
    Somatie pentru credit de 1800 ron - Scris de Ildi in Consulta un avocat la 23 May, 16:49
    s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    P4tr4tzel, 61 utilizatori neinregistrati