|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/253 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
parisienne
|
Subiectul mesajului: preaviz Scris: 25 Apr 2005, 20:56 |
|
|
|
|
daca imi dau demisia, in perioada preavizului pot sa lipsesc de la serviciu 4 ore pe zi pentru a-mi cauta alt loc de munca, sau asta este valabil doar in cazul preavizului la cocnediere?
Multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
|
liviu70
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Apr 2005, 21:21 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
contractul colectiv in vigoare ce prevede!
|
|
| Sus |
|
 |
|
parisienne
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Apr 2005, 22:06 |
|
|
|
|
nu scrie nimic despre asta in CIM
|
|
| Sus |
|
 |
|
sendre
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Apr 2005, 08:58 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
Din coroborarea prevederilor art. 74 C.C.M valabil pe anii 2005 -2006 rezulta ca doar in cazul preavizului acordat de angajator salariatii au dreptul sa absenteze 4 ore de la programul unitatii.
Singurul argument pentru ca si in cazul demisiei sa beneficiezi de acelasi tratament ar fi sa invoci faptul ca prevederile art. 74 alin. 3 nu disting intre preavizul in caz de concediere acordat de angajator si cel acordat de salariat in cazul demisiei, or unde legea nu distinge nici noi nu ar trebiu sa o facem.
Asta in cazul in care firma unde lucrezi nu are consilier juridic, sau patronul nu se inspira din forumurile Avocatura.com
|
|
| Sus |
|
 |
|
parisienne
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Apr 2005, 10:41 |
|
|
|
|
Am inteles ... Din pacate societatea are un consilier juridic si nu cred ca va tine faza :(
Dar pot sa imi iau zile din concediu in aceasta prioada? Numai cateva. Sau poate o zi, doua de concediu medical...
Multumesc pt lamuriri.
|
|
| Sus |
|
 |
|
elis
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Apr 2005, 19:35 |
|
| Membru senior |
 |
Membru din: 27 Sep 2004, 13:00 Mesaje: 871 Localitate: Hunedoara
|
|
Daca angajatorul cere, trebuie prestata munca in aceasta perioda pentru ca tocmai asta este scopul preavizului, sa nu se intrerupa activitatea si angajatorul sa poata gasi o alta persoana care sa presteze aceeasi activitate.
Angajatorul poate accepta si incetarea imediata a raporturilor de munca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, johnny_danut, xojon, legally, 41 utilizatori neinregistrati
|
|