| Autor |
Mesaj |
|
andrevs
|
 |
Subiectul mesajului: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 21 Ian 2010, 17:22 |
|
 |
| Curios |
 |
|
|
buna ziua si bine v-am gasit
situatia este urmatoarea: domiciliez de la varsta de 14 ani (acum am 26) intr-un apartament pe numele bunicii mele. deci adresa mea de domiciliu este acolo
intrebare: poate bunica mea sa-mi inchirieze respectivul apartament daca eu domiciliez acolo, conform legilor in vigoare?
situatia este destul de urgenta va multumesc anticipat pentru orice fel de ajutor
A.
|
|
| Sus |
|
 |
|
andrevs
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 24 Ian 2010, 19:55 |
|
 |
| Curios |
 |
|
deci chiar nu stie nimeni sa raspunda? sau credeti ca intrebarea este prea tampa? inca o data, apreciez orice raspuns A.
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 25 Ian 2010, 14:05 |
|
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 1631 Localitate: Bucuresti
|
buna ziua! in primul rand se cer anumite lamuriri si anume:cum v-ati stabilit domiciliul la bunica dvs?prin ce act?.Cand v-ati facut buletinul a mers bunica cu dvs si a declarat ca aveti domiciliul acolo si ca este de acord sa va ia in spatiu?si un contract de inchiriere acum, pe persoana fizica la ce v-ar fi util daca oricum dvs aveti domiciliul la respectiva adresa? Si...de ce musai contract de inchiriere si nu de comodat?! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
inxs_2099
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 25 Ian 2010, 16:55 |
|
 |
| Membru activ |
 |
Membru din: 18 Feb 2009, 13:00 Mesaje: 160 Localitate: Bucuresti
|
|
Prea putine amanunte ne-ai dat....Stiu ca pt a-ti reface cartea de identitate tr sa mergi cu titularul la politie....dar nu stim concret pt ce ai tu nevoi ! Explica in mare si vei primi raspuns ! o zii buna !
|
|
| Sus |
|
 |
|
andrevs
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 26 Ian 2010, 21:24 |
|
 |
| Curios |
 |
|
|
in primul rand, multumesc pentru raspunsuri
detalii: am domiciliul aici de cand mi-am facut buletin. atunci, precum si la schimbarea buletinului, bunica a mers cu mine. nu stiu exact cum a procedat pentru a-mi face buletinul pe aceasta adresa. imi trebuie contract de inchiriere pentru a-mi deconta chiria de la serviciu. oricum plateam ceva si inainte, dar acum am posibilitatea sa primesc niste bani si vreau sa fie oficial. se plateste daca nu ai locuinta pe numele tau in localitatea unde iti desfasori activitatea.
eu vroiam sa stiu daca conform legii chiriilor (de prin '96 ...) se poate sa mi se incheie contract acolo unde am domiciliul.
va multumesc si astept completarile voastre
A.
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpacris
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 27 Ian 2010, 10:35 |
|
|
Da, bunica poate sa incheie un contract de inchiriere cu dvs.. Domiciliul unei persoane nu trebuie sa fie neaparat intr-o locuinta proprietate personala, deoarece nu aceasta este semnificatia "domiciliului" ci, aceasta este adresa unde respectiva persoana locuieste efectiv si unde poate sa fie contactata. Pentru a fi legal, contractul de inchiriere trebuie sa fie declarat si inregistrat de bunica dvs. la administratia financiara si sa achite impozitul aferent sumei stabilita ca si chirie. 
_________________ "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare"
|
|
| Sus |
|
 |
|
andrevs
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 28 Ian 2010, 00:35 |
|
 |
| Curios |
 |
|
|
multumesc pentru raspuns
A.
|
|
| Sus |
|
 |
|
GIGI1
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 31 Ian 2010, 22:02 |
|
 |
| Membru Junior |
 |
|
|
Cred ca te-a lamurit VULPACRIS raspunsul este da Dar problema este cind faci decontul chiriei platite ca atunci se vede ca adresa contractului de inchiriere aste aceiasi cu adresa de domiciliu si trebuie sa vezi cum motivezi acest fapt. Juridic e ok dar cei de la serviciu pot obseva ca ii fentezi. Cel mai bine incheie un contract de inchiriere la alta adresa pentru ca oricum trebuie sa il inregistrezi la fisc si sa platesti impozitul pe venit
|
|
| Sus |
|
 |
|
adelykitt
|
Subiectul mesajului: Re: pot avea contract de inchiriere pe adresa de domiciliu? Scris: 06 Feb 2010, 20:09 |
|
 |
| Curios |
 |
|
Poti motiva ca te-a luat in spatiu... atunci cand eram eleva si locuiam la internat ne faceau pe acel an scolar vize de flotant ca sa nu avem probleme cu politia... dar in fond tu vrei bani mai multi cautand portite lega pt chestii ilegale, nu te gandesti la cei care intradevar stau cu chirie ... in fine, e vorba de etica morala a fiecaruia  !
|
|
| Sus |
|
 |
|
| Ultimele 30 de mesaje |
|
|
|
| Cine este online |
Utilizatori înregistraţi: Google [Bot] marexa Yahoo [Bot]
În total sunt 24 utilizatori conectaţi :: 3 înregistraţi, 0 invizibili şi 21 vizitatori |
| Executari silite |
|
|